Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

VFD Display ( ecran client POS)

RealAlex

Postări Recomandate

As dori sa stiu mai multe despre protocolul acestui tip de de ecran, comunica pe 6 fire... iar tipul mufei folosit este RJ45 (doresc sa-l pot utiliza in alte scopuri ) P.S. este vorba de tipul acela de ecran care este in statiile Lukoil, de la casa de marcat. Multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• RealAlex

3

• ALEKS

2

Top autori în acest subiect

Tuburile VFD (vacuum fluorescent tube) au un principiu de functionare similar tuburilor electronice (lampilor). In "tubul" vidat, din sticla exista:

- catod (filament) care are rolul de a emite electroni. De regula catodul este construit din tungsten / wolfram, imbracat in oxizi de metale grele - pentru a putea elibera lesne electroni si a nu se "consuma" prea repede;

- anod care in tubul nostru se prezinta ca niste electrozi conductivi pe care avem un strat de fosfor (pentru a forma literele, in cazul tau cifrele). Electronii emisi de catod sunt accelerati cu tensiune pozitiva (B+) aplicata grilei si anodului;

- grila este compusa dintr-un strat / retea din metal subtire, cu rolul de a controla si difuza electronii emisi de catod.

Deci, revenind la tubul tau, mai mult ca sigur, 2 pini sunt pentru alimentarea filamentului iar unul este pentru grila. Restul de pini sunt distribuiti (in modul ales de producator) segmentelor de afisaj (anozilor).

Pentru a testa un astfel de tub, identifica filamentul (este clar vizibil in tub) si aplica-i 3Vcc sau 3Vac (fiind un simplu filament, nu se supara daca-i dai AC in loc de DC), nu mai mult. Apoi identifica o grila si da-i cca. +15Vdc. Tot de la +15Vdc, du alimentare si unui anod, oricare, si vei observa cum "licareste". Ai grija, ca minusul de la sursa de 15Vdc sa fie conectat la filament. Sa nu incerci niciodata sa-i atingi cu +14Vdc capatul celalalt al filamentului pentru ca efectele sunt clare...

Sper ca am fost de ajutor.

Link spre comentariu

Cunosc principiile de functionare, sunt un fan al acestui tip de afisaj, problema mea era alta... am tot modulul, alimentare, procesor, tot ce trebuie.. eu trebuie sa-i injectez semnal, si tensiune de alimentare, ma interesa ce tip de protocol foloseste acest tip de ecran ( repet este exact ca Ecranul client de la imprimantele Fiscale- posuri- sisteme de gestiune )

Link spre comentariu

Si eu sunt fan al tuburilor, deci si al celor NIXIE si VFD (am mai multe astfel de modele...). Sincer, nu am idee cum sa-i injectezi semnal. Aparatul initial a fost gandit sa lucreze cu semnalele de la tastatura POS-ului (cred) procesate de un procesor. Iar acum fiecare firma isi defineste propriul set de reguli...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări