Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

probleme cu un amplituner technics sa 190

Postări Recomandate

buna! cum am spus si in titlu am ceva probleme cu amplitunerul in cauza:functioneaza dar partea de radio e cu probleme, tunerul are fasaitul acela de fm dar nu pot schimba frecventa ramane doar pe 87.5 Mhz. de fapt nu pot face nimic pe partea de tuner, nu merge nici o tasta. as fi recunoscator daca ma poate ajuta cineva in orice fel. mentionez ca am cunostinte de electronica dar nu la nivel avansat. ma pot descurca in depanare.l.e. am desfacut "scula" si am vazut ca are pe partea de control radio un integrat, probabil procesor, care comanda tunerul care arata cam straniu(parca ar fi fost supraincalzit). dc ating unul din terminalele unui quartz de pe aceeasi placa tunerul are diverse stari si am reusit sa il fac sa caute posturile.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• lucian_e

2

• zal

1

Schimba cuartul sau rezonatorul, ce o fi acolo, e posibil sa fie spart dintr-un soc. Oricum sa nu-ti faci iluzii prea mari, SA190 e cam slabut pe radio, asta fara sa ne mai gindim si la partea de amplif.

Link spre comentariu

ca sunet e ok pentru mine. nu am dat f multi bani pe el si isi face treaba. si pe radio cu o antena buna se aude binisor fata de ce aveam. am sa incerc sa schimb quartzul sa vad dc e vreo schimbare. dar cum ziceam dc atingeam unul dnte pinii quartzului imi afisa unele nereguli pe display si dc atingeam de mai multe ori intra in cautare posturi. am pus pe un post local si merge ok dar nu functioneaza butoanele. dar pentru a functiona pe radio trebuie sa fie bun quartul cred, nu? as avea nevoie de o schema de service de fapt!

Link spre comentariu

buna! cum am spus si in titlu am ceva probleme cu amplitunerul in cauza:functioneaza dar partea de radio e cu probleme, tunerul are fasaitul acela de fm dar nu pot schimba frecventa ramane doar pe 87.5 Mhz. de fapt nu pot face nimic pe partea de tuner, nu merge nici o tasta. as fi recunoscator daca ma poate ajuta cineva in orice fel. mentionez ca am cunostinte de electronica dar nu la nivel avansat. ma pot descurca in depanare.l.e. am desfacut "scula" si am vazut ca are pe partea de control radio un integrat, probabil procesor, care comanda tunerul care arata cam straniu(parca ar fi fost supraincalzit). dc ating unul din terminalele unui quartz de pe aceeasi placa tunerul are diverse stari si am reusit sa il fac sa caute posturile.

Uita-te daca nu cumva vreo tasta se afla in scurtcircuit,ma gandesc ca ai verificat deja sa nu fie crapata placa cu comenzile digitale :yawinkle:
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări