Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

instalatii solare + eoliene

Vizitator Grama Vasile

Postări Recomandate

• Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• bogdan_

2

• csl1131

2

• Incepator

1

• Purple

1

Top autori în acest subiect

stie cineva firme care se ocupa cu executia de instalatii de producere a energiei eoliene sau solare?ori ceva linkuri cu scheme despre acestea?

erau panouri solare, da is ffff scumpe...parca unul de vreo 7W era vreo 200$ :shock: (daca tin minte bine)iar eoliene erau si acolo generatoare, da si alea is ff scumpe...si... :shock: ce scheme vrei cu ele.. :shock: ?????
Link spre comentariu

presupun ca vrei sa faci din solara sau eoliana in electrica nu?de ex am vazut instalatii de incalzire a apei cu energie solara, adica din alea care se pun pe casa. era vreo 3000 de euro una su supr sa zic de vreo 9-10mp. nu stiu ce firma era. am vazut la targ. cauta pe google si sigur gasesti. in ceea ce priveste pe cea eoliana, asta ar fi cea mai ieftina de facut, daca nu vrei sa alimentezi la ea maisna de spalat sau gratarul electric. adica ideea e ca pentru puteri mici merge. in principiu, problema pe la noi ar fi cu vantul, ca nu bate chiar mereu. depinde cum e pe la tine...iti trebuie o elice, si un motor, plus un circuit regulator pentru tensiune, si evenetual si un incarcator si cu acumulator....asa ca de amuzament pentru cativa wati poti sa faci. dar mai mare chiar ar fi mai greu. oricum, problema la asta ar fi intradevar cat de mult bate vantul. panourile solare sunt foarte scumpe pe la noi, si nu prea stiu pe unde ai putea sa gasesti. tu pentru ce vrei o instalatie din asta?

Link spre comentariu
Vizitator geopalade

Eu am intrat azi pe siteul celor de la alfabit si mi se pare interesanta oferta de turbina eoliana care la un diametru de 2,5m si viteza vintului de 50Km/h debiteaza 1000W. Din pacate nu zice nimic de pret. Poate aflati voi ceva.

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...
  • 3 săptămâni mai târziu...
Vizitator capcaunu

pentru bogdan_: am vazut si eu o instalatie asemanatoare, care foloseste energia solara pentru incalzirea apei. si foarte ingenioasa chiar, nu necesita regulatoare de tensiune sau panouri solare, se bazeaza conductibilitatea termica a metalului incalzit la soare. si iarna are, cred, o instalatie pe baza de freon lichid, care ingheata automat apa din bazin. nu ti se pare interesant?si cred ca totusi nu depaseste 500 de euro, ca e made in romania :d

Link spre comentariu

eu am vazut asa ceva, apropo de made la noi, cu tuburi de PVC negur, cred cu diametru de vreo 5cm. isi facuse omul o suprafata destul de mare. ceea ce vazusem la targ era putin mai complicata. avea o retea de tuburi dar mult mai mici, in jurul carora erau puse niste oglinzi semicilindrice care aveau rolul de a concentra lumina.apropo de incalzire, se poate face o instalatie care sa capteze energia terminca a pamanatului si care iarna sa fie folosita pentru incalzire. folosind gazele nu prentru a produce direct caldura, ci pentru a actiona o pompa de caldura care sa aduca caldura de afara in casa poate scadea consumul de 3 ori. din pacate nu stiu pe nimeni la noi care sa fi facut asa ceva.

Link spre comentariu

A aparut la TV un reprezentant al unei firme (nu mai stiu nici postul TV nici cum se numea firma) care oferea asemenea instalatii. Pe post de acumulator de caldura era folosita panza de apa freatica. Pompa de caldura se putea folosi fie pt incalzie (iarna), fie pt racire (vara). Actionarea pompei era electrica.

Link spre comentariu
Vizitator Dandy

Salutare,

Iata am gasit ceva care poate ca va intereseaza si se pare ca este la un pret rezonabil.

http://www.1001case.ro/Sisteme_Eoliene__p1087.html

Caracteristici tehnice

Metale: Inox

Materiale plastice: Fibra de sticla din rasina epoxidica-rotor

Diametru rotor: 4000 - mm

Tensiune nominala: DC48-240v/AC220V V

Sistem de fixare: Suport inox

Putere optima obtinuta: 2000-3000W

Pret : 14.472.000 lei vechi

==============================

si inca un link pentru apa calda

http://www.1001case.ro/Sistem_Solar_pen ... p1100.html

O zi buna

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări