yo6pir Postat August 27, 2008 Autor Partajează Postat August 27, 2008 In curand va vi gata si va trebui sa-i fac si o antena. Trebuie sa ma gandesc de pe acum, nu?Dar nu prea am multe posibilitati. Stau la parterul unui bloc de 4 etaje si nu pot intinde fire prin vecini pe alte blocuri. Am gasit totusi 3 posibilitati.Pe care sa o aleg ca fiind cea mai buna? Ma puteti ajuta cu un sfat? Link spre comentariu
MiniTehnicus Postat August 27, 2008 Partajează Postat August 27, 2008 Pentru inceput asta:[attachment=3]Fishpole antenna.pdf[/attachment]Dupa care ori un Windom ori Morgan.Insa ai nevoie de un balun de adaptare sau poate cumperi antena completa.In cei 30metri un dipol pentru 3,5m nu se incadreaza si trebuie sa folosesti alte antene scurtate.Insa daca reusesti sa instalezi un catarg pe bloc atunci se preteaza la un inverted V sau la un delta loop. Link spre comentariu
yo6pir Postat August 28, 2008 Autor Partajează Postat August 28, 2008 Minitehnicus esti un mester mare domnule!Am intrebat pe multi, dar nu m-au lamurit cum sta treaba cu antena facuta din undita. Acum am tot ce-mi trebuie ca sa incep construirea ei. Iti multumesc mult!As mai intreba doar daca nu e periculoasa cand fulgera, daca e asa inalta. Ea va fi singura si cea mai inalta in zona, si nu va actiona ca un paratrasnet!? Sti ca la bloc nu am alta pamantare decat teava de gaz, care nu e nu-stiu-ce.73! Link spre comentariu
yo9hrb Postat August 28, 2008 Partajează Postat August 28, 2008 Fa-ti o impamantare buna. In ultima vreme teava de gaz este din polietilena (partea ingropata), deci nu te prea ajuta. Link spre comentariu
Yo4You Postat August 28, 2008 Partajează Postat August 28, 2008 Domnle daca ai posibilitate sa pui un pilon de 7metrii inaltime sau ai pe bloc antena comunista poti face inverted V cu 3 dipoli si i acordezi pe fiecare banda in parte , e dret ca ai de lucru o saptamana sa acordezi asa antena dar merita ai dintr-un shut 3 benzi pe un singur fider si reflectata mica in acele 3 benzi.Poti sa incerci sa faci pentru 80metrii , 40m si 20 3dipoli. Link spre comentariu
Vizitator Postat August 28, 2008 Partajează Postat August 28, 2008 Pai nu ti-a dat nanopico ? :nevastananopico baiat bun, vrut testeze rabdarea lu' simnakovi @simnakovi Am gasit si un afisaj, am facut si probe. Conform cu imaginile de mai jos se pare ca functioneaza. P.S. Cei care mai doriti astfel de frecventmetre/scale numerice luati legatura cu @sorteh. Se pare ca pretul este mult sub cel al vestitelor scale "hashjeliene". 73! Link spre comentariu
yo6pir Postat August 29, 2008 Autor Partajează Postat August 29, 2008 simnakovi este foarte rabdator din fire, si aduce multumiri tuturor celor care doresc sa-l ajute la realizarea dezideratului sau: A412. Acel frecventmetru va arata foarte bine pe fatada lui A412 si va aduce un spor de performanta si fiabilitate.73! Link spre comentariu
yo6pir Postat August 30, 2008 Autor Partajează Postat August 30, 2008 Ca un "apendix" la A412, am terminat de construit si filtrul CW pe audio, ca un inlocuitor al filtrului de banda pe care nu-l detin; Asta asa pana mai fac rost de piesele care-mi lipsesc sa termin de montat placile de baza. Link spre comentariu
yo6pir Postat Septembrie 1, 2008 Autor Partajează Postat Septembrie 1, 2008 In curand voi avea primele imagini cu transceiverul A412 asamblat intr-o carcasa. Am gasit o carcasa de osciloscop didactic vechi E102 si am inceput sa o modific dupa necesitati.Sper sa fie buna pentru scopul propus si sa pot potrivi toate modulele in aceasta. Sper sa nu se supere tatal lui A412, stimatul domn Nicoara Paulian, pentru ca-i voi face un "face-lifting" (ca la Logan). Link spre comentariu
yo6pir Postat Septembrie 2, 2008 Autor Partajează Postat Septembrie 2, 2008 Dupa cum am promis, iata primele poze cu A412 pre-asamblat. Mai am inca de montat unele piese si de facut unele conexiuni, dar deocamdata asta este faza I de asamblare. Link spre comentariu
Yo4You Postat Septembrie 2, 2008 Partajează Postat Septembrie 2, 2008 Nu am cuvinte ce sa zic te misti super rapid arata excelent totul. Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 2, 2008 Partajează Postat Septembrie 2, 2008 Felicitari! Partea grea de acum urmeaza. A ajuns scala? Da-mi de stire sa-ti trimit si doc. electronica. Asa cum e configurata acum, functioneaza doar ca frecventmetru. P.S. Pentru neplata spagii cincinale, voi scoate fotografiile cu aparatul lui YO9HRB de pe site-ul cu A412 (http://yo9hsw.ro/a412/files/homebrew.php) si le inlocuiesc cu cele ale lui simnakovi :partyman: P.S. 2 Nu mai are nimeni A412 de pozat? Link spre comentariu
yo6pir Postat Septembrie 3, 2008 Autor Partajează Postat Septembrie 3, 2008 Felicitari! Partea grea de acum urmeaza. A ajuns scala? Da-mi de stire sa-ti trimit si doc. electronica.Asa cum e configurata acum, functioneaza doar ca frecventmetru. Inca nu a ajuns, dar daca ati pus-o prin posta Romana astia se misca greu, si trebuie asteptat mai mult. Link spre comentariu
yo6pir Postat Septembrie 3, 2008 Autor Partajează Postat Septembrie 3, 2008 voi scoate fotografiile cu aparatul lui YO9HRB de pe site-ul cu A412(http://yo9hsw.ro/a412/files/homebrew.php) si le inlocuiesc cu cele ale lui simnakovi :partyman:Inca nu postati pozele ca nu este terminat si vreau sa-i fac si o masca cumsecade. Iar pe de alta parte nu sunt toate modulele, si nu sunt inca complete.Voi pune pozele finale cand e gata.Promit!(daca mai era nevoie :yawinkle: )Si acuma, intreb si eu: Daca se abate de la tipar cu "face liftul" asta, se mai poate numi A412? Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 3, 2008 Partajează Postat Septembrie 3, 2008 Pai cand e scula gata, se cheama ca intri in categoria utilizatori si nu mai se potpune pozele la sectiunea constructori. Asta e tot spilul, sa vada lumea cum evolueaza constructia... :yawinkle: 73! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum