suirammarius Postat August 6, 2008 Partajează Postat August 6, 2008 Salut!Va rog sa ma jutati si pe mine in problema urmatoare:Am o combina Sony RX77 la care am legat 2 boxe Magnat. In formatu' asta o am de 10 ani, poate si mai mult! Cam de un an de zile cand o dau tare imi intrerupe, mai ales cand sunt inalte multe! Daca mai iau din inalte sau o dau mai incet... nu mai e nici o problema!Ce trebuie sa schimb? Mentionez ca filtrele originale ale boxelor nu mai sunt si am pus altele (ieftine) si am observat o diferenta in calitatea auditiei. Asta safie problema? Link spre comentariu
djdansmart Postat August 6, 2008 Partajează Postat August 6, 2008 Probabil la inalte mari..oscileaza..si intra in functiune protectia..uita-te si pe placa amplificatorului..la iesire la filtrul bucherot(nush daca am scris corect) sa nu fie rez intrerupta...! Poate ca ai probl si cu driverele/inaltele.. Link spre comentariu
zal Postat August 6, 2008 Partajează Postat August 6, 2008 Banuiesc ca combina are protectie cu releu, schimba condensatorul care urmareste nivelul de iesire, trebuie sa fie unul de 47-220uF la vreo 16V, eventual pune-l la o tensiune mai mare. Cind se usuca se manifesta asa cum ai spus. Link spre comentariu
suirammarius Postat August 6, 2008 Autor Partajează Postat August 6, 2008 Da' treaba e ca au mers foarte bine impreuna (boxele si combina) pana sa schimb filtrele (si daca nu ma insel au fost rebobinate si difuzoarele de inalte). Din ce spuneti voi inteleg ca problema e din combina, nu din boxe? Link spre comentariu
djdansmart Postat August 6, 2008 Partajează Postat August 6, 2008 Daca zici ca au fost inaltele rebobinate....e posibil sa fie de la ele..sa intre in oscilatii aiurea..si sa iti intre in protectie..! Probeaza-o (statia/combina) la altcineva pe alte boxe ca sa stabilesti intai de unde provine defectul! Link spre comentariu
lucian_e Postat August 7, 2008 Partajează Postat August 7, 2008 parerea mea-- ai probleme cu adaptarea de impedanta la iesirea amplificatorului! cauzele ar fi si filtrele, care banuiesc au fost schimbate de "un an si ceva", si rebobinarea difuzoarelor de inalte cu o bobina de impedanta mai mica. din cate stiu eu pe amp ar trebui sa ai o impedanta de iesire mai mare sau egala cu 6 ohm si cred ca tu nu atingi pragul de 6 ohmi per canal. masoara boxele . respect. lucian Link spre comentariu
suirammarius Postat August 7, 2008 Autor Partajează Postat August 7, 2008 SalutDa, ai dreptate, 6 ohmi ar trebui sa am. Pe boxe scrie 4-8 ohm, deci ar fi trebuit sa nu faca figuri; avand in vedere ca au fost rebobinate... posibil! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum