Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

AV 800 defect

Postări Recomandate

• Răspunsuri 142
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

La o alimentare de 90V si o sarcina de 3ohmi (foarte plauzibil pentru niste difuri de 4ohmi sa aiba 3ohmi la o anumita frecventa) treci de 4A. Nu valoare medie, ci instantanee.Exemplul meu ilustreaza o situatie, nu un caz general.Vroiam sa arat ca acele caderi de tensiune nu sunt nicidecum de cativa mV, ci de sute de mV.Cand sunt de 2-3mV atunci nu ne intereseaza pentru ca disiparea este mica si chiar daca nu e distribuita in mod egal nu se intampla nimic spectaculos. Dar cand avem curenti de 1-2A si putere sanatoasa disipata pe finali caderea de tensiune care se scade din tensiunea de comanda odata distribuie sarcina in cazul in care tranzistorii sunt cu caracteristici cat de cat apropiate.Putem sa ne legam de rezistente si din punctul de vedere al stabilitatii termice daca e sa despicam firul in patru.Sa vedem cum faci un amplif cu acelasi curent de repaos constant si la 10 si la 80C fara rezistentele de putere. :nas: De fapt ce sa ne mai batem capul. Rezistentele alea-s degeaba. Nu cad decat cativa mV pe ele, puneti sarme in locul lor. :sparge:

Link spre comentariu

Da merge, dar nu prea e indicat atunci cand ai multe perechi de finali in paralel. Rezistoarele alea mai liniarizeaza transconductanta finalilor si astfel impart curentul in proportii cat de cat egale, fara ele e mai greu, decat in cazul in care ai finalii imperecheati la sange. Eu personal nu prea am vazut amplifuri cu mai multe perechi in paralel si fara acesti rezistori.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

ce curent ai prin etajul prefinal si prin cel de amplificare in tensiune?Masoara caderile de tensiune pe rez. de 100ohmi din oglinda de curent din etajul de amplificare in tensiune. R55 si R54 sunt cele din schema mea.Apoi masoara caderea pe rezistenta dintre prefinali.Spune-ne ce valori au rezistentele si aflam curentul.S-ar putea ca sa nu ai curent destul si astfel nici cadere de tensiune destul de mare pe surpedioda.ASteptam datele tale.Sa scazi rezistenta dintre BE la superdioda ai incercat? Ma refer la rezistenta care limiteaza inferior valoarea dintre BE la superdioda.

Link spre comentariu

rupe rezistenta R38 in 2 rezistente de 180ohmi si alimenteaza doar etajul de comanda, finalii lasa-i in pace (deconectezi diodele de pe alimentari si doar lor le dai curent.)Reactia (R37) o iei dintre rezistentele care le pui in loc de R38.Vezi daca merge asa.U pe C10 e mult prea mica incat sa fie de ajuns sa deschida 4 grile de mosfet. Ar trebui in jur de 14-16V ca sa inceapa finalii si prefinalii sa se deschida.Valoarea masurata de tine e maximul obtinut cand invarti de pot?Ca sa cresti valoarea la tensiune scade rezistenta R33. Incearca in trepte mici totusi, 680, apoi 470, 330. Nu te grabi.Tensiunile care mi le-ai spus sunt normale. Partea de comanda ar trebui sa mearga.Daca nu merge atunci verifica mosfetii de comanda.Tot timpul sa lucrezi cu rezistente de 33ohmi montate pe alimentari, sa nu cumva sa arzi ceva. Sau poti pune un bec in primarul trafului, dar atunci vezi sa nu folosesti un filtraj mare 1.000uF e suficient.Nu prea conteaza la cat alimentezi, ar trebui sa se comporte tot la fel daca e conform schemei.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări