BodoRF Postat Februarie 7, 2009 Partajează Postat Februarie 7, 2009 Foloseste hexul de pe pagina lui OM3CPH.Are denumirea LCD4DIEP.hex asta daca vrei frecventmetru + FLL.Doar pt functia de frecventmetru foloseste LCD4DIEC.hexAtasez arhiva fisierului hex pentru FLL. Link spre comentariu
yo2lpp Postat Februarie 7, 2009 Partajează Postat Februarie 7, 2009 OK. incerc acum mersi de info. Link spre comentariu
yo2lpp Postat Februarie 7, 2009 Partajează Postat Februarie 7, 2009 OK. mersi fain totul a fost de la programare acum merge frecventmetru urmeasa sa fac partea de FLL , totul era cum sa setez si ce hex sa folosesc .Multumesc foarte mult tuturor. 73! Link spre comentariu
BodoRF Postat Februarie 7, 2009 Partajează Postat Februarie 7, 2009 Ma bucur ca ai reusit.Spor la construit! Link spre comentariu
yo6pir Postat Februarie 7, 2009 Autor Partajează Postat Februarie 7, 2009 Baieti, imi cer scuze ca am cam lipsit de pe aici, pentru ca am cam fost ocupat dar vad ca v-ati descurcat bine si a iesit si frecventmetrul ala pana la urma. Stiti cum se spune:"Totul e bine cand se termina cu bine". Daca merge frecventmetrul inseamna ca nu mai e mult si va fi gata si FLL-ul. Fa si setarile cum trebuie si pune si partea de comanda pentru varicap. Vei fi incantat YO2LPP de rezultate cum am fost si eu si BodoRF, care l-am construit deja. Succes!73! Link spre comentariu
yo9hrb Postat Februarie 8, 2009 Partajează Postat Februarie 8, 2009 Pentru transceiverul Forty am facut un noi topic. Folositi-l cu incredere! Link spre comentariu
yo6pir Postat Aprilie 5, 2009 Autor Partajează Postat Aprilie 5, 2009 Salutare la toti, Am ajuns la finalul acestui topic, prin faptul ca pot da un raspuns la intrebarea din titlu: "Pot sa transform o statie CB intr-un TRCV de radioamatori?", iar raspunsul este : DA!. Transformarea a avut loc in decurs de cca. o luna de zile, si s-a concretizat intr-o varianta personalizata a lui BITX20 in banda de 80m. Rezultatul este multumitor pentru mine, si din testele efectuate am ajuns la concluzia ca este un trcv. bun pentru portabil.Etajul final original cu un IRF510 si un prefinal cu 2N2219 scoate cca. 8W pe sarcina artificiala de 50 ohmi si eu consider ca este deajuns pentru lucru in portabil.Modulatia este buna si depinde in mare masura de reglajele efectuate la BFO si mixerul de emisie; eu mi-am ascultat emisiunea in A412 conectat prin ghid de unda (cablu coaxial cu divizor rezistiv adecvat) si mi-am recunoscut vocea in casti. Inseamna ca e bine acordat lantul de emisie. Spre deosebire da alti colegi care spun ca nu-si recunosc vocea ascultata la receptie cu alt aparat; poate ca mai trebuie sa umble pe la reglaje.VFO-ul este cel preluat de la IK3OIL impreuna cu stabilizatorul FLL, dar cu modificarea scalei deoarece nu mi-a incaput afisajul LCD, si am optat pentru un frecventmetru cu LED-uri, care afiseaza numai zecimalele fara cifra Megahertilor, tot din considerente de spatiu pentru cele 5 display-uri care ar fi fost necesare in acest caz. Modulul AGC l-am facut dupa schema indicata de yo4you, nu este dintre cele mai grozave, dar isi face treaba si in lipsa de altceva, pana la noi optiuni (modificari) va ramane asa.Acestea fiind spuse, postez si pozele finale cu statia, le recomand si altora sa urmeze proiectul, si multumesc moderatorului pentru spatiul acordat acestui subiect si-l rog sa inchida topicul.Toate bune, 73! de YO6PIR.Ovidiu. Link spre comentariu
yo3ihg Postat Aprilie 5, 2009 Partajează Postat Aprilie 5, 2009 excelent lucrat, arata foarte bine Link spre comentariu
BodoRF Postat Aprilie 5, 2009 Partajează Postat Aprilie 5, 2009 Felicitari! Foarte frumos.Cat mai multe Dx-uri! Link spre comentariu
yo2lpp Postat Aprilie 5, 2009 Partajează Postat Aprilie 5, 2009 felicitari si spor la dx 73! de yo2lpp Link spre comentariu
Vizitator yo9hnh Postat Mai 25, 2009 Partajează Postat Mai 25, 2009 Salutare !Interesant ceea ce ai construit pana acum simnakovi !Ma bate gandul sa imi construiesc si eu un transceiver A412 !Am o dorinta,de a lucra in unde scurte si cum nu-mi permit o jucarie profesionala cel mai bine imi construiesc eu de mana mea asa am mai multe satisfactii cand stiu ca e facut de mine.A412 este perfect pentru ceea ce vreau !Abia astept vacanta de vara sa fiu liber si sa ma apuc de constructia transceiverului.Acum sunt prins cu bacul...Sa ne reauzim cu bine Link spre comentariu
Yo4You Postat Mai 25, 2009 Partajează Postat Mai 25, 2009 Eu iti recomand ceva mai simplu si mai bun decat a412 si decat bitx , imi pare rau ca nu am gasit de la bun inceput schema si nu stiam cat de important este agc la receptie. Dupa constructia bitx-ului si diverse imbunatatiri am cautat o schema mai profi ca sa zic asa sa fie usor productibila. Eu am de gand sa fac acest transceiver http://www.sp5ddj.pl/tauruspol.htm Pe cat este de simplu pe atat de performant sa nu uitam performantele lui MC3362 deci receptia va fi ff buna. La emisie mixere cu NE602 sau NE612 ,aceste mixere necesita un semnal foarte mic pentru a realiza mixarea comparativ cu mixerul clasic cu diode si bobine. 73 numai bine de la yo2mho! Link spre comentariu
yo6pir Postat Mai 25, 2009 Autor Partajează Postat Mai 25, 2009 Salutare la toata lumea,@yo9hnhDaca ar fi sa ma intrebi de ce am optat sa construiesc A412 si nu alt transceiver, iti pot enumera cateva motive care m-au determinat:-sunt de "moda veche" si am auzit atatea despre acest transceiver incat m-a fascinat demult timp.-transceiverul A412 este construit cu componente dintre cele mai usor de procurat, aproape ca le gasesti in sertarul fiecarui radioamator in afara filtrului(filtrelor dupa caz)-este un transceiver national si asta ma face mandru sa-l reproduc si eu.-performantele sunt foarte bune in raport cu complexitatea schemei.-detaliile de constructie,schemele si cablajele sunt cum se spune:"mura'n gura" Daca dintre toate aceste motive ti se pare ca este vreunul care sa te atraga, poti sa te apuci de lucru si nu-ti trebuie mult timp ca sa vezi rezultatele. Eu iti doresc spor la construit!@yo4youFeri draga nu te contrazic in privinta performantelor lui BITX si nici in privinta defectelor sale, si sunt convins ca sunt scheme mai sofisticate si mai bune care merita facute. Acuma trebuie sa punem in balanta si costurile de constructie ca sa clasificam si certificam un transceiver daca e mai bun decat altul. NU? La ce costuri de productie in raport cu performantele s-a ridicat BITX eu cred ca merita incercat, si asa numai de amorul artei pentru o unealta portabila. Sa sti ca l-am dus la tara intr-o seara si cu sarma de intins rufe a mamei cuplata la Z-match am fost surprins de performante. Totusi merita incercat sa zicem pentru cei cu posibilitati mai modeste.Toate bune va doresc la toti si poate ne auzim si in banda de 80m. 73! de YO6PIR.Operator Ovidiu. Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 25, 2009 Partajează Postat Mai 25, 2009 @Yo4You vad ca esti un fanatic al lui MC3362. Nu cred ca mixerul din chipul Motorola va facemai multa treaba decat cele 4 diode din mixerul in inel al lui A412. Pe partea de emisie preferMC1496 oricarui NE6xx chiar daca este mai stufos. La Taurus se regaseste aceasi problemaa utilizarii a doua filtre SSB cu cristale ieftine. Faptul ca "merge" e una, obtinerea de performantee alta mancare...Pariez tot pe batranul A412 in fata lui Taurus. Link spre comentariu
BodoRF Postat Mai 25, 2009 Partajează Postat Mai 25, 2009 Cu ceva timp in urma intrebam cine are performante mai bune: MC1350 + SA612 sau clasicul lant MOS-FET + diode inel?Deoarece am inceput un nou transceiver(cu stab. FLL ), am facut cateva experimente.>>Fara discutie varianta cu tranzistoare BF981 si detector SSB cu diode da rezultate foarte bune.>>SA612 este zgomotos.Ma tot intreb de ce l-au folosit in Elecraft K2,K3.Am avut nevoie de doua MC1350 pt a obtine amplificarea necesara.Montajul devine mai compact dar performantele sunt pe masura...Nici nu vreau sa ma gandesc la MC3362.Apoi am trecut la partea de emisie.La vechiul tcvr am folosit diode cu germaniu in modulatorul echilibrat.Am observat ca modulatorul se dezechilibra usor la variatii de temperatura si atenuarea purtatoarei incepea sa scada(diodele cu siliciu sunt mai stabile dar nivelul de semnal trebuia marit)Am facut probe cu SA612 si MC1496.Cel din urma functioneaza ireprosabil.Pentru mixerul rx-tx am sa folosesc unul din RTP(SBL-xx nu mai am).Toate bune si spor la construit. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum