Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

SENZOR DE CULOARE!

Vizitator ionaspa

Postări Recomandate

• Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• bogdan_

2

• nixforever

1

• avengers

1

• Liviu M

1

pei cel mai simplu,un led alb, il aprinzi cu o anumita frecventa. se reflecta in ceea ce vrei tu sa vezi ce culoare ai.si apoi captezi cu un fototransitor. daca primesti semnal peste o anumita limita inseamna ca e alb, daca sub o anumita limita, e negru(sau oricum in orice caz, ceva care reflecta lumina sau nu).pentru ce vrei senzorul asta?robot din ala care merge dupa linie?acum daca vrei senzor care "sa stie" daca e chair alb, si nu doar o culoare deschisa, trebuie sa faci acelas lucru ca mai sus, dar verifici si pentru rosu, si pentru verde si pentru albastru, trebuie sa primesti de la toate semnal puternic ca sa fie alb. si e negru cand nu se reflecta nici o culoare. acum, depinde pentru ce iti trebuie, poate se poate face si mai simplu.si, by the way, albul si negrul nu sunt culori. :)

Link spre comentariu
Vizitator ionaspa

by the way, albul si negrul nu sunt culori. :)

Scuze! Stiu asta! dar eu ma gandam la altceva cand scriam! Asa se intampla cu scrisu fara ganditu!Merci fai oricum! Am gasit pana la urma, si e principiul pe care l-ai scris tu mai sus!Bafta!
Link spre comentariu
Vizitator ionaspa

:) Cum adica doua culori?...

Ma gandeam la doua nuante (ca nu stiu cum sa le zic ) la extrem, alb si negru! Pentru ca eu vreau sa folosesc senzorul acesta ca un numarator. Este = 1 nu este =0.
Link spre comentariu

poate ca acuma ar fi fost amabil din partea ta ca sa ne dai si noua rodul cautarii tale dar vad ca inca nu l-ai afisat... poate mai vrea sa faca si alcineva, oricum succes

Link spre comentariu
Vizitator ionaspa

http://www.hvwtech.com/pages/products_v ... ductID=377

Acesta e link=ul la care am gasit ce imi trebuia!

Si ca sa ii rspund si lui bogdan_, il foilosesc pentru a detecta viteza de rotatie a unei roti(asta explicat in mare)! Impart cercul (roata) in sectoare de cerc egale si le vopsesc unul in alb si cel consecutiv in negru si tot asa. Si imi pot sa seama de nr de rotatii in unitatea de timp. Si il pot folosi si ca senzor de pozitie. Cu cat sunt mai multe sectoare de cerc cu ata e mai buna rezolutia de citire. Aplicatiile sunt numeroase.

Link spre comentariu
  • 8 luni mai târziu...

Si ca sa ii rspund si lui bogdan_, il foilosesc pentru a detecta viteza de rotatie a unei roti(asta explicat in mare)! Impart cercul (roata) in sectoare de cerc egale si le vopsesc unul in alb si cel consecutiv in negru si tot asa.

Poate-i mai simplu cu un maus. :)
Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Cea ma simpla solutie....am vazut-o pe un site....nu mai tin minte care.Iei un calculator ordinar... la contactele egalului pui 2 fire pe care le legi la un fel de releu elecromagnetic( cred ca un contact REED (nu prea ma pricep) oricum un tub cu 2 lamele inauntrul lui....care fac contact in momentul cand trece un magnet pe langa ele).Pe roata pui un magnet shi acel senzor cat mai aproape de roata.Apoi pe calculator tastezi 1 +Apoi la fiecare rotatie a rotii pe ecran va apare nr de rotatii :finga: shi unde mai pui ca ai shi afisaz digital :supz:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări