Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

AV 800 defect

Postări Recomandate

• Răspunsuri 142
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator bas in cap

Salut kitul este luat de a epsicom iar pe cablaj era desenat c26 invers.L-am pus corect l-am alimentat a cantat dar avand pe transformator  un bec inseriat cu primarul pe sectiune de bas se aprindea becul..asa ca am decis sa_l scot becul.L-am alimentat fara bec si a inceput sa scoata tensiune pe  iesire.Traful este de 1.5 kw iar filtrajul este de 2x 15000 de micro.Aparatul de masura este un UT50A.

Link spre comentariu

Da si tu bias pe zero, pt inceput, vezi daca pastreaza tensiunea. Vezi sa nu ai vreun final ars (slabe sanse)

Vezi ca prin etajul anterior sa ai tensiune pe rezistenta comuna din emitori si tranzistorii deschisi 0.6Vbe.

Eu am patit-o cu un kit de epsicom trimis la mine care nu avea separata masa de putere de masa de semnal.

Link spre comentariu
Vizitator bas in cap

Scuze am gresit eu da mediana din transformator trece prin condensatori.biasul este 0 daca il alimentez fara becul inseriat in primar imi da direct tensiune de alimentare pe iesire,masa de semnal este izolata fata de masa de alimentare.am desfacut acum toti tranzistori de pe partea de atac si i-am masurat toti sunt buni in afara de tranzistori  q5 si q26 mosfet la care am dubii.Cele doua leduri de pe placa unul se aprind si ele...

Editat de bas in cap
Link spre comentariu

Daca doar unul din leduri se aprinde, problema este pe partea unde ledul nu se aprinde.

Ledul acela este pus ca 2 diode inseriate, cu rol de tensiune de referinta, pentru generatorul de curent constant.

Verifica-l sa nu fie intrerupt sau pus invers.

Banuiesc ca schema este simetrica cu cite un generator de curent constant per rail.

Link spre comentariu
Vizitator bas in cap

am ocolit etajul final printr-o rezistenta de 10 ohmi legata pe iesire amplificatorului si rezistenta r38 din sursa driverilor mosfet si am inceput masuratorile.Am o dioda dz 15 pe care iese tensiune de alimentare si nu 15 v cum ar trebui sa iasa...o inlocuiesc si revin cu vesti

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări