Gerula Postat August 4, 2008 Partajează Postat August 4, 2008 Windows XP ocupat pe HDD o memorie de cateva ori mai mare decat suma fisirelor.O avea fisiere "super ascunse" OK pana aici.Dar, ce ma nedumereste este de ce memeoria ocupata pe HDD creste la fiecare deschidere de fereastra si ichiderea ei.EX: Intru in Word, scriu BLA, Bla, apoi streg tot ce am scris (nici un save automat pana acum) si apoi inchid Word-ul fara sa salvez nimic.De ce creste mereu memoria pe HDD la astfel de operatii.Windows-ul retine tot ce fac pe calculator ?Acelsi lucru e valabil si daca deschid Windows Explorer si cauat ceva in structura de directoare.Imi poate explica cineva ? Link spre comentariu
Dr.L Postat August 4, 2008 Partajează Postat August 4, 2008 daca dai in orice pagina de explorer(de fisiere) la tools/folder options/view/hide protected operatin system etc.. si debifezi optiunea asta+aia cu hidden folders o sa vezi toate fisierelesi ce e in recycle bin ocupa loc pe partitia de pe care au fost stersedar cum poti vedea exact cat ai ocupat? nu dureaza ceva sa listeze toate chestiile? Link spre comentariu
hugo Postat August 4, 2008 Partajează Postat August 4, 2008 Hm... in momentul cand deschizi un program se incarca in RAM si respectiv Pagefile-ul de pe HDD anumite librarii necesare functionarii programului. In plus mai sunt si temporare create de respectivul program. Dupa ce-l inchizi acestea nu sunt sterse imediat din RAM/Pagefile/Temp pentru a putea fi mai "rapid" sistemul daca vrei sa faci o operatie similara. Ele se suprascriu sau sterg in functie de necesitati.Hm... pentru tuning poti folosi XSetup 6.3 iar pentru curatare de temporare CCleaner. Link spre comentariu
ratza Postat August 4, 2008 Partajează Postat August 4, 2008 Poate fi ?i de la memoria virtual? care e folosit? pe post de RAM. Link spre comentariu
Gerula Postat August 4, 2008 Autor Partajează Postat August 4, 2008 Nu. Pentru ca eu am adunat toate fisierele fie ele hidden sau nu, si tot pe HDD era ocupata o memeorie de 2 ori mai mare decat toate fisierele astea adunate. Nu aveam instalat decat XP-ul si nimic altceva. Asta dupa un format.Nu am sters nimic si nu am bagat nimic in cosul de gunoi.< dar cum poti vedea exact cat ai ocupat? nu dureaza ceva sa listeze toate chestiile? >Dureaza 1-2 min. Pentru a vedea ce e pe HDD dau Properties pe C: (drivul cu Wind XP)Pentru a vedeat suma tuturor fisierelor le dau Ctrl+A +Properties.< in momentul cand deschizi un program se incarca in RAM si respectiv Pagefile-ul de pe HDD anumite librarii necesare functionarii programului. In plus mai sunt si temporare create de respectivul program. Dupa ce-l inchizi acestea nu sunt sterse imediat din RAM/Pagefile/Temp pentru a putea fi mai "rapid" sistemul daca vrei sa faci o operatie similara. Ele se suprascriu sau sterg in functie de necesitati . >Bun, poate o fi asa, nu stiu, dar inteleg sa ramana ceva rezident daca ai descis un program, spre ex:Windows Explorer, si ai intrat de drive D: , dar nu mi se pare normal sa cresca memeoria pe HDD la fiecare din 10 deschiderei consecutive ale Windows Explorer, ai schimbat , de fiecare data doar driv-ul D:/E:/F:......Practic orice operatie ai face.... Poate fi ?i de la memoria virtual? care e folosit? pe post de RAM.N-as zice. Pentru ca eu daca incarc tot HDD-ul Windows-ul imi "zice" ca nu mai mare spatiu sa lucreze (cu spatiu liber sub 100MB), insa ele ocupa cativa GB degeaba.Apoi dupa ce am instalat Windows-ul totul era liber (80GB de HDD) si in Task Manager arata ca are nevoie de 300MB RAM, iar eu avema instalat peste 1GB RAM. Link spre comentariu
zal Postat August 4, 2008 Partajează Postat August 4, 2008 Poate ai un virus la radacina hardului. :smt027 Link spre comentariu
Gerula Postat August 4, 2008 Autor Partajează Postat August 4, 2008 Bai, voi faceti mishtouri ?! :rock: Eu inteleg nu-mi foloseste la nimic , dar is tare curios.Am si ceva cunostinte de ASM/ DEZASMDeci HDD-ul a fost formatat cu soft de pe CD.Am boot-at de pe CD. Chiar si despre virusi putem discuta, de ce nu ?! Link spre comentariu
Blind Postat August 4, 2008 Partajează Postat August 4, 2008 Omule, un disk cleanup ai dat pana acum? In win xp, by default ai activate cateva servicii (inutile, parerea mea) printre care si system restore, un rahat nefunctional. Acest system restore iti face "restore points" care ocupa spatiu destul de sanatos pe hdd. De fiecare data cand mai faci cate-o modificare la fisiere importante mai face un restore point, fara a-l sterge pe anteriorul si tot asa.O alta chestie inutila este modul de hibernare, ce iti ocupa din nou un spatiu destul de generos de pe hdd.Dezactivand hibernarea si apoi disk cleanup in a carei fereastra bifezi toate optiunile iar de la tabul urmator apesi si pe clean-up-ul de la system restore, ok apoi iar ok si-astepti sa termine...vei vedea cum o sa-ti revina din spatiul de pe hdd, ocupat cu mai stiu eu ce.E adevarat ca instaland programe se incarca si windowsul, insa...nici chiar asa. Link spre comentariu
zal Postat August 5, 2008 Partajează Postat August 5, 2008 Daca ti-a intrat virusul sau viermele in root la hard, ai pus-o de un low-format, asta daca firma producatoare are pe site un utilitar ptr asa ceva. Link spre comentariu
Gerula Postat August 7, 2008 Autor Partajează Postat August 7, 2008 Ce inseamna "root la hard" ?Adica format-ul pe care il dau de un CD bootabil, nu sterge tot hardul ?Adica fara sa mai ramana pe el valori aleatoare gen "recycle bin". Link spre comentariu
zal Postat August 8, 2008 Partajează Postat August 8, 2008 Sigur ca nu-ti sterge tot hardul, numai ce e partitionat si format dinainte, exista si o partitie micuta inaccesibila sistemului de operare si folosita de hard, nu gasesc acum o explicatie mai corecta, poate din calculatoristii de meserie sa vina cineva cu detalii mai amanuntite. :smt017 Link spre comentariu
ratza Postat August 8, 2008 Partajează Postat August 8, 2008 Dac? ?tergi parti?iile s-ar putea s? dispar?. Link spre comentariu
zal Postat August 8, 2008 Partajează Postat August 8, 2008 Oricum ai face tot prin sistemul de operare faci asta si el nu poate accesa portiunea aceea de hard. Parca in DOS se vedea, dar atit. Link spre comentariu
zal Postat August 8, 2008 Partajează Postat August 8, 2008 Poate, nu am incercat niciodata. Stiu pe cineva care a patit asa ceva cu un vierme care statea ascuns acolo si scotea capul cind incepea sistemul de operare sa mearga si se multiplica in executabile, ajungea memoria ocupata la 800Mb-1Gb si nu se mai misca deloc calculatorul desi hardul muncea ca sclavul. Partea proasta a fost ca a incercat un low-format dar i s-a intrerupt tensiunea si a trebuit sa arunce hardul.Din cite stiu e o partitie mica in care are hardul inscrise datele de baza ale platanelor, capetelor, sectoare de boot, clustere, etc, exact cum la baza cd-ului sau dvd-ului sint inscrise datele cu privire la capacitatea lui, producator, tip, etc. Sper sa fie corect. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum