Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

INTEL P 4

Vizitator FLORIAN

Postări Recomandate

Vizitator FLORIAN

AM SI EU UN ASEMENEA PROCESOR,PE EL SCRIE-INTEL CELERON 2.53 GHZ/256/533,NUMAI CA TICALOSUL DUPA CE L-AM MONTAT NU LUCREAZA DECIT LA 1,4.IMI POATE DA CINEVA UN SFAT,VA ROG FRUMOS!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Zile populare

Salut.. problema nu e de la proc ci de la placa de baza. Placa de baza este un model mai vechi decat procul. Ar trebui sa aibe din setari sa modifici fsb-ul sau multiplier asa incat sa ajunga la frecventa dorita.Oricum eu recomand un update de bios. :weedman:

Link spre comentariu
Vizitator sorin6

Mda, cred si eu ca un bios-update ar debloca coef. multiplicator blocat in uzina... :smt003 Eu cred mai curand (dar nu sunt sigur fara verificari) ca respectivul procesor nu e pe lista de procesoare recunoscuta, deci afisajul e aiurea, dar frecventa corecta (a se verifica cu un utilitar sub windows, de ex.)

Link spre comentariu
Vizitator sorin6

Procesorul tau e proiectat pentru 19 x 133 Mhz, coeficientul fiind blocat, ar trebui sa functioneze la un FSB de 1400 / 19 = circa 73 Mhz (ceea ce nu e imposibil, dar putin probabil...) S-ar putea insa ca sa mearga la 19 x 100 = 1900 Mhz...Eu cred ca e doar o eroare de afisaj la boot, verifica frecventa reala de functionare cu un benchmark...S-au vazut, de ex. cazuri de P3 /800 si mai mari care sa fie "recunoscute" drept P2 pe MB din primele generatii, evident gresit...... probabil e si cazul MB pe care o detii, P4/1400 (14 x 100) fiind cel mai "mic" de pe lista lui din bios...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări