Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

AV 800 defect

Postări Recomandate

Salutare.

Am facut si eu doua montaje dupa scema de pe forum (sectiunea amplificatoare - scheme) cu AV800. Cam asa arata:

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

... insa nu le pot face sa functioneve corect...n-am ideie ce defect au. Am masurat tensiunile intre masa si R24 si R43 (cu partea de prefinali - finali, decuplata) ...si obtin aceleasi valori ale curentului, atat pe R24 cat si pe R43. Problema apare atunci cand cuplez partea de prefinali - finali, alimentez si nu-mi mai ies aceleasi valori pe R24 si R43. Pe R24 am o valoare mai mare a curentului decat pe R 43, iar partea de finali cu IRFP240 se incalzeste destul de puternic pe cand partea cealalta cu IRFP9240 e rece. Care o fi problema? Interesant e faptul ca ambele montaje au aceleasi defecte. :smt017

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 142
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Da, am legat corect superdioda (am schimbat integratul cu unul nou), ... si am desfacut montajul de pe radiator ca sa nu mai faca nici masa superdioda cu radiatorul. Toate bune si frumoase... l-am probat pana in momentul cand am legat rezistenta de sarcina de 8ohm ... aceleasi simptome.... se incalzeste doar partea cu IRFP240,... DE CE?.... cum pot sa-mi dau seama daca finalii sunt de proasta calitate "chinezarii"? ... am masurat atat unii (irfp240 cat si 9240), si n-au rezistat decat la 12 - 15V (am dat tensiune intre drena si sursa, fara nimic pe poarta).E corect asa>?

Link spre comentariu

Normal ca nu!Poarta trebuie comandata altfel se incarca singura, ori prin intermediul degetelor (se intampla sa atingi cu degetele poarta cand faci montajul). Sper ca ai pus rezistenta de limitare, nu ai legat direct pe alimentari.Daca vrei sa vezi care e tensiunea de strapungere legi poarta la sursa, si cresti tensiunea drena sursa pana la loc comanda.

Link spre comentariu

am masurat finalii...i-am imperecheat , am montat totul la loc si ... nimik nou...tot asa :smt009 m . Se incalzeste doar partea de + (irfp 240). Poate nu-l probez eu bine.. sau cine stie... cum ar trebui sa se probeze acest montaj?La traf-ul meu de 2500 cam ce putere ar trebui sa obtin pe o singura placuta?cati w ar trebui sa scoata pe 8ohmi? dar pe 4ohm?Ceva idei ... ce sa-i mai verific ? poate e aiurea vre-o componenta ...

Link spre comentariu

am si eu o problema, am terminat un modul AV800, si nu pot regla curentul de mers in gol, am cadere de tensiune 0 pe rezistentele de putere, si daca invart de semireglabilul multitura, tot la zero ramane caderea de tensiune.intrarile le-am legat la masa, pe iesire e o rezistenta de putere de 15ohmi 17W, am puse 4 perechi de finali pe el, si alimentez la +/- 92V dintr-un traf de 1200VA.aveti idee care poate fi problema? mentionez ca am tensiunile din PDF bune (la mine sunt mai mici cu vreo 100mV toate), pe iesire am offset zero, si tranzistorii prefinali i-am verificat cu aparatu de masura, si nu au pini in scurt.ma gandesc ca totusi ar putea fi prefinalii defecti, si nu comanda finalii...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări