peshte Postat Iulie 28, 2008 Partajează Postat Iulie 28, 2008 Eu nu prea ma pricep in radioelectronica, sunt mai mult cu digitale si audio.Din cate am inteles eu, si as vrea sa fiu sigur, cu aceste dispozitive, poti trimite semnale digitale prin radio, si in cazul asta m-ar interesa pt automatizari. Ce nu inteleg, este cum trimit datele (din receptor ies aceleasi impulsuri care intra in emitator, ori analog ca la emitatoarele clasice?), daca frecventa este fixa: 433.92MHZ pt AM si 2.4GHZ pt FM, sau se poate regla (caci daca este fixa, cum as putea sa nu interferez cu alte dispozitive care emit in aceste frecvente), si daca am nevoie pt autorizatii pentru a putea emite.Cele de pe Adelaida sunt bune?Multam. Link spre comentariu
MiniTehnicus Postat Iulie 29, 2008 Partajează Postat Iulie 29, 2008 Transceiver este un aparat care incorporeaza in aceeasi cutie un emitator si un receptor si are unele blocuri functionale folosite in comun. daca frecventa este fixa: 433.92MHZ pt AM si 2.4GHZ pt FM, sau se poate regla (caci daca este fixa, cum as putea sa nu interferez cu alte dispozitive care emit in aceste frecvente), si daca am nevoie pt autorizatii pentru a putea emite.Modulele sunt dedicate pentru automatizari si folosesc la emisie putere foarte mica deci implicit au si o raza de actiune mica de ordinul metrilor, deci nu se interfereaza intre ele. Link spre comentariu
peshte Postat Iulie 30, 2008 Autor Partajează Postat Iulie 30, 2008 Ma gandeam eu, dar prin scheme am observat un tx si rx si m-am gandit ca nu merg pe analog ca emitatoarele clasice. Link spre comentariu
florinnn22 Postat Iulie 31, 2008 Partajează Postat Iulie 31, 2008 adica esti cu digitale si nu ai auzit de transceivere???atunci ma indoiesc ca ai auzit ca trx-urile respective de genul cc1100 le poti folosi doar utilizand un microntroler care omunica i2c cred cu trx, iar daca este vb de transmisii digitale este alt tip de modulatie, nu este nici AM si nici FM, de regula pe 432 se folosesc aplicatii de gen telecomanda la alarma de la masina, iar cele pe 2,4ghz spre exemplu camere video fara fir. Link spre comentariu
peshte Postat August 1, 2008 Autor Partajează Postat August 1, 2008 Am auzit de ele dar nu inteleg bine, de-asta frecventez unele forum-uri, pentru a mai invata de la altii. :prayer: Din ce am vazut prin datasheet-uri, se folosesc modulatii AM si FM. La frecvente mici (sub 89MHZ) am observat de regula modulatie AM, si peste 89 MHZ modulatie FM. In schimb la transceivere este AM pe la 433.92 si FM pt 2.4 GHZ. Plus ca din ce am inteles eu de prin fizica: o frecventa mai mare necesita antena mai mica, deci in loc de o frecventa mica (7-20 MHZ), usor de modulat cu tranzistori ordinari (BD-uri), mai bine se folosesc frecvente mari dar cu tranzistori speciali.Deci trebuie licenta de emisie sau nu? Link spre comentariu
yo3ihg Postat August 5, 2008 Partajează Postat August 5, 2008 pt benzile de radioamatori trebuie autorizatie de emisie, singurele benzi exceptate de la autorizare sunt banda CB (27mhz) si PMR (446mhz) Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum