Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

UV eraser

Swat Cat

Postări Recomandate

Mersi de răspuns.Pînă la urmă le-am şters la un magazin, cu 2 lei bucata. La 5 asemenea ştergeri ajung la preţul unui Flash, deci nu prea se merită. În orice caz... Am avut nevoie pentru că am avut ambiţia de a face un cronograf pentru arme Airsoft fără microcontroller, doar cu logică discretă. EPROM-ul conţine un look-up-table, pe adrese primeşte timpul de parcurgere a distanţei, iar pe date dă viteza, în metri pe secundă.

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...
  • Răspunsuri 22
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Swat Cat

5

• Mikrosha

2

• roadrunner

2

• dumitru_a

2

Top autori în acest subiect

eu folosesc la stergere memorii uv o lampa uv-c 9w cumparata de la baumax costa circa 29 lei,montata pe o veioza ,se tine la o distanta de 2 cm de lampa respectiva epromul , timp de 20 minute ,pe pini epromului am pus un staniol pentru a face scurt intre acestia

Link spre comentariu

Ai grija la joaca cu uv-c, e periculos.

Harmful effectsAn overexposure to UVB radiation can cause sunburn and some forms of skin cancer. However the most deadly form – malignant melanoma – is mostly caused by the indirect DNA damage (free radicals and oxidative stress). This can be seen from the absence of a UV-signature mutation in 92% of all melanoma.[27] In humans, prolonged exposure to solar UV radiation may result in acute and chronic health effects on the skin, eye, and immune system.[28] Moreover, UVC can cause adverse effects that can variously be mutagenic or carcinogenic.[29]UVC rays are the highest energy, most dangerous type of ultraviolet light.On 13 April 2011 the International Agency for Research on Cancer of the World Health Organization classified all categories and wavelengths of ultraviolet radiation as a Group 1 carcinogen. This is the highest level designation for carcinogens and means "There is enough evidence to conclude that it can cause cancer in humans".

.
Link spre comentariu
  • 2 ani mai târziu...

Buna ziua.

Stie cineva unde se gasesc tuburi UV-C F4T5 sau G4T5 In Romania?

Din ce am citit,ar fi foarte bune pentru realizarea unui eprom eraser.

Link spre comentariu

Trebuie neaparat G4 ? Ai deja cutie cu timer ? Foarte scumpe cele de 4W (cauta la farnel sau pe google 4W UV-C verificator de bancnote)

Cu 3 ani in urma am luat cateva neoane germcidale Osram (UV-C) de la Marbo Trade Srl (NU FAC RECLAMA!) la un pret foarte bun. Acum cateva zile am cautat iar acelasi neoane si preturile s-au dublat.

Ceva asemanator folosesc pentru "UV ERASER":

http://www.e-marbo.ro/becuri-speciale/becuri-uv-ultraviolet-lamps/neon-hns-8w-ofr-t5-g5.html

l.e: cauta pe goanlge: Lampa germicidala UV-C G4T5 35 lei

Link spre comentariu

Buna seara.

As vrea un tub cam de 15cm lungime.Cam atat imi permite cutia...Timer nu am inca,dar voi realiza unul.

Cu stima,

Florin.

Editat de florinmarinoiu
Link spre comentariu
  • 9 luni mai târziu...
Vizitator GeorgeTrisina

Caut de ceva vreme să şterg nişte EPROM-uri în vederea reprogramării. Ştiţi cumva dacă merg şterse cu un sterilizator cu UV? Să ştiu dacă se merită căutarea...

Eu am sters eprom-uri la un tub neon. Are in capete o portiune de 1cm care nu are luminofor. Pui eprom-ul in portiunea aia cu chip-ul in jos si-l lasi vreo 10 min.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări