notchman Postat Martie 9, 2005 Partajează Postat Martie 9, 2005 Salutare !Am pe acasica un transformator de la un ups,care este destul de solid si are pe o parte 2 fire , iar pe cealalta parte 3 (nu stiu care din cele 2 grupuri sunt din sec, si care din primar, asta deaorece , trebe sa tai ecranul de cupru)Pe iel scrie urmatoarele :DOUGLAS 61061444E 155452 EIA-1037430.9002 REV6CLASS 130 DB-001MADE IN BRASIL 9438Ma poate ajuta cineva cu ceva date despre iel , ....ca poate il folosesc la altuceva ....Mersi Mult!! Link spre comentariu
al_ex Postat Martie 9, 2005 Partajează Postat Martie 9, 2005 Masoara cu ohm-metrul infasurarile, cea cu rezistenta mare este cea pentru 220V, celelalte doua au un fir comun (de aici sint 3 fire). Daca este intr-adevar dintr-un UPS, atunci poti pune fostul secundar (infasurarea cu rezistenta mare) la 220V pe post de primar, si o sa ai cel mai probabil 2 secundare de 10-11 volti (de regula ups-urile sunt pe 12 volti, infasurarile se calculeaza la mai putin, pentru compensarea pierderilor de comutatie). Link spre comentariu
csl1131 Postat Martie 9, 2005 Partajează Postat Martie 9, 2005 fa cum s-a spus mai sus...si asa o sa ai.....vezi totusi, ca poate secundarul e deasupra si ...paote porti sa-l rebobinezi...si atunici o sa ai o tensiune care vrei tu....de obicai la transformatoare sarma subtire se puna prima infasurare, si cea groasa peste...asta cam e LEGE...deci ai ff mari sanse sa fie asa si aici..daca e asa-> ca merge rebobinat-> ca o sa ai ce tensiune vrei tu.... Link spre comentariu
notchman Postat Martie 10, 2005 Autor Partajează Postat Martie 10, 2005 Alea 3 fire vin in infasurarea cu sarma subtire si au culorile (rosu , negru ,alb)2 fire fin in inasurarea de deasuprea (sec) si sunt rosii la coloare amandoua...Io am reticiente sa il alimentez derect la corent 220 , ca am mai pus io un traf tot de ups , si am legat primarul (multe spire de diam mai mic)la 220 iar din sec (mai putin spire de diam mai mare) si ma'm corentat de a iesit tot reumatismu din mine , ....aveam pe iesire aproape 1000 si ceva de V,...la'm conectat si invers , si cam tot dracu ala aveam pe iesire :? :?: :?:La rebobinaj nu prea ma bag , ....am destule trafouri pe acasa,..... Link spre comentariu
notchman Postat Martie 10, 2005 Autor Partajează Postat Martie 10, 2005 Scuze pentru faptu ca mananc litere , ...dar am o tastatura care vrea schimbata................A iar la traful cu pricina , nu prea vaz priza mediana pe bobinaj, este cam nesimetrica treaba....dar le masor si gata ...Ok .Multumesc pentru informatiuni! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum