Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

E88cc Buffer...probleme in constructie

miclovan

Postări Recomandate

Salut...

Intentionez construirea unui e88cc buffer, am achizitionat traful toroidal, lampa si o parte din condensatori si am niste mici probleme in realizarea acestuia....contextul original pe : http://www.lumeatuburilor.110mb.com/Tub ... /index.htm

1 nu am gasit condensator electrolitic de 1000 uF / 100 volti, folosesc un condensator de 1000 uF / 63 v, .....e bine?:|

2 la sursa de alimentare am un rezistor R2, a carui unitate de masura e "R"...ce dracu simbolizeara R asta....ohm...kilo...megaohm.....

3 de ce tip sunt conzi aia portocalii din ansablul cu tubul...poliester...ceramici....multistrat...draq sai pieptene ca sunt adormit :d...e o poza mai jos nitel

Va multumesc :), daca si voi ati construit acest buffer , daca vreti haideti sa vorbim pe pm.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 75
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• miclovan

21

• ratza

10

• ioannis

5

• fcon

5

Top autori în acest subiect

merci mult ratza...m-ai luminat :d....am un rezistor de 750 ohm....in loc de 760...dece pentru ca la 4 magazine aveau numa' de 750 :|...e bun...face vre-o schimbare in circuit, cand e gata bufferu osa pun si niste poze, cablajul e realizat...si cateva rezistente plantate si soclul pt E88cc

Link spre comentariu

1 - Scrie acolo ca traful are 56V alternativ , deci ar fi cam 78V pe condensator . Trebuie sa fie macar de 100V , eu as folosi o tensiune si mai mare. Ma rog , as face alimentarea cu vreo 200V .2 - S-a zis3 - Nu stiu exact , conteaza mai putin , pune ce ai sau cumpara ceva de calitate .

Link spre comentariu

e88cc -u are maxima anodica de ~80 ... 90 V ...am niste condensatoare din poliester polarizate :|, dalea mici galbene si patrate ... :d...sunt adormit si imi cer scuze pentru explicatiile analfabete pe care le debitez...intelegeti-ma :d:D:D

Link spre comentariu

bufferu nui amplificator ca sa am anodica ridicata :) gen...100 110 v 140....200 v...etc..,eu vreau sa stiu de la uamenii care au facut buferu asta daca are ceva daca folosesc un cond...de 1000 uf la 64 v inloc de unu la 1000uf la 100 volti....eu ma culc..somn de voie !!! :d

Link spre comentariu

Ecc88 are tensiunea maxima 130V intre anod si catod , si nu uita ca intr-o schema din asta cade destul de multa tensiune pe rezistenta de catod . Bufferul meu , care are o schema asemanatoare se alimenteaza cu 190V si in catodul lampii tensiunea e de aproximativ 100V. Nu te astepta sa mearga optim la 50V sau cat i-ai dat tu alimentare pe condensatorul ala de 63V , dar treaba ta , de mers merge si la 12V.

Link spre comentariu

daca si voi ati construit acest buffer , daca vreti haideti sa vorbim pe pm.

Am construit bufferul acesta in urma cu vreo doua saptamani.Toate detaliile pieselor le gasesti pe http://www.lumeatuburilor.go.ro/E88CC-Buffer/index.htmNu cred sa fie probleme de valori ale pieselor. Poti lua legatura si cu , care este binevoitor.De mers, merge bine; nu uita ca amplificarea este subunitara; daca vrei amplificare supraunitara, trebuie sa-i faci niste modificari, ca sa iei semnal de pe anod, nu de pe catod. Ca sunet, mie mi-a placut cu ECC88; merge OK si cu 6N1P.In mod normal, daca faci placuta de ciruit imprimat, totul (inclusiv alimentarea) ar trebui sa-ti intre pe 10/7 cm, si ai loc lejer pentru a pune doi conzi electrolitici in locul celui de 1000uF; nu-ti recomand sa pui sub 100V; si-asa este destul de la limita; mai bine pui doi de 470uF si-ai rezolvat problema. Conzii portocalii sunt MKP-uri (MKT-uri); eu am pus cu policarbonat (3 lei/buc, de 1uF).Inca ceva: pe traseul de 6,3V ajusteaza tensiunea de filament, prin utilizarea unor rezistente mici (0,1-1 ohm), astfel incat sa ai exact cat iti trebuie. Stiu ca "se poate si-asa", dar cel putin eu, prefer sa fie treaba OK de la inceput.
Link spre comentariu

am vorbit cu aleks, stiu ca este un om super de treaba, dar acum este in concediu, as fi apelat la el, oricum nu mai am dece pentru ca am cam terminat bufferu , exact in momentul acesta mai am de plantat doua rezistente :)va multumesc tuturor celor care m-au ajutat.

Link spre comentariu

@ fcon ai dreptate, scade mult sunetu cu rahatu' ala de condensator la 63 v....saracie....si acum nu am nici timp sa ma duc sa cumpar.....de auzit se aude ultrabelea :)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări