bac Postat Octombrie 27, 2011 Partajează Postat Octombrie 27, 2011 moficicati va rog acea imagine, cum se poate racorda acea cusca din tevi la cazan, Link spre comentariu
Dr.L Postat Octombrie 27, 2011 Partajează Postat Octombrie 27, 2011 Alooo,limba romana,unde esti? Link spre comentariu
bac Postat Octombrie 28, 2011 Partajează Postat Octombrie 28, 2011 moficicati va rog acea imagine, cum se poate racorda acea cusca din tevi la cazan,vroiam sa zic -- modificati, Link spre comentariu
Dr.L Postat Octombrie 28, 2011 Partajează Postat Octombrie 28, 2011 Nu e vorba numai de un cuvant scris gresit,ci de formulare...nu e chiar limba romana corecta (legatura intre cele 2 propozitii nu prea exista)De ex,puteai scrie asa:Modificati va rog acea imagine,mai exact racordarea corecta a custii de tevi (serpentinei) la cazan Link spre comentariu
bac Postat Octombrie 28, 2011 Partajează Postat Octombrie 28, 2011 fie si asa, decat sa imi tine-ti lectii de lb. romana mai bine modifica-ti afurisita aia de imagine si asta chiar imi era de folos Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 28, 2011 Partajează Postat Octombrie 28, 2011 Nu stiu despre ce imagine e vorba si nici cum ar trebui sa fie. Chiar daca as sti, nu am timp sa modific poze. Mai pune o data poza, corectata, si o sterg eu pe cea veche daca imi spui exact cum se numeste. Link spre comentariu
Dr.L Postat Octombrie 28, 2011 Partajează Postat Octombrie 28, 2011 E vorba de poza asta: viewtopic.php?p=865549#p865549Si doreste ca cineva sa-i faca schema de legare... Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 28, 2011 Partajează Postat Octombrie 28, 2011 Atunci imi pare rau, n-am cum sa ajut. Link spre comentariu
Vizitator julee34 Postat Noiembrie 12, 2011 Partajează Postat Noiembrie 12, 2011 acum imi construiesc instalatia in casa din ppr de 25 si de 20.am pe instalatie 4 calorifere:tabla100x600,800x600,fonta 8elementi,16elementi.in soba vreau sa bag o serpentina din o teava de la instalatie de gaz metan de 1/2 pe care o voi suda in forma de s si o voi amplasa orizontal pe tavanul focarului.instalatia va fi cu vas deschis si cu pompa.intrebarea mea este va rezista serpentina in soba iarna asta ( la anul vreau sa daram soba si sa construiesc un semineu),si voi avea cat de cat caldura in camerele cu calorifere? Link spre comentariu
Vizitator Victorine Postat Noiembrie 20, 2011 Partajează Postat Noiembrie 20, 2011 Ce lungime are serpentina? Daca o sa ai un volum mic de apa in serpentina, instalatia o sa aiba un randament foarte slab. Exemplul personal: 5 calorifere de tabla insumand 4400 cm lungime se incalzesc greu de la oserpentina de Cu introdusa in soba cu cca 4 L apa in interior. Cand e frig afara trebuie sa forjezi soba de nu poti sta in camera respectiva si caloriferele sun abia caldute, in partea de jos nu se incalzesc. Tu vei avea in caloriferele alea de fonta mult mai multa apa de incalzit decat mine. Poti incerca sa folosesti un termoventil pe tur de 72 grade sau pe retur de 60 ca sa-ti ridici temperatura in serpentina si sa o trimiti mai fierbinte in radiatoare, insa daca volumul de apa in interiorul acesteia e mic nu faci mare lucru, cum ziceam. Link spre comentariu
Vizitator julee34 Postat Noiembrie 21, 2011 Partajează Postat Noiembrie 21, 2011 SERPENTINA AR FI FOST DIN 4 M DE TEAVA DAR AM RENUNTAT LA EA SI FAC UN BAZIN DE 7.5 L DE APA DIN TABLA STRIATA SI IL VOI PUNE PE TAVANUL FOCARULUI ,SPER SA REUSERSC SI SA MA INCALZESC CU EL DIMENSIUNI :L 33/l19/ h13. Link spre comentariu
Vizitator feraru3333 Postat Noiembrie 21, 2011 Partajează Postat Noiembrie 21, 2011 de ce oare nu vad pozele ce sunt postate ? Link spre comentariu
Dr.L Postat Noiembrie 21, 2011 Partajează Postat Noiembrie 21, 2011 Pentru ca nu mai sunt...din diverse motive ce nu tin de noi Link spre comentariu
Vizitator bicajan marian Postat Noiembrie 22, 2011 Partajează Postat Noiembrie 22, 2011 Ce lungime are serpentina? Daca o sa ai un volum mic de apa in serpentina, instalatia o sa aiba un randament foarte slab. Exemplul personal: 5 calorifere de tabla insumand 4400 cm lungime se incalzesc greu de la oserpentina de Cu introdusa in soba cu cca 4 L apa in interior. Cand e frig afara trebuie sa forjezi soba de nu poti sta in camera respectiva si caloriferele sun abia caldute, in partea de jos nu se incalzesc. Tu vei avea in caloriferele alea de fonta mult mai multa apa de incalzit decat mine. Poti incerca sa folosesti un termoventil pe tur de 72 grade sau pe retur de 60 ca sa-ti ridici temperatura in serpentina si sa o trimiti mai fierbinte in radiatoare, insa daca volumul de apa in interiorul acesteia e mic nu faci mare lucru, cum ziceam.Si eu am facut o instalatie mamei mele cu serpentina de Cu deasupra focarului, si la mine se incalzeste in 15 min. la 60-70 de grade. De la primul foc apa iese undeva la 40 gr.C, la o suprafata totala de 4400 cm calorifere de tabla. Lungimea serpentinei a fost de 24 m de 15. Link spre comentariu
Vizitator bicajan marian Postat Noiembrie 22, 2011 Partajează Postat Noiembrie 22, 2011 Salutare tuturor, vreau sa intreb daca a facut cineva o soba sau centrala cu ardere secundara? Daca da care este raportul dintre aerul primar si cel secundar, si la iesirea cosului de evacuare se mai observa fum? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum