vfp_mihai Postat Mai 4, 2011 Partajează Postat Mai 4, 2011 gica deja asta scrisesem si eu ceva mai sus . spor la treaba . Link spre comentariu
Vizitator bicajan marian Postat Mai 5, 2011 Partajează Postat Mai 5, 2011 ..si nu uita ca aerul (comburantul) sa-l iei din exteriorul casei. Succes.Centrala o sa o fac inafara casei, intr-o camera special amenajata pentru ea. Ma gandesc ca aerul pentru combustie sa il iau de deasupra trapei de alimentare cu lemne, pentu ca acolo vor fi cele mai multe pierderi. Restul centralei va fi izolata complet, inclisiv hornul, ca sa evit condensul. Singura parte pe care nu o pot izola este usa de alimentare, si din ce am vazut la sobele traditionale, pe acolo se degaja (in cazul meu se pierde) foarte multa caldura. Daca eu o sa o absorb inapoi in focar, ce credeti, vi se pare o idee buna? Link spre comentariu
Paulorossi Postat Mai 5, 2011 Partajează Postat Mai 5, 2011 Ce tot am discutat mai inainte? Vorbeam de preincalzirea aerului pt ardere.Daca reusesti sa-l tragi dintr-o zona calda va fi foarte bine,daca nu,trage din zona hornului,totul e ca sa ai aer cat mai cald pt ardere. Link spre comentariu
vfp_mihai Postat Mai 5, 2011 Partajează Postat Mai 5, 2011 paulorosi aerul cald e mai bun pentru ardere normal , dar sa nu uiti ca e mult mai rarefiat si astfel pierzi la cantitatea de azot si oxigen , iar arderea e redusa , chiar daca castigi la aportul de caldura introdus , la aerul cadl sunt avantaje si dezavantaje . sincer asi prefera aerul rece . Link spre comentariu
gica70 Postat Mai 5, 2011 Partajează Postat Mai 5, 2011 Nitrogenul nu are treaba la ardere dar ai dreptate cu priza de aer de-afara (la nivelulu solului) si prin faptul ca se creeaza o depresiune necesara unei bune arderi. De aceea recomand celor care vor sa automatizeze acest proces de ardere (adica sa mai "lungeasca" focul) sa aiba grija sa nu obtureze prea mult admisia de aer (si evacuarea gazelor) pt. ca pot aparea produse toxice periculoase in gazele de ardere (monoxidul de carbon e cel mai periculos). Link spre comentariu
Paulorossi Postat Mai 6, 2011 Partajează Postat Mai 6, 2011 paulorosi aerul cald e mai bun pentru ardere normal , dar sa nu uiti ca e mult mai rarefiat si astfel pierzi la cantitatea de azot si oxigen , iar arderea e redusa , chiar daca castigi la aportul de caldura introdus , la aerul cadl sunt avantaje si dezavantaje . sincer asi prefera aerul rece .Mergi pe o premiza gresita.Aici nu esti ca si la masina sa fii limitat de volumul camerei cilindrului.Cazanul are loc suficient pt volum de aer mai mult chiar daca e mai putin dens,deci suficient oxigen pt ardere si implicit va arde cu un randament mai bun.Sunt cazane performante care fac preincalzirea aerului.Ia vezi aici(a nu se considera reclama) ce procent de energie termica se recupereaza.Au si alti producatori acest sistem.In plus daca ii montezi si ventilator atunci poti controla debitul de aer pt aredere+tirajul si deci controlezi arderea in functie de temperatura ambientala.Succes! Link spre comentariu
vfp_mihai Postat Mai 6, 2011 Partajează Postat Mai 6, 2011 premisa pote fi gresita sau nu depinde de ce principiu de ardere se foloseste, cu tiraj fortzat gazeificare sau natural atmosferic , gica nitrogenul nu are treaba la ardere? da nare dar ajuta , nu uita oxigenul e aprox 20%din aer azotul ceva mult mai sus .fiecare are pareri impartite poate am gresit eu ma gandeam la sobe de teracota acum vad ca e scris de o centrala ,spor la treaba numi bine . Link spre comentariu
Vizitator pisc Postat Iunie 1, 2011 Partajează Postat Iunie 1, 2011 Bună ziua,Vă rog să-mi spuneți dacă a montat cineva un termoșemineu TRANSILVANIA de la CALDI, si ce probleme a avut. Intenționez să montez unul cu pompa de circulație la o casă de vacanță în Gorj, pentru a încălzi 2 camere de 3x4x2 ; 3x3x2 m cu 2 calorifere, iar un hol de 10 x2 x 2 m cu burlanul teroradiant al șemineului.Cartea tehnică este pe net.Aștept sugestii de la cineva care a utilizat termosemineul, inclusiv kitul utilizat.Mulțumesc. Link spre comentariu
vfp_mihai Postat Iunie 1, 2011 Partajează Postat Iunie 1, 2011 pisc fa repede un calcul ,cam cati metri3 ai de incalzit si inmulteste cu 50-70 w pierderi pe m3 , cam atata nevie de energie termica vei avea nevoie , sper ca si seminul sa poata da aceasta valoare sau mai mult .spor la treaba . Link spre comentariu
Vizitator bagerajungle Postat Iunie 3, 2011 Partajează Postat Iunie 3, 2011 Bună ziua,Vă rog să-mi spuneți dacă a montat cineva un termoșemineu TRANSILVANIA de la CALDI, si ce probleme a avut. Intenționez să montez unul cu pompa de circulație la o casă de vacanță în Gorj, pentru a încălzi 2 camere de 3x4x2 ; 3x3x2 m cu 2 calorifere, iar un hol de 10 x2 x 2 m cu burlanul teroradiant al șemineului.Cartea tehnică este pe net.Aștept sugestii de la cineva care a utilizat termosemineul, inclusiv kitul utilizat.Mulțumesc.Nu ti recomand sa cumperi ceva de genul acesta,indiferent de firma,este fabricat sa l poti folosii maxim 3 ani,nu s fiabile,consum mare de lemn,mereu probleme cu cine stie ce piesa electromecanica,electronica,o soba cu registru e foarte ieftina si mult mai fiabila,montata pe hol plus 3 calorifere,in registru sa nu depasesti 7,5 litri de apa si antigel,iar in instalatie nu vei avea mai mult de30 litri de ag termic.O sa fii uimit de aceasta centrala home made,are randament in jur de 72% real,iar soba poate fii si un semineu montat in camera cea mai mare.Cu maxim 3500 lei ai rezolvat problema,mai muncesti si tu putin,sa mai scoti din manopera,nu face greseala sa cumperi dude de genul caldi,edilkamin sau alte bazaconii,nu sint fiabile.Bafta sanatate,Razvan Link spre comentariu
gica70 Postat Iunie 3, 2011 Partajează Postat Iunie 3, 2011 Nici eu nu cred ca aceasta instalatie are randamentul de 71,85! la suta..cum de le-o iesit cu 2 zecimale.. Link spre comentariu
Vizitator pisc Postat Iunie 4, 2011 Partajează Postat Iunie 4, 2011 Mulțumesc pentru răspunsuri și sfaturi.Promit să le iau în considerație.Cu stimă ! Link spre comentariu
Vizitator pisc Postat Iunie 13, 2011 Partajează Postat Iunie 13, 2011 Buna ziua colegi meseriasi,Va rog sa-mi spuneti unde se gaseste cea mai ieftina pompa de recirculare pentru centrala home made (baumax, praktiker, dedeman s.a.) si ce caracteristici tehnice trebuie sa aiba.Multumesc mult. Link spre comentariu
vfp_mihai Postat Iunie 13, 2011 Partajează Postat Iunie 13, 2011 ce mai ieftina pompa de recirculare la o instalatie MADE HOME e pompa TERMOSIFONARE . nu tot ce e ieftin e si bun , la mine am grundfos de 3 ani si inca merge spor la treaba Link spre comentariu
radu cnc Postat Iunie 14, 2011 Partajează Postat Iunie 14, 2011 salut,Pompe care sunt bune se gasesc prin targuri din centrale dezafectate, eu personal am primit o centrala pentru dezafectare care avea peste 20 ani si nu mai putea da nimeni garantie in functionare si de acolo am prelevat o pompa franceza (imi scapa numele),care merge ok si acum.Cu stima. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum