Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

transformator

Postări Recomandate

Salutare !Am pe acasica un transformator de la un ups,care este destul de solid si are pe o parte 2 fire , iar pe cealalta parte 3 (nu stiu care din cele 2 grupuri sunt din sec, si care din primar, asta deaorece , trebe sa tai ecranul de cupru)Pe iel scrie urmatoarele :DOUGLAS 61061444E 155452 EIA-1037430.9002 REV6CLASS 130 DB-001MADE IN BRASIL 9438Ma poate ajuta cineva cu ceva date despre iel , ....ca poate il folosesc la altuceva ....Mersi Mult!!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• notchman

3

• al_ex

1

• csl1131

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Masoara cu ohm-metrul infasurarile, cea cu rezistenta mare este cea pentru 220V, celelalte doua au un fir comun (de aici sint 3 fire). Daca este intr-adevar dintr-un UPS, atunci poti pune fostul secundar (infasurarea cu rezistenta mare) la 220V pe post de primar, si o sa ai cel mai probabil 2 secundare de 10-11 volti (de regula ups-urile sunt pe 12 volti, infasurarile se calculeaza la mai putin, pentru compensarea pierderilor de comutatie).

Link spre comentariu

fa cum s-a spus mai sus...si asa o sa ai.....vezi totusi, ca poate secundarul e deasupra si ...paote porti sa-l rebobinezi...si atunici o sa ai o tensiune care vrei tu....de obicai la transformatoare sarma subtire se puna prima infasurare, si cea groasa peste...asta cam e LEGE...deci ai ff mari sanse sa fie asa si aici..daca e asa-> ca merge rebobinat-> ca o sa ai ce tensiune vrei tu....

Link spre comentariu

Alea 3 fire vin in infasurarea cu sarma subtire si au culorile (rosu , negru ,alb)2 fire fin in inasurarea de deasuprea (sec) si sunt rosii la coloare amandoua...Io am reticiente sa il alimentez derect la corent 220 , ca am mai pus io un traf tot de ups , si am legat primarul (multe spire de diam mai mic)la 220 iar din sec (mai putin spire de diam mai mare) si ma'm corentat de a iesit tot reumatismu din mine , ....aveam pe iesire aproape 1000 si ceva de V,...la'm conectat si invers , si cam tot dracu ala aveam pe iesire :? :?: :?:La rebobinaj nu prea ma bag , ....am destule trafouri pe acasa,.....

Link spre comentariu

Scuze pentru faptu ca mananc litere , ...dar am o tastatura care vrea schimbata................A iar la traful cu pricina , nu prea vaz priza mediana pe bobinaj, este cam nesimetrica treaba....dar le masor si gata ...Ok .Multumesc pentru informatiuni!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări