yo6pir Postat August 2, 2008 Autor Partajează Postat August 2, 2008 Fii sigur Nicos ca va voi tine la curent cu realizarea trcv-ului A412, asa cum am promis.Pe aceasta cale doresc sa lansez o provocare pentru toti cei care inca nu s-au lasat de constructii home made in radioamatorism si sa posteze toate realizarile lor. Asa cum sunt ele facute, constructiile home-made sunt o sursa de inspiratie extraordinara pentru incepatorii in domeniu si pentru cei care doresc un schimb de experienta cu ceilalti. Eu tare as vrea ca si ceilalti care inca mai realizeaza acest trcv sa posteze variantele lor de placi si module executate ca sa vedem si noi cum au realizat montajele si sa ne inspiram.Doresc mult succes celorlalti ca mine si astept sa vad si realizarile lor.73! ma bucur sa vad ca batranul A-412 inca prezinta interes...imi place sa vad ca inca mai exista radioamatori care isi realizeaza circuitele chiar daca sunt desenate la mana (si A412 al meu are toate placile din el desenate cu mana, penitza si smoala)...sunt sigur ca il vei termina si vei obtine satisfactii...un sfat sincer: nu te grabi, grija si atentie...si poate ma tii si pe mine la curent cu rezultatele finale...inca odata mult succes! Link spre comentariu
yo6pir Postat August 2, 2008 Autor Partajează Postat August 2, 2008 Am tras deja VFO-ul in limitele de frecventa pe care mi le-ai calculat si merge frumos.Am la iesire cca.0,7 - 0,8V nivel de semnal pe toate gamele si cred ca e suficient de bine, nu? Frumos! Referitor la VFO, pentru media frecventa de 7,8 si folosind acelasi sistem de mixare de la A412 originalar trebui sa genereze:3.5: 11.3 - 11.8 MHz7: 14.8 - 15.3 MHz14: 6.2 - 6.7 MHz21: 13.2 - 13.7 MHz28: 20.2 - 20.7 MHz = 20.7 - 21.2 MHz = 21.2 - 21.7 MHz = 21.7 - 22.2 MHz Link spre comentariu
yo6pir Postat August 10, 2008 Autor Partajează Postat August 10, 2008 Am terminat de plantat piesele pe placa A dar nu sunt sigur de torurile de ferita pe care le-am pus acolo. In mixer am pus doua ferite recuperate din RTP uri cu o forma mai ciudata; cred ca sunt bune in RF ca si acolo se foloseau in acelasi scop.Pentru bobina L4 am folosit un tor din sursele in comutatie. Pe asta nu cred ca il deranjeaza daca nu e pe ferita de RF, nu? Cine poate sa ma ajute cu un sfat? La TR13 nu am montat inca nimic pentru ca nu am tor de ferita corespunzator si pana fac rost...mai astept. Link spre comentariu
Yo4You Postat August 10, 2008 Partajează Postat August 10, 2008 Doamne cata munca... lucrat foarte frumos nu comentez imi place, dar daca tot aveai un CB in 27 care stie LSB banda laterala superioara nu vad de ce nu ti-ai facut un transverter. Ti-ar fi usurat munca de numa numa . Link spre comentariu
Ovidanie Postat August 10, 2008 Partajează Postat August 10, 2008 Vad ca esti hotarit, sincer te invidiez ca ai ambitia si timpul sa construesti. Apreciez ceea ce faci si daca accepti te ajut cu materiale si componente. De exemplu torul despre care vorbeai, am asa ceva , am cumparat de pe radioamator.ro si pot dona citeva bucati. Si daca tot fac colet spune ce ti-ar mai trebui, carcasa ai? Demultiplicare pentru condensatorul variabil? Tranzistori de putere pentru rf? Transformator?Nu cer bani, trebuie doar sa ne arati si noua ce construesti. Link spre comentariu
yo6pir Postat August 10, 2008 Autor Partajează Postat August 10, 2008 De ce nu am facut un transverter din statia CB? Un motiv este ca nu am mai facut niciodata si nu am experienta multa in domeniu, iar al doilea motiv este ca pentru a incepe activitatea de radioamator, doresc sa am ceva facut de mana mea( daca tot ma pricep :yawinkle: )Daca citesti topicul de la inceput, vei vedea ca si altii m-au incurajat sa construiesc si sa folosesc filtrul de FI din statia CB in loc sa o modific cu un transverter. Oricum o schema de transverter compatibila cu statia mea nu am si decat sa incep sa caut si sa adaptez, m-am apucat de ceva care este deja probat si nu mai pierd vremea sa experimentez.Construiesc pentru ca-mi place si am satisfactia ca e facut de mine iar daca si va merge pe masura..iti dai seama?!.Am studiat schema lui A412 demulta vreme si nu pot scapa ocazia sa -l costruiesc si eu! Trebuie sa ma intelegi!73! Doamne cata munca... lucrat foarte frumos nu comentez imi place, dar daca tot aveai un CB in 27 care stie LSB banda laterala superioara nu vad de ce nu ti-ai facut un transverter. Ti-ar fi usurat munca de numa numa . Link spre comentariu
yo6pir Postat August 10, 2008 Autor Partajează Postat August 10, 2008 Hotarat sunt, ambitie am, cu timpul stau cam prost dar ma descurc printre altele.Ajutor accept cu placere de la toata lumea si apreciez sincer orice sfat bun, orice piesa donata pentru scopul pe care mi l-am propus. Am luat legatura cu Flor (YO3FEW) din acest forum si mi-a promis ca-mi trimite ceva piese pe care i le-am cerut (toruri de ferita,comutator cu mai multi galeti, tranzistoare de putere de RF, integrate) Inca nu am primit coletul dar daca-l primesc iti voi da de stire daca mai am nevoie de altceva.Oricum iti multumesc si apreciez mult faptul ca te oferi sa ma ajuti cu piese, si inca odata daca mai era necesar, nu se dezminte vorba ca radioamatorii sunt oameni inimosi si binevoitori care se ajuta intre ei cu sfaturi bune, piese, etc.Vezi, de aceea vreau sa intru si eu in aceasta mare familie sa ma bucur de aceste lucruri.Multumesc inca odata, 73! :smt039 Vad ca esti hotarit, sincer te invidiez ca ai ambitia si timpul sa construesti. Apreciez ceea ce faci si daca accepti te ajut cu materiale si componente. De exemplu torul despre care vorbeai, am asa ceva , am cumparat de pe radioamator.ro si pot dona citeva bucati. Si daca tot fac colet spune ce ti-ar mai trebui, carcasa ai? Demultiplicare pentru condensatorul variabil? Tranzistori de putere pentru rf? Transformator?Nu cer bani, trebuie doar sa ne arati si noua ce construesti. Link spre comentariu
yo6pir Postat August 10, 2008 Autor Partajează Postat August 10, 2008 Astazi vreau sa ma apuc de sursa de alimentare placa B, dar nu prea imi place schema de acolo. M-am gandit sa o cosmetizez nitel si pentru faptul ca nu am quart de 100kHz pentru generatorul de markeri. Am in schimb un rezonator ceramic de 500KHz si am conceput o schema proprie si la generatorul de markeri si la sursa.ce parere aveti este fiabila schema? Cred ca am sa o incerc sa vedem cum merge, oricum primesc cu placere orice comentariu pertinent. Link spre comentariu
Vizitator Postat August 10, 2008 Partajează Postat August 10, 2008 Daca vei folosi o scala numerica, calibratorul bazat pe rezonator de cuart devine inutil.Personal nu as alimenta etajul final RF direct din celula de filtraj, desi pare un lux mi separe utila folosirea unei scheme cu limitare de curent - un montaj cu 723 e usor deimplementat si protejeaza tranzistorii din etajul final. Link spre comentariu
yo6pir Postat August 10, 2008 Autor Partajează Postat August 10, 2008 Pana la scala numerica mai este ceva drum de parcurs, si deocamdata doresc sa-l vad mergand cu scala mecanica.In privinta etajului final alimentat direct din celula de filtraj, mi se pare ca si schema originala tot asa procedeaza, deoarece nu este o schema cu limitare de curent ci numai cu protectie la scurtcircuit. nu am dreptate? Eu doresc numai sa modernizez putin schema de la sursa si integratele stabilizatoare de tensiune ca LM317 sau 7809 sunt de incredere sa le montez intr-o schema de alimentare. In schema desenata de mine cred ca am gresit polarizarea diodelor din terminalul lui LM7809. se vor monta cu catodul la masa. Ar mai fi o schema de alimentare recomandata de YO2KQT cu LM7815 si 2 tranzistoare booster dar nu cred ca-si merita efortul sa fac o schema de o asa mare putere deoarece schema originala de final RF nu consuma asa mult curent.http://www.yo2kqt.ro/index_alimentator_simplu.htmlReferitor la generatorul de markeri este OK schema?73! Daca vei folosi o scala numerica, calibratorul bazat pe rezonator de cuart devine inutil.Personal nu as alimenta etajul final RF direct din celula de filtraj, desi pare un lux mi separe utila folosirea unei scheme cu limitare de curent - un montaj cu 723 e usor deimplementat si protejeaza tranzistorii din etajul final. Link spre comentariu
yo9hrb Postat August 10, 2008 Partajează Postat August 10, 2008 Recomand sa-l faci din prima cu scala numerica. Cuart pe 100kHz gasesti destul de greu. In plus, decuparea pentru scala mecanica este total diferita de cea pentru afisaj. Se poate schimba si pozitia CV-ului (la scala mecanica este vertical, la scala numerica il poti pune orizontal, cu o demultiplicare de la un Versatester). Scala numerica cu PIC s-a mai discutat pe undeva, nu este complicata. Link spre comentariu
Vizitator Postat August 10, 2008 Partajează Postat August 10, 2008 Recomand sa-l faci din prima cu scala numerica.Moderatorul are intotdeauna dreptate :partyman: Link spre comentariu
yo6pir Postat August 10, 2008 Autor Partajează Postat August 10, 2008 Da, aveti dreptate!Sper sa pot face si scala cu PIC dar nu am mai construit montaje cu PIC si nu am nici o experienta in acest domeniu.Cred ca pana la urma voi achizitiona scala numerica cu PIC de la Dudikoff ca am vazut ca posteaza o oferta destul de interesanta; sau de la altii. Si oricum imi trebuie si un frecventmetru pe masa de lucru ca sa pot face alte reglaje.Eu vroiam sa-mi fac un frecventmetru din revista Tehnium cu CDB-uri dar ala nu merge decat pana la 10-15MHz ca este limitat de integratele folosite. Asa ca tot solutia cu PIC este cea mai viabila pentru scala numerica. Am sa ma mai gandesc la asta.Multumesc de sfat.73! Recomand sa-l faci din prima cu scala numerica. Cuart pe 100kHz gasesti destul de greu. In plus, decuparea pentru scala mecanica este total diferita de cea pentru afisaj. Se poate schimba si pozitia CV-ului (la scala mecanica este vertical, la scala numerica il poti pune orizontal, cu o demultiplicare de la un Versatester). Scala numerica cu PIC s-a mai discutat pe undeva, nu este complicata. Link spre comentariu
yo9hrb Postat August 11, 2008 Partajează Postat August 11, 2008 Si scala mea tot de Dudikoff e facuta, da' nu mai spune la nimeni :yawinkle: @nanopico, dau o bere :partyman: Link spre comentariu
yo6pir Postat August 11, 2008 Autor Partajează Postat August 11, 2008 Tot pentru A412? Si scala mea tot de Dudikoff e facuta, da' nu mai spune la nimeni :yawinkle: @nanopico, dau o bere :partyman: Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum