Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Hidrofor home made!

criss

Postări Recomandate

Numai ca ai o problema cu apa,trebuie sa pui o supapa de sens ca recurge inapoi in fantana .pt doua sute nuoasprezece lei nu merita sa te chinui.atata costa cel mai ieftin hidrofor la Practiker. :da

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 77
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• vikingul38

7

• criss

7

• tiristor

6

• Dr.L

4

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator phlhk

Doar 9 lei? asta pare mai degraba o jucarie! Dar fie si asa, are putere sa alimenteze o masina de spalat? Asta diintr-un rezervor ca de la 18 metri adancime cat are fantana mea, nu prea cred.

Link spre comentariu

e prea ieftin si 9 si 90 pt un hiroforcel mai plauzibil e treaba cu supapa,la cea s-a referit inainte,oricum vom afla :da si majoritatea hidrofoarelor sunt pt adancimi mici(<9m),mai sunt unele care merg pana la 2 0 si cam atatinsa o pompa sumersibila puternica ar trebui sa mearga si mai jos-nu zic ca se gaseste prea usor

Link spre comentariu

Doar 9 lei? asta pare mai degraba o jucarie! Dar fie si asa, are putere sa alimenteze o masina de spalat? Asta diintr-un rezervor ca de la 18 metri adancime cat are fantana mea, nu prea cred.

Este doua sute nouasprezece lei a intrat figura .Eu am cumparat de la Practiker de 600 w pt a mari presiunea apei de la retea. :rade:
Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...
Vizitator daniel_21g

O sa folosesc submersibila sa ridic apa la suprafata intr-un bazin iar de aici o preiau cu un hidrofor.

Sunt si hidrofoare cu EJECTOR care trag apa de la mai mult de 10 m dar in acest caz putul nu trebuie sa fie subtire pentru a permite coborarea ejectorului.
Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
Vizitator dany1eo

Perfect! Ceea ce mai poate fi o problema este protectia la lipsa de apa (motorul nu se mai opreste...)

..sa facut, e un montaj electronic, "citeste" curentul de pe motor si contactul presostatului, plus senzor de nivel, daca nu indeplineste conditiile, decupleaza motorul si "tipa", ramanand in starea respectiva pana il resetezi si vezi ce sa intamplat.....montajul e proiectat si construit de mine pentru sistemul meu de hidrofor, asta dupa ce sau ars cateva motoare....eu am fantana "americana" adica cu tub de 30cm diametru si nu are un volum prea mare de apa si au fost cazuri cand se golea, motorul mergand in gol, simeringurile se uzau si aveai de lucru, cu asta am rezolvat problema.
Link spre comentariu

Perfect! Ceea ce mai poate fi o problema este protectia la lipsa de apa (motorul nu se mai opreste...)

Bag de seama ca dv. tineti cu ursu .Evident glumesc. La o fantana sansa de a se ramane fara apa si in acelas timp sa nu se sesizeze acest lucru eu cred ca este mica .Daca totusi nu se vrea asumarea acestui risc cred ca adaptarea unui dispozitiv de comanda de la pompele submersibile de drenaj rezolva problema .Dispozitivul in cauza arata , mai mult sau mai putin , ca o sfera de plastic perfect etanse avand in interiorul ei un ansamblu de contacte ,si care contacte , in functie de pozitia pe care o ocupa sfera in cauza fata de suprafata apei se inchid respectiv se deschid , dupa caz .Evident starea contactelor este transmisa printrun cablu la suprafata putului .Situatia se complica intrucatva in cazul hidrofoarelor ce lucreaza direct cu reteaua de apa stradala , de fapt complicatia este mai mult financiara .Sunt automatizari menite special a preveni functionarea hidroforului fara a avea apa .Cum inima acestor automatizari este un presostat zic eu ca situatia se poate rezolva si in regim de amator .
Link spre comentariu
Vizitator dany1eo

Bag de seama ca dv. tineti cu ursu .Evident glumesc. La o fantana sansa de a se ramane fara apa si in acelas timp sa nu se sesizeze acest lucru eu cred ca este mica .Daca totusi nu se vrea asumarea acestui risc cred ca adaptarea unui dispozitiv de comanda de la pompele submersibile de drenaj rezolva problema .Dispozitivul in cauza arata , mai mult sau mai putin , ca o sfera de plastic perfect etanse avand in interiorul ei un ansamblu de contacte ,si care contacte , in functie de pozitia pe care o ocupa sfera in cauza fata de suprafata apei se inchid respectiv se deschid , dupa caz .Evident starea contactelor este transmisa printrun cablu la suprafata putului .Situatia se complica intrucatva in cazul hidrofoarelor ce lucreaza direct cu reteaua de apa stradala , de fapt complicatia este mai mult financiara .Sunt automatizari menite special a preveni functionarea hidroforului fara a avea apa .Cum inima acestor automatizari este un presostat zic eu ca situatia se poate rezolva si in regim de amator .
scuzama, dar daca doresti sa intri in familia ursuletilor pune locatia in profil sa stim si noi de unde iesti, evident ca nu glumesc, cu locatia doar :rade: ...in fantanile de 30cm nu pot fi utilizate plutitoarele...raman suspendate......automatizarea am facut-o cu CI din seria 4000 si AO, nu cu controler/microprocesor...senzorii sunt, de presiune, curent consumat, nivel sursa apa(senzori rezistivi, plutitor cu contact basculant, presostat).
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări