Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Instalatie incalzire centrala termica HOME MADE

alex23

Postări Recomandate

• 2 săptămâni mai târziu...

Am terminat si eu acum o luna o incalzire centrala. Nu ma ocup cu asa ceva dar intotdeauna am avut o pasiune pt. fiting-uri si tevi. Foarte multe lucruri le-am luat din acest topic. Daca se poate am sa pun si ceva poze, sa va da-ti si voi cu parerea despre ce a iesit la final.

Link spre comentariu

Inca odata felicitari(intai am vazut centrala pe lemne),treba buna si cu aceste sobe de teracota cu sistem de producere a apei calde.Asa cum am mai zis inca sint in faza de acumulare a informatiei.Cind voi construi ceva voi posta si eu.Pina atunci caldura buna si "Sarbatori Fericite".

Link spre comentariu
Vizitator Victorine

Felicitari pentru realizare! De curiozitate, tu ai confectionat schimbatorul? Partea de croit si sudat, ma refer. Cat costa oare o lucrare dintr-asta? Ce tip de sudura ai folosit?

Link spre comentariu
Vizitator ovidiucucuruz

sunt nou in acest forum,am citit cu atentie tot,eu am acasa o serpentina in soba,facuta din vreo 6 mde teava de la niste stalpi de gard,cu o pompa de circulare GRUNDFOST,un vas de expansiune,montatpe retur,si incalzesc vreo 50 de metri patrati cu 3 calorifere de 1,50 m.....dar as dori sa o imbunatatesc pe la iarna viitoare si as dori sa ma ajuta-ti cu vreo schema de serpentina in soba

Link spre comentariu

o pompa grundfost duce si ceva calorifere la mansarda

o pompa de centrala are aprox putere de 1 bar la putere maxima , da depinde si de pompa , care ar fi egal cu 10 metri inaltime ,
Link spre comentariu

am citit cam tot ce s-a discutat aici, pe la jumatatea topicului cineva zicea de o soba din tabla pe rumegus , ea arata cum am desenat-o eu, m-ar interesa daca ar functiona bine pt 2 camere, in afara de cea in care este instalata, stiind ca aceasta face caldura in 5 minute, cu o autonomie de circa 12 ore la un tub bine presat (batut cu maiul) mai ales daca se adauga in el si ceva carbune sau lemn - duce de voie 16-20 ore.

este in stadiu de proiect pt la vara, momentan incalzirea o face teracota, as vrea sa stiu daca este bine cum am desenat spirala sau daca am pozitionat-o bine, acolo sus este flacara , din ce ar trebui facuta acea spirala , ma gandesc ca cea de cupru la colac sa nu aiba probleme din cauza flacarii.

apoi in punctul 6 este capacul pe unde se schimba tubul cu rumegus, asa ca m-am gandit ca daca pozitionez acolo spirala, este imposibil de schimbat acel tub, asa ca as putea face o usa mai mare, in lateral pe care sa incape tubul ---7

as vrea sa fac ceva simplu, cu vas expansiune deschis, pompa

pareri si opinii-------

1-- tur

2-- retur

3--traseu aer - gaze arse

4--usa tiraj

5--tub cu rumegus

6--capac prin care se schimba tubul

7-- usa laterala

8-- suport pe care e asezat tubul, acesta inchide total (camera de ardere) are doar gaura in mijloc pt aer

o imagine reala gasita pe net--http://www.okazii.ro/catalog/44468154/sobe-pentru-serasolar.html#galerie

Link spre comentariu

Salut,Pt. victorine, sudura este realizata electric cu electrod invelit iar sudurile de colt le sudez WIG ca este mai simplu.Timp de realizare in jur de 6 ore, iar pretul cu material inclus 350-400 lei.Am terminat si instalatia de la parintii mei si am sa revin cu informatii.Schimbatorul are in jur de 5Kw si functioneaza cu 80 grade pe tur si incalzeste momentan un calorifer scarita mare in baie si un calorifer mare in camera de zi.In doua ore temperatura din camera care era la 16 grade a urcat la 21.5 grade, afara erau -5grade.Cu stima.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări