rony2006 Postat Iulie 26, 2008 Partajează Postat Iulie 26, 2008 Buna seara,a experimentat cineva schema http://www.zen22142.zen.co.uk/Circuits/ ... umeter.gif va intreb deoarece vreau sa o modific adaugand inca 1 I.C., realizand 18 montaje. Va multumesc Link spre comentariu
mishy Postat Iulie 27, 2008 Partajează Postat Iulie 27, 2008 da; merge din prima :smt020L.E.: viewtopic.php?f=21&t=29216&p=245511&hilit=vu+metru+lm324#p245511 Link spre comentariu
adicontakt Postat Iulie 27, 2008 Partajează Postat Iulie 27, 2008 eu l-am facut si functioneaza Link spre comentariu
mely17 Postat Ianuarie 24, 2010 Partajează Postat Ianuarie 24, 2010 Ce tensiune de alimentare are?LE: Intrarea se leaga de la iesirea amplificatorului sau din sursa audio ( PC, CD, etc) Link spre comentariu
niq_ro Postat Ianuarie 25, 2010 Partajează Postat Ianuarie 25, 2010 vezi ca mai fost o intrebare de genul asta la viewtopic.php?f=35&t=4603&p=468037#p468037am raspuns si acolo ca eu as modifica divizorul rezistiv, semireglabilul de 470k iar rezistenta de la masa de 20k in una de 1k.... Link spre comentariu
mely17 Postat Ianuarie 25, 2010 Partajează Postat Ianuarie 25, 2010 Din acel link nu am aflat nici tensiunea de alimentare nici fel de intrare are nevoie! Stie cineva la ce tensiune trebe alimentat si ce tip de intrare? Link spre comentariu
niq_ro Postat Ianuarie 27, 2010 Partajează Postat Ianuarie 27, 2010 1) dupa cum e schema si valorile rezistentelor de limitare a curentului prin LED-uri se alimenteaza la 5V2) omuletu' ala zice ca semnalul se leaga la plusul alimentarii si la capatul rezistentei de 33K... ca sa mearga, trebuie sa ai alimentarea separata de a sursei de semnal (calculator, de exemplu) si nu mai trebuie sa schimbi valorile rezistentelor.. daca "bagi" semnal "clasic" pe rezistenta si masa, trebuie sa schimbi rezistenta de 20K dinspre masa in una de 1K si sa maresti valoare semireglabilului la 470k Link spre comentariu
bogdan_ Postat Ianuarie 29, 2010 Partajează Postat Ianuarie 29, 2010 Schema asta are dezavantajul ca este liniara. Asta inseamna ca raspunsul pe care ti-l da nu va fi tocmai bine legat de ceea ce auzi ca tarie. Iti recomand sa faci o schema care raspunde logaritmic. Merge sa folosesti LM3915 sau daca vrei neaparat cu comparatoare uite-te la asta: http://www.tekniikka.oamk.fi/~archy/vu-meter/index.html Nu tot circuitul de intrare este neaparat ceea ce vrei sa reproduci ci cum face ala sa obtina o scara logaritmica din divizorul rezistiv. Bafta! Link spre comentariu
mely17 Postat Februarie 8, 2010 Partajează Postat Februarie 8, 2010 La parte de intrare eu nu inteleg ce trebuie facut! Leg iesirea din PC la alimintarea wu-metrului? Sau cum? Si masa de la iesire PC o leg la rezistenta de 33K? Link spre comentariu
niq_ro Postat Februarie 8, 2010 Partajează Postat Februarie 8, 2010 am mai scris anterior: "semnalul se leaga la plusul alimentarii si la capatul rezistentei de 33K... ca sa mearga, trebuie sa ai alimentarea separata de a sursei de semnal (calculator, de exemplu)" Link spre comentariu
mely17 Postat Februarie 8, 2010 Partajează Postat Februarie 8, 2010 Daca pun iesirea de la PC la alimentare nu pateste nimic? Nu este o alta modalitate ca sa nu fiu nevoit sa leg la 5V iesire PC? Scuze dar sunt mai greu de cap!Mersi, Link spre comentariu
Spitfire Postat Februarie 8, 2010 Partajează Postat Februarie 8, 2010 Se inseriaza la intrarea vu-metrului doi condensatori de 1uF/250V, si se poate alimenta vu-metrul chiar de la sursa PC-ului. Link spre comentariu
mely17 Postat Februarie 10, 2010 Partajează Postat Februarie 10, 2010 daca "bagi" semnal "clasic" pe rezistenta si masa, trebuie sa schimbi rezistenta de 20K dinspre masa in una de 1K si sa maresti valoare semireglabilului la 470kDaca fac aceasta modificare atunci pot sa leg intrarea cum este la cele obijnuite? Nu mai trebe pus is alimentarea la intrare? Care rezistenta dinspre masa ca sunt doau de 20K una langa alta?Multumesc, Link spre comentariu
niq_ro Postat Februarie 10, 2010 Partajează Postat Februarie 10, 2010 cred ca e mai simplu sa-ti desenez pe schema aia... Link spre comentariu
ratza Postat Februarie 10, 2010 Partajează Postat Februarie 10, 2010 Ca să fie mai simplu pentru toată lumea: 324 e legat pe post de comparator. Tensiunile de referinţă pentru fiecare operaţional din capsulă sînt date de cîrnatul de rezistenţe de 1k. Tensiunea cu care se face compararea este intrarea de semnal, prin grupul de rezistenţe de 33k şi 20k. Sînt practic 8 blocuri identice, cu valori diferite ale tensiunii de referinţă. În momentul în care tensiunea de referinţă (intrarea neinversoare) este mai mică decît cea utilă (intrarea inversoare), ieşirea operaţionalului va trece în 0 şi va trage curent prin led.Încercaţi să şi înţelegeţi schemele, nu doar să le copiaţi orbeşte. Toată stima pentru răbdarea lui niq_ro. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum