Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Hidrofor home made!

criss

Postări Recomandate

ce lipseste de la tine din desen1 .cumperi 2 portfurtune si le pui la furtun nivel A si furtun nivel B2.intre ele pui un furtun paralel cu boilerulfurtunul fiind transparent poti vedea cum urca apa in vas cind merge pompanivelul minim il stabilesti intre 15 si 20 cm de locul unde te conectezi in boiler cu teul de jos ,sa ai o rezerva de lichid sa nu pierzi aerul pe instalatie(masurat pe verticala)nivelul maxim il stabilesti cind citesti pe manometrul de aer 3 bari pune poze cu boilerul tau sau da niste dimensiuni

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 77
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• vikingul38

7

• criss

7

• tiristor

6

• Dr.L

4

Top autori în acest subiect

Imagini postate

de seara am sa pun poze si dimensiunile.Am fost pe la magazine si mam interesat de supapa unisens la pret: 6....60ron(depinde marimea).Presostatul costa 25ron(reglaj intre 1...5bari).manometru 13ron.

Link spre comentariu

Criss! Boilerul tre sa tai teava mai lunga din el si una din gaurile de jos infundata.T-ul se pune jos iar sus doar manometrul sau si presostatul.Jos ramane doar moitorul cuplat la T-u si la rezervor.simplu si eficient.Daca nu gasesti hidrofor cu 250 lei complect. :prayer: :prayer: :supz:

Link spre comentariu
Vizitator gaby-cta-ro

1 IMPORTANT : afla sigur daca acea carcasa de boiler suporta 4-5 bari !!! Eu unul ma indoiesc. Boilerul nu este facut sa tina asa presiuni mari, deci :smt073 . 2 tie nu iti trebuie neaparat supapa de sens ci mai repede un sorb cu supapa (nu stiu sigur denumirea dar e sorb si nu permite circulatia decat intr-un sens). Asta se pune jos in capatul tevii de aspiratie. Vezi sa aibe diametrul care iti trebuie tie. 3 furtunele alea transparente de care zicea cineva trebuie sa tina presiunea din butelie = 3 bari => greu de realizat si periculos 4 Necesar : sorb si tevaraie de diam intrarii in pompa, presostat cu reglaj de oprire la 3 bari, manometru, butelie ptr pres 5 bar, valva admisie aer, alte robinete fittinguri si conducte. Daca acel boiler nu suporta presiune cel mai elegant si si simplu faci treaba prin cadere (daca nu ai masina de spalat). Toate cele bune !

Link spre comentariu

Trebuie sa stiti ca presiunea apei nu depaseste 2 bari,apa nu se poate comprima.E aerul care e comprimat de apa.In general rezervoarele de boiler rezista la 5 bari.iar presiune de reglare a hidroforului e 1,5 bari.

Link spre comentariu

pt gabyintr-un boiler de apa calda este presiunea retelei oricum la care se adauga si cea creata prin incalzirea apei si marirea volumului in consecinta caci boilerele au supapa unisens la intrare(sau rishlac,cei batrini stiu denumirea veche)pentru a nu intra apa calda peste cea rece pe instalatie,furtun transparent poate nu gaseste chior dar gaseste armat cu sfoara si rezista,este util la reglaje si urmarirea in timp a instalatiei si in fond era vorba de ceva provizoriu pina da drumul la apa primariaLE am lucrat ca mecanic de intretinere si aveam grija de asa ceva(hidrofoare)si nu este mare smecherie,era cea mai simpla instalatie de acolo,fortun transparent daca se doreste ceva definitiv ii trimit eu cu posta furtun de 6.8 10 mm de care doreste criss moca si care rezista la peste ce are el nevoie

Link spre comentariu
Vizitator gaby-cta-ro

Trebuie sa stiti ca presiunea apei nu depaseste 2 bari,apa nu se poate comprima.E aerul care e comprimat de apa.In general rezervoarele de boiler rezista la 5 bari.iar presiune de reglare a hidroforului e 1,5 bari.

Pres aerului din hidrofor este 1,5bar pres initiala cu hidroforul fara apa), cand baga si apa ar trebui sa opreasca la 3 bar. De unde stii ca boilerele rezista la 5 bari ? Oricum erau niste avertismente, na ... fiecare face ce vrea... dar ca sa stie omul la ce se inhama. Toate cele bune !
Link spre comentariu

se vede treaba ca gaby nu are experientala sistemele vechi nu se introduce intii aer si dupa aia apa,exista riscul ca dupa indroducerea apei la nivelul maxim sa ai intreadevar presiune mare pe perna de aer ,si ce faci?mai muncesti o data sa scoti aerul sau nu urca prersiunea din cauza pompeise prucedeaza cum am spus mai sus.PS daca cineva de pe forum (din bucuresti) are probleme cu hidroforul poate sa ma contacteze pe PM si facem o demonstratie

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Mai am un boiler ce il aveam in baie dar tot sa 'part' langa sudura de sus si am facut altul la comanda iar pe acel lam modificat(am taiat partea unde cauza problema si am resudat capatul cu tabla noua) intro stropitoare in pt pomi.Iar pt stropirea pomilor utilizez o presiune de 5 bari.Doar cateva ore se afla sub presiune dar imi merge fara probleme de vreo 5ani.

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
Vizitator phlhk

Si eu vreau sa-mi construiesc un hidrofor si intrebarea ar fi urmatoarea:pot sa folosesc o pompa submersibila?Are un debit de aproximativ 30 litri/min. si poate ridica pana la 30 metri.Adancimea la care o folosesc e de 18 metri.

Link spre comentariu
Vizitator phlhk

Nu am la indemana datele tehnice ale pompei dar asa ma gandeam si eu ca ar fi suficient de puternica.In fond, cum aflu daca e puternica? In functie de puterea motorului sau de cantitatea de apa pe care o refuleaza si inaltimea la care ridica?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări