collemann Postat August 7, 2008 Partajează Postat August 7, 2008 Salutare. Am facut si eu doua montaje dupa scema de pe forum (sectiunea amplificatoare - scheme) cu AV800. Cam asa arata: ... insa nu le pot face sa functioneve corect...n-am ideie ce defect au. Am masurat tensiunile intre masa si R24 si R43 (cu partea de prefinali - finali, decuplata) ...si obtin aceleasi valori ale curentului, atat pe R24 cat si pe R43. Problema apare atunci cand cuplez partea de prefinali - finali, alimentez si nu-mi mai ies aceleasi valori pe R24 si R43. Pe R24 am o valoare mai mare a curentului decat pe R 43, iar partea de finali cu IRFP240 se incalzeste destul de puternic pe cand partea cealalta cu IRFP9240 e rece. Care o fi problema? Interesant e faptul ca ambele montaje au aceleasi defecte. :smt017 Link spre comentariu
djdansmart Postat August 7, 2008 Partajează Postat August 7, 2008 Probabil ai gresit ceva la amandoua..inainte de toate eu zic sa faci o verificare atenta a pieselor/cablajului..! Link spre comentariu
retrosong Postat August 7, 2008 Partajează Postat August 7, 2008 dupa cum se vede in poza superdioda e montata gresit ma refer la pinii tranzistorului Link spre comentariu
zal Postat August 7, 2008 Partajează Postat August 7, 2008 Mai rau e ca respectivul trz e strins cu surub M4 direct pe radiator, fara izolator. :rolleyes:Daca nu ai gasit alte suruburi, macar pune saibe la ele, ca astea de tip cap ingropat or sa-ti crape capsulele la trz. Link spre comentariu
collemann Postat August 7, 2008 Autor Partajează Postat August 7, 2008 Da, am legat corect superdioda (am schimbat integratul cu unul nou), ... si am desfacut montajul de pe radiator ca sa nu mai faca nici masa superdioda cu radiatorul. Toate bune si frumoase... l-am probat pana in momentul cand am legat rezistenta de sarcina de 8ohm ... aceleasi simptome.... se incalzeste doar partea cu IRFP240,... DE CE?.... cum pot sa-mi dau seama daca finalii sunt de proasta calitate "chinezarii"? ... am masurat atat unii (irfp240 cat si 9240), si n-au rezistat decat la 12 - 15V (am dat tensiune intre drena si sursa, fara nimic pe poarta).E corect asa>? Link spre comentariu
Sharky Postat August 7, 2008 Partajează Postat August 7, 2008 Normal ca nu!Poarta trebuie comandata altfel se incarca singura, ori prin intermediul degetelor (se intampla sa atingi cu degetele poarta cand faci montajul). Sper ca ai pus rezistenta de limitare, nu ai legat direct pe alimentari.Daca vrei sa vezi care e tensiunea de strapungere legi poarta la sursa, si cresti tensiunea drena sursa pana la loc comanda. Link spre comentariu
zal Postat August 8, 2008 Partajează Postat August 8, 2008 Da, am legat corect superdioda (am schimbat integratul cu unul nou), ... :smt017 Singurele c.i. in capsula TO220 raspindite sint cele stabilizatoare (familia 78xx, LM317, 337... etc), ai pus asa ceva in loc de trz? :rolleyes: Link spre comentariu
collemann Postat August 8, 2008 Autor Partajează Postat August 8, 2008 nuuu....am gresit eu la exprimare...e acelasi irf610...nu l-am schimbat cu altceva!...da tot nu functioneaza :smt009 Am dat acum jos finalii sa-i mai verific odata..poate nu i-am imperecheat eu bine....da nu-s prea sigur ca de la asa ceva se intampla ceea ce se intampla. Link spre comentariu
Administratori Badman Postat August 8, 2008 Administratori Partajează Postat August 8, 2008 de unde ai luat finalii ? uite ce zice aici viewtopic.php?p=269611#p269611 Link spre comentariu
collemann Postat August 8, 2008 Autor Partajează Postat August 8, 2008 Da... tot de la aia am luat si eu finalii. :smt013 Asta e ... Link spre comentariu
collemann Postat August 8, 2008 Autor Partajează Postat August 8, 2008 am masurat finalii...i-am imperecheat , am montat totul la loc si ... nimik nou...tot asa :smt009 m . Se incalzeste doar partea de + (irfp 240). Poate nu-l probez eu bine.. sau cine stie... cum ar trebui sa se probeze acest montaj?La traf-ul meu de 2500 cam ce putere ar trebui sa obtin pe o singura placuta?cati w ar trebui sa scoata pe 8ohmi? dar pe 4ohm?Ceva idei ... ce sa-i mai verific ? poate e aiurea vre-o componenta ... Link spre comentariu
zal Postat August 8, 2008 Partajează Postat August 8, 2008 Ai montat ceva invers, un trz prefinal poate. Link spre comentariu
Cobra Postat August 9, 2008 Partajează Postat August 9, 2008 mi se pare mie sau ai pus invers BC-urile546 ? si verifica si 2sc2240 :rolleyes: Link spre comentariu
Jimmy Postat August 9, 2008 Partajează Postat August 9, 2008 am si eu o problema, am terminat un modul AV800, si nu pot regla curentul de mers in gol, am cadere de tensiune 0 pe rezistentele de putere, si daca invart de semireglabilul multitura, tot la zero ramane caderea de tensiune.intrarile le-am legat la masa, pe iesire e o rezistenta de putere de 15ohmi 17W, am puse 4 perechi de finali pe el, si alimentez la +/- 92V dintr-un traf de 1200VA.aveti idee care poate fi problema? mentionez ca am tensiunile din PDF bune (la mine sunt mai mici cu vreo 100mV toate), pe iesire am offset zero, si tranzistorii prefinali i-am verificat cu aparatu de masura, si nu au pini in scurt.ma gandesc ca totusi ar putea fi prefinalii defecti, si nu comanda finalii... Link spre comentariu
EmyRulz Postat August 9, 2008 Partajează Postat August 9, 2008 Pai daca e curentul de mers in gol nu crezi ca ar trebui sa il reglezi cu iesirea in gol? Pune initial doar o singura pereche de finali ca daca e sa fie ceva macar nu se ard toti. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum