claw Postat Noiembrie 22, 2014 Partajează Postat Noiembrie 22, 2014 Inseamna ca feturile sunt bune ...cu toate ca testul de mai sus (pentru mine cel putin) nu are nicio relevanta. Puteai sa le verifici cu un simplu multimetru setat pe diode (mai putin deranj) ...mai ramane decat sa verifici piesele din etajul pilot si bineinteles sa respecti ordinea pinilor tranzistoarelor + contactul dintre pinii componentelor si circuitul imprimat ... Numai bine! Link spre comentariu
Vizitator bas in cap Postat Noiembrie 22, 2014 Partajează Postat Noiembrie 22, 2014 am desfacut toti finali din montaj si am alimentat modulul.Tensiunile nu corespund cu pdf-ul r1 2,95v , r3 3v, r3 2,47v, r55 1,24v, r56 15v diodele zd1 si zd 2 15v ....ce nu e bine? Link spre comentariu
Vizitator bas in cap Postat Noiembrie 23, 2014 Partajează Postat Noiembrie 23, 2014 (editat) Salut din nou poate v-am plictisit cu "nava mea spatial" dar poate cu ajutorul vostru o fac sa zboare.q1 si q2 ar trebui sa fie 2sc2240 care are ucb 120v ueb 120v eu in motaj am bd 139 care are ucb 80v ueb 80 v.Sa se blocheze bd-urile? Editat Noiembrie 23, 2014 de bas in cap Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 23, 2014 Partajează Postat Noiembrie 23, 2014 Pune acolo MJE340 pentru teste, daca nu gasesti 2SC2240. Link spre comentariu
Vizitator bas in cap Postat Noiembrie 23, 2014 Partajează Postat Noiembrie 23, 2014 (editat) am gasit pana la urma 2sc2240 tensiunile au inceput sa revina la normal....specific ca testez doar etajul pilot fara finali doar ca am niste tensiuni mai mari cu 1v fata de pdf iar pe r56 nu pot obtine sub nici o forma 500 de mv am 15 v.Cred ca este o gresala in pdf,pentru ca mai vazut si in alte discuti pe forum cu aceasta problema.O alta problema imi fluctueaza tensiune de pe partea cu finali irfp 9240,mai exact intre masa si rezistentele de pe poarta finalilor cand alimentez modulul tensiunea este direct proportionala cu tensiune de alimentare apoi scade usor pana la valoare de 7v.Am incercat sa maresc curentul de mers in gol dar de aprinde becul inseriat cu primarul transformatorului.Specific ca asta se intampla doar pe parte cu irf9240 pe cealalta parte totul este normal.unde ar putea fi buba?in prefinal sau superdioda? am gasit problema irf610 din superdioda ars,cu ce l-as putea inlocuii? Editat Noiembrie 23, 2014 de bas in cap Link spre comentariu
Vizitator bas in cap Postat Noiembrie 23, 2014 Partajează Postat Noiembrie 23, 2014 (editat) am pus in superdioda bd139 si mi se inginge r38 rizistenta dintre sursele prefinalilor pana la urma am gasit un irf610 l-am pus in superdioda,problema e ca pe rezistentel si masa dintre sursele tranzistorilor finali irf9240 tensiune se stabilizeaza foarte greu ajunge undeva la 1v iar pe celalat canal am aproape de 0 Editat Noiembrie 23, 2014 de bas in cap Link spre comentariu
Sharky Postat Noiembrie 23, 2014 Partajează Postat Noiembrie 23, 2014 Man, daca ai legat drena de sursa, n-ai facut nici un test. Trebuia sa legi grila de drena, prin rezistentele din grila. Sper ca asta ai vrut sa spui. Daca a mers asa (dar exact cum am zis eu) inseamna ca mosfetii sunt buni. Pe R56 trebuie sa ai tensiunea de pe zenerul de langa minus 0.6V. Nu stiu cine ti-a spus ca trebuie sa ai 500mV. 500mV Ai pe BE la tranzistorul de langa el! Daca pui bd in locul lui Q8 atunci terbuie sa modifici rezistentele. Restul de ce nu le-ai masurat? Sunt mai importante. Nu o lua in nume de rau, dar tu nu prea stii ce faci acolo. In cazul asta incearca sa respecti schema cu sfiintenie, nu te baga la creatie mai ales cand nu stii care sunt mecanismele. Link spre comentariu
Vizitator bas in cap Postat Noiembrie 23, 2014 Partajează Postat Noiembrie 23, 2014 (editat) finali nu unt arsi i-am verificat si referificat..doar ca pe partea negativa pe rezistentele din poarta finalilor tensiune se stabilizeaza greu.ledurile la alimentarea modulului nu trebuie sa se aprinda.am modificat q3 si q4 cu mje340 iar q24 si q 25 mje350.La masurare toti tranzistori sunt buni doar ca nu merge.ledurile se aprind si se sting greu,fara finali conectati.Alimentarea este la +- 92v .am observat ca la tensiune mai mica se stabilizeaza curentul pe partea negativa mai repede Editat Noiembrie 23, 2014 de bas in cap Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum