Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Gramofon Columbia

Ovidanie

Postări Recomandate

• Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Ovidanie

2

• pusttiu

1

• d2134

1

• feri.visky

1

Top autori în acest subiect

Nu-i al meu, nu l-am cumparat. Cind am fost invitat sa vad gramofonul eram hotarit sa-l cumpar, aveam falsa impresie ca este modelul cu pîlnia acustica la vedere. Cerea pe el 350 lei, avea si discuri in stare foarte buna cu 10 lei bucata.

Link spre comentariu

am gasit la targul de vechituri din iasi, asemanator la 250lei....da ns cit era de funtional.din cite stiam eu la aceste aparate nu merg discurile de pickup...se poate sa ma insel? stiam ca sunt dintr0un material ca si ebonita dar mai groase decit cele pe care le folosesc la nc430 tesla , iar ,,canalele audio,, sunt mai largi. super exemplarul , dar caut si eu un patefon cu goarna... care este diferenta intre patefon si gramofon ? link daca se poate...

Link spre comentariu

Gramophone e termenul folosit de britanici, americanii folosesc phonograph.

A fost si trade mark.

Pathephone e trade mark al firmei Pathe Freres.

http://en.wiktionary.org/wiki/Gramophone

http://www.archeophone.org/catalogues/pathe/pathephone_appareils_1914.php

In limba romana s-a incetatenit termenul gramofon pentru cele cu pilnia aparenta si patefon pentru cele cu pilnia ascunsa sau cutie de rezonanta. Asta pentru ca cele doua firme, britanica si franceza, produceau preponderent in varianta constructiva respectiva.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări