Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Dilema mare dilema in cumpararea unei camere foto !

Postări Recomandate

Intentionez sa imi achizitionez o camera foto , nu vreau stifturi cu multi mpx si poze proaste, vreau ceva cu zoom bun si mpx indeajuns !

Mentionez ca vreau sa le cumpar de la Germanos obligatoriu, stiu ca pierd 1 milion dar cunosc pe cineva acolo si o iau in rate chiar daca nu am carte de munca..adica un venit sigur !

Camerele sunt Sony DSC-H10

http://www.germanos.ro/e-germanos_ro/op ... egory=1967

Si FUJIFILM S5700 ,

http://www.germanos.ro/e-germanos_ro/op ... egory=1967

Se vede de la distanta ca Sony e mai smecheros, dar oare se merita 2,5 milioane pentru IS0 3200, zoom digital mai mare , stabilizator optic si Lcd? pe de alta parte mi se pare ca pierde teren la formatul card-ului adica, cardurile de memorie pentru ea sunt scumpe si nu sunt incluse in pachet, si mai pierde teren la baterii, ca are acumulator.......baterii gasesti pe toate drumurile......acumulatori nu prea gasesti !

Dati-va si voi cu parerea !

Inca o chestie ce e aia ISO? Doresc o explicatie ca pentru prosti...... am cautat eu pe net, am citit, am inteles ca e ceva despre capacitatea camerei de a face poze la o anumita lumina, dar nu am inteles mai nimic, daca aveti poze facute cu iso100 si cu iso 1600 puneti, sa vad daca se vede diferenta !

Am cam 1 saptamana ragaz :P

Deci o saptamana putem discuta intens :d

Iar daca aveti camerele mentionate mai sus, spune-ti cum va impacati cu ele !

Merci !

Bafta !

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ddeliciu

4

• paul14

2

• mosfet

1

• Purple

1

Top autori în acest subiect

eu as zice sa renunti la snoy si sa iei fuji-u pt ca nu se merita sa dai 2,5 mil pe acele bliz-bizuri. zoom-ul digital se poate face si pe PCstabilizator cred maimult ca sigur ca are si fuji pt ca are o colega si ies pozele ok, cat despre ISO nu stiu cu ce se mananca cu toate ca am si eu la camera(una bucata Canon), dar tot timpul las setarile pe automat pt ca mie lene sa le caut eu iar pozele ies binemai las si pe altcineva sa dea cu parerea, mai ales despre acest ISO pt ca sunt si eu interesat ce face

Link spre comentariu

La camerele foto din gama asta, ISO peste 400-800 e inutilizabil din cauza zgomotului, deci ISO 1600 deja e mai mult decat suficient.

Fuji-ul nu are stabilizare optica ci electronica (adica aparatul creste automat ISO-ul ca sa compenseze tremuratul camerei, ceea ce nu prea e de dorit din cauza a ceea ce spuneam mai sus), cea optica ar fi preferabila daca-ti tremura mana, dar daca esti sigur pe mana ta e oarecum inutila.

Despre S5700 poti gasi destul de multe review-uri, atat "profesioniste" cat si ale utilizatorilor:

www.dpreview.com

www.newegg.com

www.steves-digicams.com/2007_reviews/fuji_s700.html

http://www.dcresource.com/reviews/fuji/ ... 00-review/

Pe scurt, are 2 probleme mai importante la calitatea imaginii dar pe total e o camera foarte rezonabila pt banii aia, plus ca dupa cum ai spus si tu, foloseste baterii AA si carduri SD. Are autonomie f buna dpdv al bateriilor, filmeaza cu zoom, iar defectele de care ziceam sunt purple fringing si barrel distorsion:

http://en.wikipedia.org/wiki/Purple_fringing

http://www.dcresource.com/reviews/fuji/ ... 00-review/

Presupune sa stii cate ceva in ale fotografiei ca sa scoti din ea ce poate ea mai bine.

De Sony nu stiu nimic.

Link spre comentariu

FUJIFILM S5700. Din cele 2. Cu timpul vei vedea de ce :smt039 Aceasta varianta e un inceput acceptabil , cu timpul vei lua din alta categorie. Odata ce iei microbul...

Link spre comentariu

Stabilizatorul OPTIC este foarte important ca sa-ti iasa pozele cat mai clare. Doar daca folosesti trepied sau pozezi subiecte statice in plin soare e inutil. Altfel e tare bine sa-l ai. Mai ales la lumina slaba sau la un zoom mare.

Nu-mi place Sony ca marca de aparate foto.

Ce e important la un aparat foto din clasa consumer:

1. Sa fie cat mai mic si cat mai comod de luat cu tine. Prima conditie sa faci o poza memorabila este sa ai aparatul la tine. Daca iti iei ceva mare negru si greu ca sa arate cat mai profi atunci sigur e incomod de carat. Dupa cateva luni te vei plictisi de el, si il vei lasa acasa sa se umple de praf. Vei renunta sa mai faci poze ca e prea incomod de carat aparatul.

2. Sa faca poza instant adica timpul de la stanby la poza (cu focus si declansare) sa fie sub 0.1 secunde. Daca ii trebuie 1-2 secunde sa se aprinda sa scoata obiectivul, ii mai ia inca 0.5 s sa faca focus si apoi dureaza iar cateva secunde sa salveze mai bine renunti la poze. o sa prinzi prea multe faze interesante in pozele tale daca ai un aparat lent...

Later edit: intre timp m-am uitat la link-urile date de tine. La cat de mari si de incomode sunt mai bine ia-ti direct ceva din clasa SLR-urilor. In cazul in care iti va place sa faci poze cu unul din aparatele indicate de tine si nu il vei abandona intr-o luna doua atunci sigur peste 6 luni iti vei dori un SLR. Mai bine ia-ti SLR de la inceput. Daca am avut dreptate si in cateva luni te plictisesti de facut poze atunci macar ramai cu un SLR pe care il poti vinde mult mai usor decat o strutocamila care are toate dezavantajele SLR-urilor (e mare, greu, incomod, atrage privirile, e scump si risti sa ti-l fure, etc.) dar ii lipsesc avantajele SLR-urilor.

Link spre comentariu

Am compmact am fujifilm Z5 adica asta http://www.germanos.ro/e-germanos_ro/op ... egory=1967

E foarte compact, nu are nici obiectiv...... insa are numai 3x zoom, pe mine ma intereseaza cu zoom mare.....

Z5-u e bun la facut poze cu shusta, adica nu iti dai seama cand e deschis , nimic, daca il dai pe modul Museum e supersilentios , cat am fost la mare am pozat niste fetite....... indeaproape :P

Si stiu ca,,,,,,,cu un S5700 nu o sa pot face astfel de poze, dar eu il vreau ami mult pentru zoom...... oricum nu se compara o poza facuta cu Z5 cu una facuta cu S5700 !

Va multumesc de info la toti !

Ramane S5700, daca aveti pareri contrare.............cu argumente........postati un reply :d

Bafta !

Link spre comentariu

daca vrei ceva mediu, adica nici strutocamila da nici cutie de chibrituri iti recomand Canon Power Shot A550; e destul de mica, are zoom optic 4,digital tot 4, 7,1MP, card SD sau MMC de maxim un 1GB(asta e un mic dezavantaj), merge cu 2 baterii sau acumulatori; face niste filme de o calitate exceptionala dar le face la niste marimi gigant(pe cardul de 1Gb gol filmeaza vreo 20 min max la calitate maxima)uite link cu specificatii:http://www.go4it.ro/Camere-FOTO/Canon-Powershot-A550/specificatii/1619

Link spre comentariu

Neah, vreau ceva gigant :d ca , camera de buzunar am........eu am nevoie de zoom....de aia e mare, ca-i mare obiectuvi, deja m-am hotarat asupra la fujifilm s5700, sony e ceva mai scump, si e scump si la intretinere :d exact ca o masina !Bafta ! si ms de ajutor !

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

...stiu ca pierd 1 milion dar cunosc pe cineva acolo si o iau in rate chiar daca nu am carte de munca..adica un venit sigur ! .... Inca o chestie ce e aia ISO? Doresc o explicatie ca pentru prosti...... am cautat eu pe net, am citit, am inteles ca e ceva despre capacitatea camerei de a face poze la o anumita lumina, dar nu am inteles mai nimic, daca aveti poze facute cu iso100 si cu iso 1600 puneti, sa vad daca se vede diferenta ...

... Mai bine ia-ti SLR de la inceput...

Eu zic ca, din motive evidente, in cazul de fata si in acest moment, un DSLR nu este recomandat si ca ceea ce a ales este suficient. Succes!
Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări