roby_m Postat Martie 10, 2005 Partajează Postat Martie 10, 2005 M-am apucat sa-mi fac un amplificator pt subwoofer cu cablaj IPA400 e la Vasile, cu doar 2 perechi de finali alimentati la +-41V. Totul bine si frumos. Am pus piesele, am urmat exact instructiunile de pe site si cele ale lui Holton; testul prefinal a mers perfect, apoi am trecut la cel final adica la reglarea curentului de mers in gol. Si aici, nimic. Nici o cadere de tensiune pe rezistentele din sursa. Nu stiu daca nu sunt buni finalii, daca i-am ars la lipere, sau altceva... :?: :?: :?: Cum as putea sa verific ( sa masor ) tranzistorii finali sa vad daca sunt buni? Link spre comentariu
Sharky Postat Martie 10, 2005 Partajează Postat Martie 10, 2005 faci montajul pt imperechere...daca se deschid/inchid atunxci inseaman ca is buni Link spre comentariu
roby_m Postat Martie 10, 2005 Autor Partajează Postat Martie 10, 2005 Si presupunand ca nu am o sursa de 15V, ce fac? Link spre comentariu
csl1131 Postat Martie 10, 2005 Partajează Postat Martie 10, 2005 vezi sa nu fie de la altceva...vreo piesa pusa gresit....chiar si finalii ....daca nu e de acolo(ceea ce cred eu) vezi sa il fi alimentat corect....oricum la 41V trebuia sa cam mearga..... Link spre comentariu
roby_m Postat Martie 11, 2005 Autor Partajează Postat Martie 11, 2005 Am masurat finalii, in "schema de imperechere", sunt buni si imperecheati i-am luat din acelasi lot de productie.Ramane sa mai verific inca o data circuitul in etajul final. Link spre comentariu
csl1131 Postat Martie 11, 2005 Partajează Postat Martie 11, 2005 gata.....era de la tranzistorul care seta biasul...ala era stricat..... Link spre comentariu
Adi Florin Postat Martie 12, 2005 Partajează Postat Martie 12, 2005 Spuneti-mi si mie, va rog, care e schema de imperechere? Link spre comentariu
roby_m Postat Martie 12, 2005 Autor Partajează Postat Martie 12, 2005 Cauta in pdf-ul asta si vei gasi :wink: http://www.izatech.ro/instructiuni/IPA400/imagini/400.pdf Link spre comentariu
Adi Florin Postat Martie 12, 2005 Partajează Postat Martie 12, 2005 Am gasit si nu e prea greu sa le imperechezi.Mersi mult! Link spre comentariu
roby_m Postat Martie 12, 2005 Autor Partajează Postat Martie 12, 2005 Cu placere! Intr-adevar, e usor. Link spre comentariu
moro Postat Martie 15, 2005 Partajează Postat Martie 15, 2005 mai avetzi grija cum manuitzi mos feturile alea ca sunt sensibile electrostatic io cel putzin am mushcato cu nite IRF510 si am bushit 4 si nu stiam dece pana miam dat seama ca eram cu pluover de lana pe mine so be careful guys Link spre comentariu
roby_m Postat Martie 15, 2005 Autor Partajează Postat Martie 15, 2005 Ce productie erau ifr-urile tale? Ca sunt curios... Ale mele n-au patit nimic contrar anumitor teorii. Link spre comentariu
Sharky Postat Martie 15, 2005 Partajează Postat Martie 15, 2005 cu plover de lana poti sa te incarci destul de tare....pune un plover pe tine, apoi da-l jos si pune mana pe calorifer..sa vezi ca te doare putin...si probabil pe mos il doare si mai tare Link spre comentariu
GigiZ Postat Aprilie 7, 2005 Partajează Postat Aprilie 7, 2005 hh da intrradevar assta e dezavantajul mos-feturilor si eu sunt de parere ca nu se merita sa muncesti la ceva riscant !!! dar daca tu ai chef o sa-ti pastram un loc in clubul ofticosilor amatori Link spre comentariu
Murcielad Postat Aprilie 7, 2005 Partajează Postat Aprilie 7, 2005 iti dai seama ce problema :o :lol: pur si simplu cu o sarmulita scurtcircuitezi pinii intre ei pana lipesti fetul daca o faci cu un pistol de lipit si nu ai treaba :wink: Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum