Blacksmith Postat August 11, 2008 Partajează Postat August 11, 2008 Da, tot pt. A412. Dar atunci faceam cu FI fix. Acum se poate programa orice valoare de FI.De ce sa nu mai spunem la nimeni ? :smt003 Ba chiar anuntati-va toti prietenii, dati de stire la toate cluburile... ! :supz: Pt. cine vrea sa le vada / incerce / cumpere vestitele scale digitale HJL-eniene, vin pe 23 luna asta la Alexandria la intilnirea radioamatorilor.73! Link spre comentariu
yo6pir Postat August 11, 2008 Autor Partajează Postat August 11, 2008 Pentru Dudikoff:Daca se poate adapta frecventmetrul tau la A412, te rog sa-mi spui, cum faci cand schimbi gamele ca frecventmetrul sa afiseze corect frecventa receptionata pe toate benzile avand in vedere ca pe 3,5 si 7 MHz se calculeaza F_afisata = F_osc - F_in, iar pe celelalte benzi superioare se face prin adunare intre termenii ecuatiei? Va trebui sa comuti manual modul de citire al instrumentului intrand in modul "setup", cand comuti trcv-ul pe benzile superioare?Sau cum se poate face?Multumesc.73! Link spre comentariu
Blacksmith Postat August 11, 2008 Partajează Postat August 11, 2008 La setup intri doar ca sa stabilesti frecventa intermediara. Tu vei masura frecventa VFO-ului. Scala are un pin care daca este lasat liber (in aer) sau pus la masa va aduna FI la frecventa masurata iar daca este pus la +5V va scade FI-ul.Ar trebui sa ai un galet in plus la comutatorul de game care sa dea +5V la benzile care trebuie scadere si nimic la cele cu adunare. Si nu mai trebuie sa faci nimic pe urma, doar treci dintr-o banda in alta si vei avea afisata frecventa de emisie-receptie. Link spre comentariu
Vizitator Postat August 11, 2008 Partajează Postat August 11, 2008 Cred ca pana la urma voi achizitiona scala numerica cu PIC de la Dudikoff [...]Daca te razgandesti, te asteapta cadou o scala numerica cu PIC numai buna de pus la TRX. Ramane doarsa faci rost de un afisaj LCD 1x16 sau 2x16. Link spre comentariu
yo6pir Postat August 12, 2008 Autor Partajează Postat August 12, 2008 Scala are un pin care daca este lasat liber (in aer) sau pus la masa va aduna FI la frecventa masurata iar daca este pus la +5V va scade FI-ul. Corect! Asa mai merge! Link spre comentariu
yo6pir Postat August 12, 2008 Autor Partajează Postat August 12, 2008 Va multumesc pentru oferta si am sa caut un LCD 1x16 sa vedem ce gasec. Daca gasesc, va dau de stire sa vedem cum facem sa-l adaptez la montajul dvs.73!Daca te razgandesti, te asteapta cadou o scala numerica cu PIC numai buna de pus la TRX. Ramane doarsa faci rost de un afisaj LCD 1x16 sau 2x16. Link spre comentariu
Blacksmith Postat August 12, 2008 Partajează Postat August 12, 2008 Da, cred ca ar fi mai bine sa o iei pe cea a lui nanopico, avind in vedere ca esti la inceput si nu-ti trebuie o scala prea performanta. Mai incolo, daca te hotarasti sa ramii in radio, poti sa-ti achizitioneazi si o scala serioasa de la mine. Link spre comentariu
yo6pir Postat August 12, 2008 Autor Partajează Postat August 12, 2008 Bine Dudikoff, mersi de sfat si am sa apelez si la oferta ta dar mai incolo ca sa ma mai experimentez si eu in domeniu. Link spre comentariu
yo6pir Postat August 23, 2008 Autor Partajează Postat August 23, 2008 Fac ceva progrese cu A412 :yawinkle: Acum am terminat si placa F si incep sa montez piesele pe aceasta. Am reproiectat cablajul pentru filtrul pe care l-am scos din statia CB. (doar unul :smt001 )Va tin la curent cu evolutia lucrarii.73! Link spre comentariu
yo9hrb Postat August 23, 2008 Partajează Postat August 23, 2008 Ma bucur ca te-ai hotarat sa ne povestesti evolutia transceiverului tau. Cablajul cum l-ai desenat? Daca l-ai facut... by hand... tin sa te felicit, ai talent la desen. A iesit fain. Iar despre chestia cu filtrele, si eu am tot unul (ce-i drept, am locul si pentru celalalt). Spor la munca. Si daca te impiedici pe undeva, arunca o intrebare. Sigur se va gasi cineva sa te lamureasca. Link spre comentariu
yo6pir Postat August 23, 2008 Autor Partajează Postat August 23, 2008 Va voi tine la curent cu realizarea.Asta am hotarat inca de la inceputul acestui topic sperand ca voi obtine sfaturi si ajutor de la ceilalti radioamatori. :rolleyes: Cum fac cablajele? Eu sunt de moda veche :smt039 si asa am invatat sa fac cablaje: cu toc, penita si vopsea din rasina. :smt001 Filtrul? Ce sa fac daca de'abia si pe asta pe care-l am, l-am scos din statia CB, pe care m-am hotarat sa o dezafectez, in detrimentul realizarii lui A412, care mi se pare mai interesant si mai bun pentru scopul pe care mi l-am propus: sa devin radioamator autorizat cu statie proprie HM .Piedici?Deja m-am impiedicat in procurarea unor piese cum sunt torurile de ferita; am ceva promisiuni... dar sper sa le fac rost de undeva, pana la urma.73! Link spre comentariu
Vizitator Postat August 23, 2008 Partajează Postat August 23, 2008 Daca tot nu se foloseste filtrul de telegrafie, devin inutile componentele utilizate pentru comutarea filtrelor:D1, D2, D3, D4, etc. In plus cred ca se putea reproiecta si AAF pentru folosirea unui CI. Link spre comentariu
yo6pir Postat August 24, 2008 Autor Partajează Postat August 24, 2008 Daca tot nu se foloseste filtrul de telegrafie, devin inutile componentele utilizate pentru comutarea filtrelor:D1, D2, D3, D4, etc. In plus cred ca se putea reproiecta si AAF pentru folosirea unui CI.Da este adevarat ca nu mai este nevoie de sistemul de comutare al filtrelor si nu am sa plantez piesele pentru aceasta.Voi conecta filtrul direct fara diode.In ceea ce priveste etajul de AF nu l-am reproiectat deoarece doresc sa "dau drumul" la placa asa cum este in varianta originala in SSB, dar nu voi renunta la CW pentru ca nu am filtru; voi construi un etaj suplimentar de AF cu filtru CW cu LM324 si final TBA810 pe care-l voi adapta mai tarziu.Deocamdata sa-l vad mergand in varianta originala, si cum se spune printre radioamatori, A412 este intr-o continua modificare(imbunatatire), nu? 73! Link spre comentariu
yo6pir Postat August 26, 2008 Autor Partajează Postat August 26, 2008 Am montat piesele pe placa F iar acum incerc sa o conectez impreuna cu placa A, B, si C pe un sasiu sa pot incepe reglajele la fiecare dintre ele.Sper sa pot face rost de un frecventmetru ca asta ma tine in loc la reglaje.Si ceva piese marunte. Celelalte 2 placi, etajul final de emisie si filtrele de iesire nu le fac decat dupa ce imi iau autorizatia :smt039, asta ceva mai incolo. Cum se zice pe la noi: Amu'i atunci!(adica:"acu-i-acu") Link spre comentariu
Blacksmith Postat August 27, 2008 Partajează Postat August 27, 2008 Sper sa pot face rost de un frecventmetru ca asta ma tine in loc la reglaje.Pai nu ti-a dat nanopico ? :nevasta Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum