Blacksmith Postat Septembrie 3, 2008 Partajează Postat Septembrie 3, 2008 Daca se abate de la tipar cu "face liftul" asta, se mai poate numi A412?Nu, trebuie sa-i dai alt nume ! Ai putea sa-i zici ATLAS. :crazy:Chiar conteaza asa mult numele ?Felicitari pentru curaj ! Nu multi se mai apuca sa construiasca un transceiver de la zero. Link spre comentariu
yo6pir Postat Septembrie 3, 2008 Autor Partajează Postat Septembrie 3, 2008 Va trebui sa-i dau totusi numele de A412, deoarece m-am indragostit de el de mult, de cand am auzit despre el, si am vrut neaparat sa imi fac si eu unul, dar pana acum nu am avut curaj sa ma apuc.Ei, la toate le vine randul odata, si iata ca m-am apucat. Asta numai datorita incurajarilor venite de la participantii de pe acest forum :smt039 .Si nu-mi pare rau ca m-am inhamat la aceasta treaba.Sunt constient ca mai am inca mult de lucru, dar sper sa pot termina cu succes ce am inceput.Referitor la nume, nu poate avea altul decat A412, deoarece este construit dupa schema originala si planurile initiale.Vezi, si Loganul tot Logan se numeste chiar daca i-au facut "face-lifting".In cazul meu cred ca se va numi A412 by SIMNAK si va avea si sigla SIMNAK pe frontispiciu. Apropo!@nanopicoAcest minunat transceiver nu are si el o sigla originala? Sau cea de pe site cu denumirea este sigla?73! la toata lumea. Link spre comentariu
Blacksmith Postat Septembrie 3, 2008 Partajează Postat Septembrie 3, 2008 Pai de obicei toti cei care il construiesc isi pun indicativul / sigla pe panou. Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 3, 2008 Partajează Postat Septembrie 3, 2008 La acea vreme nu prea existau graficieni si singura posibilitate de inscriptionare a uneimasti era cu acele litere aderente (un fel de PnP la rece), habar nu am cum se numeau.Asa ca despre o sigla care sa identifice produsul nu se putea vorbi in termenii de azi.Cat despre Atlas, hmm...exista o mare asemanare la nivelul panoului frontal dar restul nu e copiat asa cum spun gurile rele. Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 4, 2008 Partajează Postat Septembrie 4, 2008 http://www.qsl.net/on6ab/Atlas.html http://www.xs4all.nl/~pa0fri/Mods/Atlas215/atlas215.htm http://wireless.org.uk/atlas/ Link spre comentariu
yo9hrb Postat Septembrie 9, 2008 Partajează Postat Septembrie 9, 2008 Da' iute mai esti, amice Simnak. Sa mai zica cineva ceva de ardeleni... Mie mi-a luat vreo 3 ani (cu pauze de cate un an ) si tot nu mere cum trebuie. Felicitari!P.S. @nanopico, trimit spaga cincinala imediat, nu-ti fa griji. Doar ce o strang de la cei care posteaza la radioamatorism. Link spre comentariu
yo6pir Postat Septembrie 9, 2008 Autor Partajează Postat Septembrie 9, 2008 Multumesc de urari, prietene YO9HRB, dar sa stii ca mai am inca mult de lucrat la el de acum incolo. Apropo. Aseara am facut primele probe de receptie cu antena si am ascultat emisiunea radioclubului din Buzau YO9KXC in banda de 3,5 Mhz in jurul orei 2 1, 3 0 legaturi efectuate cu diferiti radioamatori in cadrul concursului "Drumul vinului" cred, asa am inteles eu, ca aveam un QRM puternic din cauza ca am folosit o antena improvizata dintr-un fir atarnat pe geam la parter.Iti dai seama ce semnal slab aveam dar era inteligibil. Am auzit si un QSO dintre doua statii una din Moldova EA9LX cred, nu sunt sigur de indicativ, cu o statie din Piatra Neamt pe care am auzit-o mai slab. Dar se intelege ca nu am putut avea rezultate cu acea, sa zicem, "antena".Vine si ea antena odata-si-odata. La buna reauzire.7 3 ! de Ovidiu.P.S. Am si marcat receptia in logo-ul statiei cu nr.1. HI! Link spre comentariu
yo6pir Postat Septembrie 20, 2008 Autor Partajează Postat Septembrie 20, 2008 Am ajuns la momentul in care am terminat transceiverul si am finalizat majoritatea lucrarilor de reglaj. Functioneaza numai pe receptie, deoarece nu are inca etaj final de emisie. Am sa fac si finalul dupa ce obtin autorizatia, si poate si un QRO de 50W cu o lampa. Scala afiseaza direct frecventa VFO-ului deoarece inca nu a fost programata sa lucreze cu FI de 7,8 Mhz. Va veni si randul ei dar mai incolo.Acum ma voi opri din construit si pana in 25 octombrie cand va fi examenul la Cluj, stau cu burta pe carte, ca vreau sa iau examenul cu brio. (Apropo! Dau pentru clasa a II-a).La buna reauzire si cat mai curand in trafic. 73! Link spre comentariu
Yo4You Postat Septembrie 20, 2008 Partajează Postat Septembrie 20, 2008 Hehe inseamna ca ai clasa a3-a ce indicativ ai?Pana una alta ai facut minuni domnle nu imi vine sa cred ce bine arata. Link spre comentariu
yo6pir Postat Septembrie 23, 2008 Autor Partajează Postat Septembrie 23, 2008 As vrea eu sa dau pentru clasa a 2-a dar m-am interesat si nu se poate asa dintr-o data, asa ca voi incepe cu clasa a 3-a ca tot omul si apoi mai vedem pe parcurs. Oricum e bine. Sa am si eu indicativ sa putem sa ne intalnim in eter.73! si numai bine. Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 17, 2008 Partajează Postat Octombrie 17, 2008 Cum a fost la examen? Link spre comentariu
yo6pir Postat Octombrie 17, 2008 Autor Partajează Postat Octombrie 17, 2008 Am sa va spun dupa ce-l dau, in data de 25 octombrie. De-abia astept! Link spre comentariu
yo9hrb Postat Octombrie 27, 2008 Partajează Postat Octombrie 27, 2008 A trecut si 25 oct. Ceva noutati? Avem vreun indicativ nou? Da cineva de beut? Link spre comentariu
yo6pir Postat Octombrie 27, 2008 Autor Partajează Postat Octombrie 27, 2008 Va salut pe toti, dar nu am inca vesti pana miercuri cand aflu rezultatul, apoi vi-l fac cunoscut si voua.Eu zic ca am stiut si trebuie sa-l iau cu brio, dar pana aflu oficial nu ma pronunt. Oricum indicativul nou va veni numai dupa ce depun actele pentru obtinerea autorizatiei. Pana atunci mai este.Am sa va tin la curent cu toate astea. 73! de...YO6... Link spre comentariu
Yo4You Postat Octombrie 28, 2008 Partajează Postat Octombrie 28, 2008 Dar rapid aflii rezultatul ca eu am sunat ieri in 27 si imi zice ca nu au corectat testele examenul fiind dat in 14. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum