Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

E88cc Buffer...probleme in constructie

miclovan

Postări Recomandate

• Răspunsuri 75
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• miclovan

21

• ratza

10

• ioannis

5

• fcon

5

Top autori în acest subiect

am pus doi conzi de 470 Uf la 200v...scade mult sunetul....de ce....sa fie oare de la conzi de poliester?

Scade mult sunetul fata de ce...?Ti-am zis ca are amplificare subunitara, asa incat , la o iesire de 2V (standard CD Player), cu bufferul obtii cam 1,4-1,6V.De ce-ai facut buffer-ul; la ce-l folosesti?
Link spre comentariu

fata de semnalul debitat de placa de sunet :)aham...daca zici ca scade semnalul pana aproape de jumatate..e bn....eu am facut primul lui test pe o pereche de casti logitech...si din cauza asta mi sa parut ca am facut o gresala in proiectarea cablajului sau in alegerea pieselor...

Link spre comentariu

Castile au impendanta prea mica pt. acest buffer , asa ca este normal sa s-e auda mai slab si in mod sigur distorsionat . Rolul buffer-ului este sa previna dezadaptarile si infuentele diverselor surse A.F. intr ele asa ca tine cont de acest lucru !!

Link spre comentariu

nu se aude deloc distorsionat...se aude prea placut...dar uite acum ma apuc de taiat cabluri si de lipit mufe...il inseriez intre pc si sistem :)...sa vedem daca ai dreptate :d

Link spre comentariu

Gindeste-te ca reactanta condens de iesire este cam de 3k la100 Hz , pt.10Khz de 300ohm, din start vei avea neliniaritate de nivel , in plus suntezi impend. de iesire cu 32 ohm !

Link spre comentariu

@ blue ai avut dreptate suta la suta, se aude prea belea...acum mai am inca doua buffere de facut.... e sistem 5.1.... :), tin sa le multumesc tuturor celor care m-au ajutat in realizarea acestui buffer :)

Link spre comentariu

sint foarte curios si eu, sa vad cum se aude bufferul asta, de aia am inceput si eu constructia lui azi!!!! :)

Cateva recomandari:- tineti minte ca amplificarea este subunitara.- mie mi-a placut mai mult tubul 6N2P, dar si ECC88 sau 6N1P sunt OK.- dublati valoarea conzilor din filtrare si decuplati-i si cu conzi nepolarizati de 100nF, pentru ambele tensiuni;- proiectati cablajul astfel incat sa il puteti transforma usor din "catode follower", in "anode follower" (se muta o resistenta si condensatorul de iesire de pe catod, in anod), pentru a avea amplificare supraunitara. De aceea, puteti folosi nu 90V tensiune in anod, ci 150V, pentru ambele variante. Tensiunea o reglati cu rezistente in alimentare, prin testare.- valorile conzilor de intrare si iesire pot varia; eu am pus de cate 1 uF, nepolarizati, din policarbonat.In atasamente sunt schemele de catode follower(buffer) si anode follower.
Link spre comentariu

nu prea ma misc repede!!! :) ieri am stat 5 ore, si azi inca 5, si am terminat bufferul!!! :)

Cica nu lucrezi repede si eu ma cac pe mine de mai mult de juma' de an sa termin Aritma. Abia azi avu prima proba de sunet si LM3886 a fost batut la cur urit de tot. Sunet cristal (sau... sticla?) Mare dreptate a avut cel care spunea ca 5W de lampa nu sint egali cu 5W de semiconductor.
Link spre comentariu

Ioannis, nu stiu cine altcineva ar putea sa termine o asemenea treaba intr-un timp atat de scurt. Nu stiu cum e in Grecia, poate aveti alte posibilitati de procurare si prelucrare a materialelor, la noi in Romania e complicat si dureaza. Majoritatea dintre noi nu avem tot ce ne trebuie si tre sa apelam in stanga si-n dreapta. Uneori gasim, alteori nu. E aiurea tare cand nu ai un atelier, ca sa nu mai zic si bine dotat cum am vazut la altii in vest. Lucrurile ar merge struna... Am vazut si amplificatorul cu 811 A, in cateva zile a fost gata.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări