mosu20 Postat Septembrie 3, 2013 Partajează Postat Septembrie 3, 2013 Nu este vorba de constructii RF ci de revigorarea AF-urilor cu tuburi. Si in perioada anilor 70 si acum "dragostea" fata de aceste tuburi a venit de la preturile relativ decente. Pentru a nu se desminti , audiofilii practicau si in perioada respectiva preturi bine condimentate ceva 50 lei un GU50 la radioclub contra cca 250 lei un EL34, din cite imi aduc aminte. Binenteles ca nici atunci nu erau la radioclub tuburi pentru lumea, hi. Tot noi vom ramine in final... Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 3, 2013 Partajează Postat Septembrie 3, 2013 Nu numai de la preturi... Am construit pentru cineva un amplificator CB cu tranzistori. Nu dau detalii, nu vreau sa-i starnesc pe teoreticienii literaturii romane care vorbesc doar din cataloage. Problema este insa ca omul a ars deja prima pereche (apa intrata in bobina de la baza antenei > SWR enorm > POC o pereche de BLW-77). Ok, schimbat tranzistori, totul ok pana ieri, cablu taiat la usa camionului, inca 100 de euro dusi pe apa sambetei.... Asa, omul se va ruina curand. De cand experiemntez eu cu tuburi, in afara de 2 buc GU-50, alte lampi nu am reusit sa distrug, indiferent de SWR, greseli, etc. Lampa daca nu-i convine ceva se incinge, se-nroseste, dar NU POCNESTE. Astept cu incredere sa mai scada un pic preturile la LD-MOS-urile alea de 1 KW, cica ar rezista la swr infinit... O fi adevarat? Vom vedea... Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Septembrie 5, 2013 Partajează Postat Septembrie 5, 2013 Am construit pentru cineva un amplificator CB cu tranzistori. Nu dau detalii, nu vreau sa-i starnesc pe teoreticienii literaturii romane care vorbesc doar din cataloage....Pai si care`i marea problema?Lasa`i sa vorbeasca!Grig Link spre comentariu
lorik199 Postat Septembrie 6, 2013 Partajează Postat Septembrie 6, 2013 Se pot alimenta 2 buc GU50 la 1200V? ca am un final modificat intr-un transceiver cu ele si tensiunea de alimentare e de aproape 700V, iar prin troace am un traf numai bun 220/380 cu care as putea ridica bine tensiunea, in total fiind in jur de 1200V. Link spre comentariu
yo9hrb Postat Septembrie 7, 2013 Partajează Postat Septembrie 7, 2013 Socrul meu are un final cu 2 GU50 pe care-l alimenteaza la fix 1200V. De vreo 20 de ani. Deci, ar trebui sa mearga.P.S. Il foloseste numai in CW, daca are vreo relevanta. Link spre comentariu
maxxim33 Postat Septembrie 7, 2013 Autor Partajează Postat Septembrie 7, 2013 Merge fara probleme alimentat la 1200v, eu am ajuns la 1250v cu anodica. Link spre comentariu
vio2007 Postat Septembrie 7, 2013 Partajează Postat Septembrie 7, 2013 http://qrx.narod.ru/spravka/r_ssb.htm Regimul de functionare pentru lampi utilizate in liniare SSB si CW. Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 7, 2013 Partajează Postat Septembrie 7, 2013 Eu zic ca exista un singur mod de a afla. Nu uita insa sa formatezi inainte tuburile si mai ales sa nu te sperii de primele descarcari. La 1200V ve avea cu siguranta cateva descarcari, benefice de altfel, deoarece distrug urmele de oxigen care au contaminat tubul. Dupa cateva ore bune de functionare in sarcina, descarcarile vor disparea complet. Link spre comentariu
lorik199 Postat Septembrie 7, 2013 Partajează Postat Septembrie 7, 2013 Tuburile sunt aproape noi(au functionat cam 10 ore in conditiile actuale) si cred ca s-au formatat cat de cat.O sa testez poate astazi si revin cu rezultate. Link spre comentariu
Vizitator wiacob Postat Noiembrie 1, 2013 Partajează Postat Noiembrie 1, 2013 Buna ziua la toata lumea ,am si eu o intrebare ,unde pot gasi in YO un costructor de liniare care sa-mi construiasca un liniar de maxim 500w pentru benzile hf cu materiale de calitate ,binenteles contra cost ?Va multumesc anticipat ptr raspunsuri,73! Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 2, 2013 Partajează Postat Noiembrie 2, 2013 Se numeste Didi, YO9CEX. Ii gasesti mail-ul pe QRZ.com. Link spre comentariu
Vizitator telefunken Postat Februarie 6, 2014 Partajează Postat Februarie 6, 2014 Daca imi este permis, un pic pe langa subiect, oare prea multe protectii strica? Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 6, 2014 Partajează Postat Februarie 6, 2014 Nu prea inteleg ideea, la ce protectii te referi?... Poza e luata de e site-ul lui PA0FRI, unde se discuta despre formatarea tuburilor. Pana la urma belgianul si-a meritat soarta, a pus tubul la formatat si s-a culcat, curentii au crescut si traful a luat foc. E ca si cand ai lasa cratita pe foc si pleci la vecinu sa-i degusti zaibaru'... Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 22, 2014 Partajează Postat Februarie 22, 2014 Pentru cei care contesta rezultatele lui GU-50 in aparatura homemade, acum au ocazia sa cumpere amplificatoarele gata construite... de straini... ca ei sunt mai capabili numai pentru ca nu sunt romani. Ale lor se si acordeaza, scot si putere, numai la noi NU SE POATE. http://www.dc9dz.de/de/6pack.html Link spre comentariu
maxxim33 Postat Februarie 22, 2014 Autor Partajează Postat Februarie 22, 2014 Incredibil.... au mai spulberat si un mit referitor la faptul ca, 6 tuburi gu50 nu lucreaza bine in 28 mhz. Ar trebuii sa facem stocuri de gu50 ca maine poimaine o sa aibe preturi astronomice. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum