MDshelll Postat Iulie 30, 2008 Partajează Postat Iulie 30, 2008 Ce se poate receptiona pe cele 40 de canale? Eu doar pe 22 am interceptat camioanele. Altceva nu se mai receptioneaza?? Link spre comentariu
MiniTehnicus Postat Iulie 30, 2008 Partajează Postat Iulie 30, 2008 Depinde de activitatea locala, daca vrei discutii pe cat mai multe canale atunci trebuie sa faci o vizita la Bucuresti, garantat ai ce asculta. :partyman: Link spre comentariu
MDshelll Postat Iulie 30, 2008 Autor Partajează Postat Iulie 30, 2008 Probabil, eu caut in Cluj activitate dar am gasit doar pe 22 camioanele altceva nimic :( Link spre comentariu
Yo4You Postat Iulie 30, 2008 Partajează Postat Iulie 30, 2008 Nu ai antena domnule , eu am auzit pe canalul 5 12 17 19 tari straine italia franta , spania in AM. Link spre comentariu
MDshelll Postat Iulie 31, 2008 Autor Partajează Postat Iulie 31, 2008 Am o antena "Antena sunker CB 2" arata asa : http://polkompsa.9com.pl/product_info.p ... ts_id=9851 , e cu talpa magnetica. Acuma poate ca e si o problema ca eu stau la parter si in jurul meu sunt numai blocuri. Si in ciuda acestui fapt am vorbit cu oamenii de pe camioane care sunt cam la o distanta de 400 500 metri sa zic aproximativ fata de unde sunt eu si am purtat o conversatie pe care ambii am auzit-o perfect . Dar merge doar atat 400 500 cand tipul a urcat in zona Feleacului deja semnalul s-a pierdut considerabil, iar in final am ramas singur pe fir . Totusi antena e o problema? Nu stiu ce sa zic, am cumparat-o noua, dintr-un magazin de specialitate. Vanzatorul mi-a spus ca e antena care se foloseste pentru automobile mici, mi-a aratat si una care se pune pe Tiruri dar era cam mare sa o tin in camera, lunga si foarte flexibila, si aia tot cu talpa magnetica, si atunci am optat pentru Sunker CB 2 deoarece este mai micuta. Eu pe alte canale inafara de 22 nu aud nimic, dar daca ma uit la VU-metru de SIGNAL vad ca vibreaza ca si cum s-ar vorbii si pe canalele respective, dar nu aud nimic in difuzorul statiei. Am incercat toate cele 40 de canale in AM, ideea e ca la unele canale gen de la 2 3 4 5 6 7... pana pe la 12 parca becul pe care scrie FM se face de culoare verde ( in rest e galben ), se schimba putin sunetul de fond dar tot nu receptionez nimic. De la canalele 12 in sus daca bine retin becul trece inapoi pe galben (FM) si prind pe 22 tirurile. Ceva sugestii pentru o mai buna receptie?? Ce as putea sa fac ca sa aud ce se vorbeste pe celelalte canale? Link spre comentariu
MiniTehnicus Postat Iulie 31, 2008 Partajează Postat Iulie 31, 2008 Antena cu talpa magnetica este pentru auto, are castig mic si se acordeaza bine doar pe masina, deoarece are nevoie de plan de masa.Pentru a receptiona bine si alte canale dar si la distante mari ai nevoie de o antena degajata cu castig mare.Poti incerca instalarea pe bloc a unei antene verticale Sirio ( cam 6m lungime) sau un yagi de 3 elementi dar care este un monstru, ceva la 10-15m lungimea unui element.Bineinteles si cablul coaxial trebuie sa fie de calitate pentru a avea pierderi mici.Standardul in EU este pentru transmisii FM in CB, cele AM nu se mai folosesc, unele state chiar au interzis asta.Ca si banda de 28mhz(10metri) pentru radioamatori in anumite conditii se pot realiza legaturi la distanta mare prin propagare tropo sau e-sporadic.Insa pentru asta se foloseste SSB, doar unele statii au asa ceva.PS. Pentru semnale slabe tine butonul de squelch deschis sa auzi zgomotul de fond, daca nu doar semnalele mai puternice pot deschide circuitul si se aud in difuzor. Link spre comentariu
MDshelll Postat Iulie 31, 2008 Autor Partajează Postat Iulie 31, 2008 Deci cu antena asta nu prea am ce sa fac? nici in situatia in care o pun pe caloriferul de camera de exemplu?:DPS: Nu am buton pe care sa apas si sa nu mai aud zgomot de fond adica este ceva pe care scrie" rauschsperre" dar e un potentiometru, si intradevar daca misc de el la un mom dat nu se mai aude nici un zgomot de fond, la asta te referi? Link spre comentariu
Yo4You Postat Iulie 31, 2008 Partajează Postat Iulie 31, 2008 Domnle eu am folosit dipolul pentru 40metrii degajat legat firul de la etajul 4 si se termina intr-un copac pe la parter intins pe diagonala degajat cat se poate posibil de peretii blocului. Si ca sa ma creada lumea ce am receptionat atasez un filmulet :smt039 http://rapidshare.de/files/40129764/07- ... 1.avi.html Link spre comentariu
MDshelll Postat August 1, 2008 Autor Partajează Postat August 1, 2008 Din nefericire nu stau la etajul 4 si nici nu pot sa intind cabluri pe bloc :(, trebuie sa ma descurc doar cu antena asta micuta :(Am mai gasit prin casa niste walkie-talkie dinalea cumparate de la rusi de jucarie care bat in jur de 50metri, cu statiile alea 2 nu pot receptiona ce emit cu statia asta CB?In plus de asta am masurat tensiunea dupa redresare si stabilizare care intra in montajul statiei si am constatat ca e 13.8V cc. Am legat 2 fire de pe montaj si vreau sa incerc sa o leg in automobil, banuiesc ca nu vor fi probleme chiar daca variaza putin tensiunea pe care o va primi, din cauza motorului. Bat cat de cat pe unde trebuie? sau bat campii ) Link spre comentariu
Vizitator Postat August 1, 2008 Partajează Postat August 1, 2008 Nu, chiar ai dreptate. E in regula daca o vei alimenta de la acumulatorul autoturismului. Ai grija insa la polaritate Link spre comentariu
MDshelll Postat August 3, 2008 Autor Partajează Postat August 3, 2008 Am pus statia pe masina, si am fost intr-un loc, un camp deschis, am receptionat aproape pe toate canalele 1 - 40 ceva limbi straine, gen spaniola, franceza astea 2 se auzeau foarte foarte bine, si binenteles pe canalul 22, am receptionat romanii .Totusi strainii astia unde sunt daca vorbesc pe CB in apropiere de mine erau? Link spre comentariu
Yo4You Postat August 3, 2008 Partajează Postat August 3, 2008 Sunt straini propagare prin ionosfera! Link spre comentariu
MDshelll Postat August 4, 2008 Autor Partajează Postat August 4, 2008 Aha, deci nu sunt aproape de mine la cativa km ma refer oamenii aia care vorbeau :( Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum