criss Postat Iulie 30, 2008 Partajează Postat Iulie 30, 2008 Placa extensie va cuprinde:- 4 leduri ce vor fi conectate pe portile PWM.- 4 displayuri de 7segmente(inca nu sunt sigur cate voi pune).- 1 buzzer.- 1 releu.- cativa tranzistori mos (vreo 4 la numar: 2 cu canal N si 2 cu P), cred ca vor fi conectate pe iesirile PWM.- 1 led infrarosu.- butoane(in prima faza 4, 2intrerup pe + iar 2 la masa).- 2 potentiometre.- rs232.- memorie eeprom.- senzor temperatura(ceva de la max).- infrarosu.toate acestea se vor selecta prin jumperi!mai trebuie sa impart porturile unde ce periferic sa comande.intrarea.ISPul si rs232 vor fi separat.si prin conectori vor comunica cu placa.pun schema dar inca nu este finalizata.[attachment=0]extension_board.zip[/attachment]daca aveti ceva de adaugat astept parerile dumneavoastra. Link spre comentariu
criss Postat Iulie 30, 2008 Autor Partajează Postat Iulie 30, 2008 nimeni nu are nimic de adaugat?Am inceput la aranjatul porturilor si a aparut o problema, mam inpotmolit la conectarea IRului!in schema atasata de ce senzorul IR foloseste 2 porti?[attachment=0]ir.gif[/attachment] Link spre comentariu
criss Postat Iulie 31, 2008 Autor Partajează Postat Iulie 31, 2008 am gasit..senzorul IR trebuie conectat la portul PD2 (INT0).in aceasta documetatie am gasito: http://www.atmel.com/dyn/resources/prod_documents/doc1473.pdf am atasat repartizarea porturilor....dar inca nui definitiv, as dori sa ca un port sa aiba 2 functi(controlat prin jumper) dar la mine deja 3 au(PB2.3). Link spre comentariu
criss Postat Iulie 31, 2008 Autor Partajează Postat Iulie 31, 2008 Cum pot conecta mai multe displayuri de 7 segmente la tiny2313?dar sa nu utilizez o gramada de porturi!am vazut ceva scheme pt PIC utilizau un integrat CD4511B(la 4 utilizau 8porturi! fata de 12in mod normal ) sau 74HC595.sau stiti alt integrat?pun schema cu displayul pt PIC [attachment=0]schemabromografo.JPG[/attachment] Link spre comentariu
Laci Postat August 1, 2008 Partajează Postat August 1, 2008 Cu schema resp. ai nevoie de numai 8 pini, daca mai un demux de 4 biti, poti sa comanzi 16 cifre de 7segmenti cu numai 8 pini. (In loc sa legi pini de selectie la tranzistori mai pui un circuit digital demux care din binar pe 4 bitiiti face 16 iesiri, care le legi la tranzistori). Link spre comentariu
criss Postat August 1, 2008 Autor Partajează Postat August 1, 2008 si cum leg celalalt circuit digital demux?daca tot mi se duc 8porti pt 4 cifre la ce sa nu dublez(desi nu stiu cand voi folosit atatea dar daca aceeasi nr de porti necesita le voi lua in considerare). Link spre comentariu
Laci Postat August 1, 2008 Partajează Postat August 1, 2008 descarca pdf-ul si iti dai seama cum sa-l legip.s. este o diferenta intre port si pin Link spre comentariu
criss Postat August 1, 2008 Autor Partajează Postat August 1, 2008 cam asa ar trebuie?doar 2 segmente am pus...restul se deduce :)displayurile le am separat/segment si sunt HD1107R, recuperat dintrun aparat medical.nu am gasit librari cu tipul de display si de integrat asa ca am folosit socluri de ICuri.atasez schema[attachment=0]display.pdf[/attachment] Link spre comentariu
criss Postat August 2, 2008 Autor Partajează Postat August 2, 2008 Vreau sa atasez o intrare pt numarator de impulsuri(turatia motorului), aceasta extensie vreau sa o utilizez in domeniul automotive si de aceea vreau sa aiba intrari ce rezista la tensiuni mai mari decat ce de pe pin.am mai multe scheme, care imi recomandati?si de ce?2.jpg[/attachment][attachment=1]3.jpg[/attachment][attachment=0]4.jpg[/attachment] Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum