Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

in cautare de piese/ajutor

Vizitator zbo

Postări Recomandate

Vizitator zbo

salut, vreau si eu sa ma apuc de o serie de proiecte de electronica/robotica etc; dar nu am nici o idee legata de locul/locurile de unde sa-mi fac aprovizionarea (nu am mai facut asta pana acum)stie cineva unde pot sa gasesc si eu urmatoarele piese (magazine, magazine online, locuri specializate, distribuitori - daca se poate intr-o varianta optima - ieftin, claitativ, cele mai recomandate, sigure, cu o gama mare/variata de produse, alte servicii etc):cel mai mult as avea nevoie de microcontroller-ul AVR ATmega8(si un AVR STK Serial PortDongle Programmer sau AVR ISP2 Programmer - pe scurt un programator - si suportul pentru microcontroller)dupa urmeaza o gama larga de componente:rezistoridiodefir de cuprucapacitoritransformatoriregulatorieventual motoare (servo)pini mama, tatafotorezistorileduriplaca pe care se lipesc componentele (soldering board), sau pe care se prind (imi cer scuze dar nu stiu exact cum se numeste, am auzit multe variante)si de ce nu magnetiprobabil ca mai sunt dar ma opresc aici deocamdatamersi si o zi buna(eventual nu doar o zi)

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Zile populare

Da click pe banner-ul din partea de sus a paginii unde scrie http://www.metrafo.ro sau mergi pe strada Maica Domnului (asta presupunand ca esti in Bucuresti, completeaza te rog locatia in profil) unde vei gasi mai multe magazine cu componente electronice. Pentru robotica fie iti cumperi kit-uri, eu am gasit partea mecanica + motoare, dar sunt foarte scumpe, fie iti cumperi jucarii telecomandate din comert si le modifici, un exemplu aici:

viewtopic.php?f=62&t=12779

Daca vrei sa iti faci singur un CNC cu care sa construiest roboti gasesti componente pentru CNC aici:

http://www.hi-end.ro/tehnica-miscarii-cnc-c-265.html

Link spre comentariu
Vizitator zbo

mersi pentru raspunsVreau sa gasesc de asemenea si un multimetru si dupa aceea alte instrumente de masuratDin experienta altora am descoperit ca exista riscul sa nu mearga/sa fie slab calitativ (cu consecinte mai mult sau mai putin grave, oricum nedorite)Ce multimetru(firma, producator...) ar fi recomandat sa caut/gasesc(si unde - am vazut cateva la muzica si nu arata prea grozav)?Cum se numeste de fapt "placa de sticlo textolit" (soldering board-ul)?

Link spre comentariu

Orice multimetru, pentru ce-ti trebuie tie ia-l pe cel mai ieftin, din alea din targ la 5-10 lei bucata. Lasa scule-le ca le strangi pe parcurs, fara sa vrei.Lasa pregatirile astea, apuca-te de treaba!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări