ole Postat August 20, 2008 Partajează Postat August 20, 2008 Ok....renunt la idea cu 16 biti....pt 2x 128k x8 ce modificari trebuie facute?Aveti cumva o biblioteca eagle pt sram 128k? eventual si SMD. Link spre comentariu
mitescu Postat August 20, 2008 Autor Partajează Postat August 20, 2008 Am mai spus, pinul A16 de la RAM , trebuie pus in stare fixa (ex 5v.), si se utilizeaza numai cei 64K ramasi accesibili, fara nicio modificare. Sau daca vrei tu sa aloci inca un pin de la MC (ex M), pe care il conectezi la pinii A16 de la RAM, si cu ajutorul caruia obtii doua pagini grafice diferite, si doua pagini alfa diferite, dar trebuie sa-ti scrii softul pentru asta. Cel mai simplu legi la 5V A16 de la ambele ram-uri si nu faci nimic altceva. Pentru librarie : http://www.cadsoft.de/cgi-bin/download.pl?page=/home/cadsoft/html_public/download.htm.en&dir=eagle/userfiles/libraries si cauti cy7c1009b.lbr, pe care il copii in directorul ...\eagle\lbr\ Link spre comentariu
mitescu Postat August 21, 2008 Autor Partajează Postat August 21, 2008 Asa cum am spus o sa revin cu cateva poze. Parte proasta este ca nu ma prea pricep la poze, asa ca.. poate sunt scuzat pentru calitatea lor.- prima poza : montajul l-am realizat pe wraping- a doua poza : modul text, in partea de sus (care nu se prea vede) Size=0, si randul 5 este INVERT- a treia : trasarea de linii , dreptunghiuri in mod grafic cu comenzile "l" , "q" si "Q"- urmatoarele sunt fisiere grafice descarcate de pe PC (ultima am facut-o cu Corel) Link spre comentariu
ole Postat August 21, 2008 Partajează Postat August 21, 2008 Oooooo....felicitari! Abia astept sa-l vad si pe al meu tot asa. Link spre comentariu
mitescu Postat August 26, 2008 Autor Partajează Postat August 26, 2008 Revin cu fisierul hex ce trebuie incarcat in ATMega8515, si care are implementate si comenzile de trasare grafic. Acestea sunt : - j posXstart PosYstart nrByte stepX Byte1 Byte2.... BytenrByte unde : - posXstart - pozitia in screen (in pixeli) pe axa X, exprimate in HEX- caractere ascii - posYstart - pozitia in screen pe axa Y exprimate in HEX - caractere ascii - nrByte numarul de octeti ce vor fi transferati - in binar - stepX - incrementul pe axa X ptr fiecare valoare - in binar - Byte1 Byte2... octetii transferati - in binar Functia traseaza un grafic incepand cu punctul PosXstart, posYstart pana in punctul PosxStart+stepX, posYstart+Byte1, dupa care face startul= noile valori si reia ciclul cu urmatorul octet. Rezultatul va fi un grafic a caror punte pe axa X sunt date de increment iar pe axa Y de valorile octetilor transmisi Comanda complementara este: J (J mare)- care sterge ultimul grafic trasat. Link spre comentariu
mitescu Postat August 29, 2008 Autor Partajează Postat August 29, 2008 Eu deja m-am apucat de proiectarea cablajului, sursa am facut-o deja in schimb am probleme cu achizitionarea celor doua W24512, nu am gasit nicaieriPentru cei care nu reusesc sa-si procure memorii de 64kx8, am reproiectat schema pentru memorii cu organizarea 32kx8 (D43256, IS61c256,W24256.. etc)Diferentele fata de vechea schema sunt date de numarul de memorii (4buc.) si portile 7432, ce fac selectia intre bancurile de memorie. Un inversor (7400) face /A15 cu ajutorul caruia se individualizeaza cate 32K de memorie. Schema este perfect functionala cu soft-urile prezentate si nu necesita alte modificari. Link spre comentariu
Vizitator kokor Postat Septembrie 7, 2008 Partajează Postat Septembrie 7, 2008 buna ziua, am citit posturile si sunt interesante. am si eu o intrebare nu aveti date despre afisorul lcd NEA020590A?. Si daca da, cum se comanda acesta (eu il am de vreo 2 ani si nu am reusit sa il aprind). Multumesc Link spre comentariu
sofian Postat Septembrie 7, 2008 Partajează Postat Septembrie 7, 2008 pentru cine vrea am eu memorii de 3 2k SRAM in capsula DIP sau de 1 2 8k smdpret : MOCAprobleme cu smile Link spre comentariu
mitescu Postat Septembrie 8, 2008 Autor Partajează Postat Septembrie 8, 2008 NEA020590A este un LCD grafic de la "nu stiu ce " imprimanta. Date de catalog nu am gasit nici eu. In schimb am gasit pdf-urile de la driverele de LCD , existente pe placa si am identificat semnalele de la conector. Acestea sunt: 1 - Frame - semnal ce indica terminarea scanarii unei "ferestre"2 - DF - clock pentru schimbarea liniei scanate3 - Load -semnal ce face incarcarea datelor serializate in registrii de iesire4 - CP - clock pentru serializarea datelor5 - /Disp_off - in 0 LCD "stins", 1 - LCD "aprins"6 - D0 - 4 linii de date7 - D18 - D29 - D310 - Vcc - +5V11 - GND 12 - Vee - tensiunea ptr driverele de LCD, este negativa si este cuprinsa intre -8V si - 20V13 - cda Vee - reglare contrast LCD. se leaga la cursorul unui semireglabil de 10k care are capetele legate la Vee si GND.14 - GNDAm si eu unul si am reusit sa il aprind acum vreo 5-6 luni, chiar am scris un soft ptr el, de la care m-am inspirat pentru a-l scrie pe cel ptr LCM5328. Momentan nu stiu pe unde este , dar daca am sa il gasesc (mai mult ca sigur) o sa il postez. Oricum pentru edificare pun si pdf-urile de la drivere. Succes ! Link spre comentariu
mitescu Postat Septembrie 9, 2008 Autor Partajează Postat Septembrie 9, 2008 Am gasit !Pentru NEA020590 - schema si cablajul precum si soft-ul Link spre comentariu
Vizitator kokor Postat Septembrie 9, 2008 Partajează Postat Septembrie 9, 2008 Multumesc pentru date. Am cateva nelamuriri. LSP1,LSP2 si LSP3, unde duc? De asemenea semnalele de la SV1, unde duc? La conectorul X1,(care zic eu ca duce la afisor) semnalele LD0, LD1,LD2 si LD3 sunt inversate fata de conectorul initial prezentat!!!???Deocamdata atat, daca voi mai avea intrebari o sa revin. Link spre comentariu
mitescu Postat Septembrie 10, 2008 Autor Partajează Postat Septembrie 10, 2008 LSP1,LSP2 si LSP3, dupa cum este indicat in schema merg la Vee, cda Vee si respectiv GND, pe LSP1 si LSP2 se aplica tensiunea ptr LCD(cca.-20V) cu minus in LSP1. Totodata se monteaza un semireglabil de cca.10k cu capetele la LSP1 si LSP3 si cursorul in LSP2. Din acesta se regleaza "contrastul". SV1 este conectorul pentru date/comenzi in mod paralel(la fel ca si la LCD-urile clasice). Comenzile pot fi date si pe RS232. La datele care merg catre LCD (LD0-LD3) a trebuit sa le inversez. Nu am avut pdf-ul de la LCD si nu am stiut ordinea datelor. Ulterior, cand l-am "aprins", am constatat ca ele erau invers decat le-am considerat initial. Efectul era : caracterele erau scrise "deandoaselea" (in oglinda), si le-am schimbat. Link spre comentariu
ole Postat Septembrie 10, 2008 Partajează Postat Septembrie 10, 2008 Am atasat datasheetul lcd-ului pentru cei interesati...si am venit cu o intrebare: din datasheet am inteles ca pe pinul(pinii) VEE trebuie aplicata o tensiune de maxim +30V reglabila dupa o schema foarte simpla disponibila tot in datasheet. In cazul acesta mai este nevoie de vreo tensiune negativa si de potentiometru ca in cazul lcd-ului NEA020590? Link spre comentariu
mitescu Postat Septembrie 10, 2008 Autor Partajează Postat Septembrie 10, 2008 LCM5328 are VEE pozitiv, iar NEA020590 negativ, chestie de drivere. Vezi ca LCM5328 "bea" curent cam marisor pe Vee(cca.30mA) Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum