Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

pancontrol pan33d

Vizitator ovidiupys

Postări Recomandate

Vizitator ovidiupys

Buna ziua. Ma poate ajuta cineva cu un manual pentru un multimetru digital PAN33D ca acesta : [attachment=0]pancontrol-pan33d.gif[/attachment] (sau sa-mi explice cam cum se foloseste.)Multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Stefan

4

• ratza

3

• Blind

2

• adicontakt

1

Top autori în acest subiect

functioneaza ca orice alt multimetru ! ce vrei sa stii mai exact ?! masori pe ohmi rezistente, volti - tensiunea electrica AC sau DC pe amperi - intensitatea curentului electric ! pe buzzer verifici continuitati si diodele . unde ai unda aceea dreptunghiulara si scrie OUT aparatul genereaza un semnal. butonul Hold (blocare Date) foloseste la afisarea pe ecran a valorii masurate in timpul actionarii acestui buton chiar daca nu se mai mentin bornele aparatului pe bornele unde se efectuase masurarea

Link spre comentariu
Vizitator ovidiupys

pai ... de exemplu as vrea sa stiu daca am tensiune pe un anume cablu la masina. si ce tensiune e acolo. Multumesc.ps. n-am mai folosit vreodata un multimetru, vreau sa stiu mai multe despre cum pot afla anumite informatii cu ajutorul acestuia

Link spre comentariu

pai ... de exemplu as vrea sa stiu daca am tensiune pe un anume cablu la masina. si ce tensiune e acolo. Multumesc.ps. n-am mai folosit vreodata un multimetru, vreau sa stiu mai multe despre cum pot afla anumite informatii cu ajutorul acestuia

pentru treaba asta puteai sa cumperi unul dala din piata la 15 lei sau analogic din magazinele cu pret unic la 4,5 lei sauchiar un bec auto . glumesc desigur ! pai ai doua cordoane (asa le zie eu ) bagi cordonul negru in mufa COM (ala e mjnusum/masa - GND)si pe cel rosu in mufa V mA semnul de ohm sau unda dreptunchulara (de borna de 10 A ai nevoie numai pentru masurarea curentilor dar asta faci mai incolo dupa ce prinzi oarece experienta ca altfel ramai fara aparat - il poti arde daca uiti cablul conectat pe acea mufa)casca ochii si vezi inaintea fiecarei masuratorii unde ai cursorul aparatului de masura sa nu il ai de altceva de cat pe marimea care vrei sa o masori . il poti arde in caz ca vrei sa masori tensiuni si ai aparatul pe amperi ! dupa cum a spus si @adicontaktp duci cursorul la domeniul de 20 V liniuta dreapta cu linie punctata sub ea ! pe acest domeniu poti masura fara probleme tensiuni .
Link spre comentariu

Ma bag si eu ca musca-n ciorba: NU va luati multimetre analogice (si chinezesti)!!!!

Eu am avut doua pana acum, fiecare indica altceva, toate departe de adevar (da' departe rau, la o tensiune masurata de 18 volti, aveam pe unul vre-o 32/36, pe celalalt 28/30). Renuntati la scarbele alea analogice, luati-va scarbe numerice :smt001

Link spre comentariu

ratza ala nu e chiar in miniatura. am doua dalea si stiu sigur ca 830 nu e in miniatura. sunt unele care seamana mult cu 830 dar chiar sunt in miniatura ! (eu le zic de buzunar si au 2 baterii de 1,5V nu una de 9V)am cumparat un aparat analogi si indica destul de corect. am cunoscut vanzatoare si am putut sa verific mai multe aparate. e adevarat ca multe nu indicau corect unele avand chiar deviatie de 50% la 220V ! :smt005

Link spre comentariu

Aparatele vechi sint bune, alea rusesti T4312, 4315, 4220, cel RDG-ist, chiar si cele românesti MAVO3. Din pacate nu mai sint noi, desi se mai gasesc furate din stocuri de la unele fabrici.Mi-a adus cineva sa-i verific o chinezarie cu ac, dar cu schimbarea digitala a scalei si retinere, cind l-am desfacut, suntul de 20A atingea rezistentele din divizorul de tensiuni, adica era lucrat aiurea, desi era trecuta pe fata o firma nemteasca. :smt021

Link spre comentariu

Da, alea vechi sunt foarte bune. MAVO35 e super scula pe langa multe aparate ce se gasesc acum. Eu am blamat aparatele analogice chinezesti, pe care le poti da la gunoi. La pret dublu/triplu iti iei unul numeric (10-15 lei nu e o avere, ce naiba?!?) cu care iti faci treaba, plus ca erorile date de acesta sunt mult mai mici, e mai rezistent la socuri, nu te trezesti ca masori 300V in loc de 220 dupa ce l-ai scapat o data pe jos...ceea ce se intampla cu chinezoaicele analogice.PS: La ce electronica de mare precizie fac multi dintre noi pe forum, un chinezesc numeric e suficient.

Link spre comentariu

ratza ala nu e chiar in miniatura. am doua dalea si stiu sigur ca 830 nu e in miniatura. sunt unele care seamana mult cu 830 dar chiar sunt in miniatura ! (eu le zic de buzunar si au 2 baterii de 1,5V nu una de 9V)am cumparat un aparat analogi si indica destul de corect. am cunoscut vanzatoare si am putut sa verific mai multe aparate. e adevarat ca multe nu indicau corect unele avand chiar deviatie de 50% la 220V ! :smt005

Nu de 830 ziceam, ci de cel prezentat în primul post c? e jumate dintr-un 830.
Link spre comentariu

lasa,ca nici astea digitale nu-s extraordinare,eu am luat un d-ala mai 'sofisticat' care sa masoare si temperatura,capacitate si frecventa,dar absolut nimic nu masoara corect(si nu zic de 5% toleranta...)ma rog,la 30 ron e de asteptatalea de tip 830 cred ca sunt decente,eu am unul asemanator de vro 5-8 ani si e super ok

Link spre comentariu

Al meu e din '97, în afar? de baterie ?i de siguran?? n-am schimbat absolut nimic. ?i în ziua de azi merge de?i l-am b?gat în priz? cu sondele uitate pe ?trapul de 10A, a m?surat FIT din gre?eal? etc.

Link spre comentariu

am cautat cateva saptamani prin targ un MAVO si nik. un aparat ordinar digital e minim 10 lei (negociat :smt005 ) si ajunge pana la 22lei (ma refer la 830)

ma gandesc sa imi cumpar un nou aparat chinezesc :smt005

DT9205A - DMM8903 - DT9208A (il prefer pe DT9208 pentru ca are butonul pentru blocare date Hold dar si pentru functiile asemenatoare cu cele intalnite la M890G - de care am fost multumit pana cand am vrut sa il calibrez pe temperatura,avea o deviate de minus 2 grade, si am dat de alte semireglabile :smt005 )

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări