Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Hidrofor home made!

criss

Postări Recomandate

Colegu dany1eo , desi postul meu a venit dupa al dv. el nu se vrea un raspuns direct la acesta .Practic ati fost mai iute de mana la scrierea si trimiterea mesajului .Mai concret se vroia pentru colegul phlhk . Dv. ati propus o schema ,colegul feri.visky a facut doua observatii vizavi de ea ,la una dintre observatiile lui mi-am permis sa-mi dau cu parerea .Cam asta ar fi .

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 77
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• vikingul38

7

• criss

7

• tiristor

6

• Dr.L

4

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Chiar nu prea mai inteleg...Apropo de hidrofor home made.....Am gasit presostat la un magazin...ce va italian -de la 1 la 5 bari e 48 lei.....prin august 2008 un forumist spunea ca e cam 25 lei....in sfarsit....Pot folosi o butelie din aia ruseasca ...rosie.. ????? capacitatea e cat 2 negre..cred ca circa 25 - 30 litrii???? deci fara sa mai folosesc rezorvir cu membrana...Tre sa mai cumpar un manometru....Am o pompa de suprafata...ceva chinezesc...merge bine......dar trebuie armosata.....care are si sorb cu supapa...dec nu mai trebuie clapeta unisens....nu????PARERI??? :dans:

Link spre comentariu

Multumec de raspunsuri...Deci e buna butelia ,,ruseasca'' dar trebuie sa o gauresc sa pun prin sudura acele tevi pt. presostat-manometru..etc - e bine ca nu trebuie rezervor cu membrana-.Am printat toate mesajele...sa lucrez mai...exact :freaza: Pompa duce pana la cel putin metrii..insa eu am sa trag apa dintr-un bazin ingropat in pamant...deci maxim 3 metrii....voi folosi apa pluviala - de ploaie- pentru dus-baie-si masina de spalat...Daca pun pompa si ,,agregatul'' intr-o anexa...neincalzita...izolata oare mai trebuie sa ingrop toata instalatia pentru a nu ingheta??? :nebunrau:

Link spre comentariu

Alaturat e schema unei instalatii....

Oooooooo...multumesc mult...am salvat deja schita...urmeaza sa fac rost de cele necesare ...inca cateva intrebari....:1. Rezervorul de apa sa inteleg ca e de suprafata si izolat...il voi pune si intr-o anexa neincalzita.... Hidroforul home-made il fac in Moldova...nu la M.Ciuc ..ca aici.....e mai frig iarna... :dans: 2. sudura cu acel stut pt manometru si presostat sunt numai cu putin peste jumatatea buteliei????3. Acea valva de aer.....ce e de fapt??...e de la o camera auto....nu prea inteleg.... parca am citit ca se introduce aer..cu ce cu o pompa.??>...prin acea valva.....4. Butelia poate sa ,,stea'' si culcata si nu langa pompa.... :ras:
Link spre comentariu

1. in desen e de suprafata... cat are bazinul (litri) ca iti zic si cat de repede ingheata la Miecurea Ciuc :rade: 2. da se poate pune acolo, la jumate sau mai sus, dar pentru genul asta de butelie(adk fara balon de expansiune) e bine sa fie in zona cu apa ca sa nu ai pierderi de aer, putin dar in timp...3. da de la o camera auto...presiune introdusa dupa ce ai bagat apa cca 0,5-1atm(aprox 50 pompe auto) :nebunrau: 4. nu poate sa stea culcata, pierzi aer :da1.Acum locuiesc la Miercurea Ciuc...hidroforul e pt. tara...langa Husi de Vaslui....Bazinul va avea maxim 500 litrii ....poateun butoi de 300 litrii la inceput....pe viitor voi face un bazin de beton ingropat de circa 2000 litrii...2.Bagat la cap.....3.Idem...in fapt o banala valva de la o camera uzata si casata.... :freaza: 4. Da...butelia pusa in picioare.....si prinsa de unul dintre pereti......sa vedem cu frigul.....Pun mai jos pompa mea....daca nu se vad caracteristicile revin.....

Link spre comentariu

Am cumparat cu 15 lei un manometru 0-10 bari...presostat am vazut cu 48 lei......Am butelia ruseasca si pompa...Nedumeriri: Daca conectez butelia numai cu robinetul si printr-o conducta la un distribuitor cu 5 cai care vor fi cuplate la : presostat, manometru, alimentare cu apa respectiv pompa, iesire la consumator si bineinteles butelia......sa ramana numai o gaura in butelie pentru valva auto.deci ..aer presiunecel putin asa am vazut la un hidrofor....au chiar valva dispusa la unul din capete...bine ca au o membrana in interior.... :jytuiyu ...????/Nu mai spun ca nu stiu cum sa alamesc o valva la butelia ruseasca..... :speriat

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

SalutSunt nou pe aici,cam tarziui mi dau si eu cu parerea;in imaginea de mai sus ,se pare ca pompa poate crea o presiune de~3,5 bar;pentru ca sistemul de etansare al pompei sa nu stea tot timpul sub presiune,este indicat ca dupa refularea pompei sa se monteze o supapa unisens(se gaseste la magazin tehnico-sanitare.se poate folosi (excelent)un butoi de bere de inox la care se face racordul de sus(o gaura +supapa mecanica auto pentru completare aer)presostatul poate fi montat oriunde pe coloana,dupa supapa de pe refularea pompei.Am incercat sa schitez mai jos.

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Pun mai jos pompa mea....daca nu se vad caracteristicile revin.....

Salut!

Ma intereseaza si pe mine daca a mers sa faci hidroforul cu acea pompa, am si eu un hidrofor si s-a ars motorul si as vrea sa pun alta pompa la el, o pompa pentru hidrofor costa cam cat am dat pe hidrofor, am vazut si eu pompe ca cele din fotografie si ma gandeam sa cumpar si sa inlocuiesc pompa de la hidrofor.

Si o intrebare pentru toti care imi pot raspunde:

- Ce caracteristici ar trebui sa aiba o pompa pentru a o folosi la un hidrofor, in afara de adancimea de unde poate trage apa si puterea motorului;

- Ce diferenta este intre o pompa de pe hidrofor si alta care se foloseste pentru a o folosi la udat(eu am desfacut una de pe un hidrofor si am vazut ca pe langa orificiul pe unde trage apa mai are unul de dimensiuni mai mici pe unde intra apa care se afla in corpul pompei, eu am dedus ca este folosit pentru autoamorsare. Poate reusesc sa fac si o schema.

Posted Image

Astept pareri!

Marian

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Desi imi place si mie sa "surubaresc", hidroforul "homemade", nu mi se pare o solutie. Sa ma explic:1) unele elemente au o mare specificitate: NU e adecvata o pompa submersibila, nici chiar cu motor; aceste pompe sunt optimizate pentru debit si nu pentru presiune. Nu am folosit niciodata pompa de suprafata, gen "Kama", insa nu prea cred ca sunt departe de problema pompelor submersibile. In plus ambele aceste constructii nu stiu cum se comporta la presiunea de durata ce apare pe simeringul unei pompe de hidrofor.2) butelia de acumulare: in principiu orice rezervor metalic care rezista la presiunea de lucru (si la socurile specifice) corespunde. Totusi... sistemul cu membrana are o serie de avantaje (nu se pierde aerul prin solvare in apa, se reduc mult problemele de coroziune interna a buteliei, se reduc problemele de contaminare a apei cu rugina si poate si altele)3) unele dispozitive TREBUIE cumparate, nefiind accesibile realizarii in regim de amator (supape unisens, presostat) Piesele de schimb sunt mai scumpe decat luate odata cu agregatul (cum bine observa un coleg, o pompa cu motor costa cat un hidrofor complet, adica la aceiasi bani ai si un rezervor si uneori si un presostat!)4) pentru unii dintre noi, timpul costa si el niste bani Sigur ca unele chestii la facem din placere si pasiune, dar instalatia de apa e in folosinta intregii familii, asa ca e preferabil sa functioneze si nu sa fim chemati din sfert in sfert de ora ca "nu merge". Mai mult, unele "instalatii" sunt pe "la tara", unde nu putem ajunge in 1-59 minute; cu atat mai mult e preferabil sa avem fiabilitate cat mai mare.Golirea de apa chiar si a unei fantani destul de marisoare (a mea are "lumina" de 80cm) nu e o "problema" pentru un hidrofor normal (care poate pompa 2-4 metri cubi pe ora!), problema fiind debitul izvorului. Protectia cea mai simpla (si in viziunea mea si destul de eficienta) e o simpla temporizare. Daca pompa functioneaza mai mult de, sa zicem 10 minute continuu, probabil avem o problema (chiar daca umplem cada cu apa, fie reglam robinetul astfel ca pompa sa se mai opreasca din cand in cand, fie cronometram timpul mediu de umplere a cazii si ajustam temporizarea peste aceasta valoare - 12 sau 15 minute in loc de 10 nu e mare diferenta), si circuitul de protectie opreste motorul. O semnalizare e utila, dar vom constata destul de repede ca nu mai vine apa... Monitorizarea curentului motorului nu mi se pare a avea vreo semnificatie (hidrofoarele dezamorsate - adica cu aer in pompa - nu mai ridica presiunea pe refulare la valoarea de declansare a presostatului si motorul se invarte pana arde simeringul pompei, care e racit in functionarea normala de apa; fara sarcina, consumul motorului tinde mai degraba sa scada) In concluzie, eu recomand calduros hidrofor de productie industriala, existand in restul instalatiei destul camp de afirmare a inventivitatii si creativitatii.Apa buna!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări