miclovan Postat August 6, 2008 Partajează Postat August 6, 2008 salut::)am o mica problema cu sistemu' asta....hai sa va explic :Dintre pc si sistem foloseam un "mini amplificator" pana ieri...ca sa zic asa...nu stiu ce s-a prajit in miniamp..ca in sistem a intrat cam 70 75 v....sistemul nu are mari probleme de functionare, dar cand este dat pe dvd... in satelitul 'front left' nu se mai aude nimic....nimic ce tine de sunet, restu' functioneaza la parametrii normali...cand opresc semnalul audio si rotesc potentiometrul in satelitul cu pricina se aud niste pocnituri si niste sunete de frecvente intalte....mai precis niste piuituri enervante.l-am desfacut....surpriza...nimic ars , sau imi scapa mie ceva?:Dsa fie de la integrate cumva...dar nu cred ca are cum ca pe intrarea de ex.. mp3 functioneaza si front left normal.....deci pe amplificare nu are nici pe dracu...sa fie ceva de la intrare?:| Link spre comentariu
mircea888 Postat August 6, 2008 Partajează Postat August 6, 2008 amplificarea poate sa mearga dar tu cred ca ai stricat o parte din selector, este un integrat care face treaba asta, PT2323, verifica la partea de intrare.am atasat si o schema la genius, sper ca modelul asta il ai tu. Link spre comentariu
miclovan Postat August 6, 2008 Autor Partajează Postat August 6, 2008 si zici sa schimb pt2323-ul?nu are nici un defect fizic....., integratul asta "controleaza" fiecare satelit?da acsta este sistemul...multumesc mult pentru schema Link spre comentariu
mircea888 Postat August 6, 2008 Partajează Postat August 6, 2008 nu pot sa-ti zic sa-l schimbi pentru ca acum nu pot sti sigur, ti-ar fi trebuit un osciloscop ca sa urmaresti semnalul sa vezi unde se opreste. totusi PT2323 ar trebui sa fie de vina daca nu-ti merge frontul pe intrarea 5.1 insa mai trebuie "sapat" sa fii sigur. nu stiu daca se gaseste asa usor acest integrat, am vazut mai multi care cautau pe forum.Bafta. Link spre comentariu
miclovan Postat August 6, 2008 Autor Partajează Postat August 6, 2008 am inteles...momentan nu dispun de osciloscop....merci mult...osa mai verific schema sa vad ce iese... Link spre comentariu
miclovan Postat August 6, 2008 Autor Partajează Postat August 6, 2008 pt 3232 este de vina...cand schimb "canalul" adica de pe dvd...pe mp3 de ex... totul revine la normal ... mai este vre-o piesa care poate induce acele sunete enervante...? mai jos am pus o inregistrare produsa de canalul "front left" la rotirea potentiometrului....auditie placuta ... http://www.netdrive.ws/88998.html Link spre comentariu
miclovan Postat August 6, 2008 Autor Partajează Postat August 6, 2008 ......am mai facut niste teste...sunetul produs de front left...este foarte slab...in comparatie cu canalul "sanatos" respectiv front right...deci se aude ceva doar ca scade mult sunetul... Link spre comentariu
miclovan Postat August 16, 2008 Autor Partajează Postat August 16, 2008 ba ce noroc am...cred ca mau blestemat vecinii de sub mine (daleas la nas)acu vreo 3 ore sa oprit curentu...pt 2 3 minute...cand i-am dat drumu se auzea un barait in subwoofer si in sateliti....plus ca lumina led-urilor a scazut cu aprox 50 55%...barait..cum sa va explic...parca nu mai are conzi de filtraj...si intra C.A in amplif....plus de asta acest barait e in regim pulsatoriu...adica se aude ca o inima....l-am desfacut am masurat secundarele trafului ...totul este OK...nici o piesa nu este arsa...sau mi-o fi scapat mie aia arsa...ce ziceti sa inlocuiesc diodele din configuratia de punte redresoare? Link spre comentariu
UltimateW Postat August 16, 2008 Partajează Postat August 16, 2008 verifica tensiunea la diode si vezi cat e la intrare si cat e la iesire :smt017 in mod normal nu ar trebui inlocuite Link spre comentariu
miclovan Postat August 16, 2008 Autor Partajează Postat August 16, 2008 tensiunile sunt bune....nu stiu cum am putut omite masurarea la iesire...probabil oboseala.. Link spre comentariu
miclovan Postat August 17, 2008 Autor Partajează Postat August 17, 2008 haideti ma nu aveti nici o idee...daca nu macar va rog postati si voi o adresa de service genius...si un nr de tel...(valabil pentru userii care au sistemul genius sw 5000) si respectiv factura.... :prayer: Link spre comentariu
mircea888 Postat August 17, 2008 Partajează Postat August 17, 2008 nu are nimeni cum sa-ti spuna nimic asa fara detalii, mai fa alte masuratori.mai bine te duci la un electronist nu neaparat la un service.Bafta. Link spre comentariu
miclovan Postat August 22, 2008 Autor Partajează Postat August 22, 2008 dupa izlolarea pt2323-ului sistemul facea la fel....brum in boxe..dupa cateva masuratori observ ca pt2323-u este alimentat cu 1,02 v...deci buba ar trebui sa fie pt2258...ca nu da 9v..am dreptate? comand circuitele :rolleyes: ? Link spre comentariu
Jules00 Postat August 28, 2008 Partajează Postat August 28, 2008 eu cred ca pt2323 trebuie sa primeasca 9V de la 78L09. Daca izolezi si pt2258, sistemul tace? Daca nu tace (tot sistemul are hum) verifici daca puntile nu sunt duse, conzii sunt ok. Daca numai cateva canale faca urat, incearca sa localizezi integratul (amplificatorul) si sa vezi care-i buba. Stiu ca m-am exprimat ca frana dar sper sa fi inteles. Spor! Mai posteaza ce mai gasesti.... Link spre comentariu
mariand Postat August 30, 2008 Partajează Postat August 30, 2008 dupa izlolarea pt2323-ului sistemul facea la fel....brum in boxe..dupa cateva masuratori observ ca pt2323-u este alimentat cu 1,02 v...deci buba ar trebui sa fie pt2258...ca nu da 9v..am dreptate? comand circuitele :rolleyes: ?Tda 7294 mai este intreg?Nu stiu ce indrugi despre PT-uri dar sunt curios de unde o sa le comanzi :prayer: ,mult noroc Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum