Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

alimentator 220V - 12V (bricheta auto)

Vizitator Talkabout

Postări Recomandate

Vizitator Talkabout

am si eu o mare rugaminte: de ceva timp caut un adaptor de genul celui de aici: http://www.altshop.ro/adaptor-prizabric ... -2903.html

problema este amperajul. acela are 500mA, eu caut unul tot asa, cu intrare de 220V si iesire de 12V, dar cu 4000mA (4A). cel de 500mA scoate doar 6W, iar lada frigorifica are randament de 48-50W. imi trebuie pentru a conecta o lada frigorifica care merge la masina, si in casa, la priza. nu am gasit nicaieri un adaptor potrivit. exista macar astfel de adaptoare cu iesire de 12V si 4A? v-as fi recunoscator daca ati gasi/ati sti un loc de unde sa pot sa cumpar.

mersi

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• rimache

5

• Dr.L

1

• ratza

1

Top autori în acest subiect

Sa-ti spun cum am rezolvat eu:

1.mi-am montat in portbagaj o priza de 12v cu o mufa mama de alimentare pc

2. am schimbat mufa tip bricheta de la lada frigorifica cu una din asta

3. am avut un alimentator care seamana cu asta si i-am schimbat mufa jackcu una din asta

In acest fel imi sta si geanta in portbagaj fara sa ma incurce (eu nu aveam priza acolo din fabrica) si fata de masinile care au priza din fabrica, eu mi-am tras 12V printr-o siguranta direct de la baterie, asa ca geanta functioneaza si cat eu stau sa mananc la un popas si motorul este oprit :supz:

Sau poti sa cumperi o mufa mama pt bricheta si sa o legi la orice alimentator 12V/4-5A....

Link spre comentariu
Vizitator Talkabout

"Sau poti sa cumperi o mufa mama pt bricheta si sa o legi la orice alimentator 12V/4-5A...."problema e daca am alimentatorul de 12V/5A, cum leg mufa la alimentator? pas cu pas cum fac? ca nu prea ma pricepMersi :)

Link spre comentariu

problema e daca am alimentatorul de 12V/5A, cum leg mufa la alimentator? pas cu pas cum fac? ca nu prea ma pricepMersi :)

1. tai mufa jack2. cu un aparat de masura identifici firele "+" si "-"3. legi "+" la contactul din centrul mufei mama de bricheta4. legi "-" la celalalt contact al mufei5. conectezi lada la alimentator, alimentatorul il bagi in priza, pui in lada doua beri...
Link spre comentariu
Vizitator Talkabout

daca folosesc acea mufa mama, prin ea vor trece tot 12V si 5A? ma tem sa nu se arda, fiind o banala mufa de 1 leu si ceva.. o alta modalitate de a identifica firele + si - nu exista? nu am aparat de masura. stiu ca sunt 2, unul rosu si celalalt verde parcala pasul 5.: conectez lada, bagand jack-ul in acea mufa, nu?

Link spre comentariu

Acea mufa banala de un leu si ceva, dupa cum scrie pe ea, suporta 10A la 220V Modalitati de a identifica firele sunt mai multe, dar cea mai simpla este cu un aparat de masura. Daca nu ai asa ceva apeleaza la cineva care are: vanzator magazin componente electronice, service tv, service auto, vecin, amic sau poti chiar sa faci o investitie de 10-15 lei si sa-ti cumperi unul pe care-l vei mai folosi cu siguranta si in alte ocazii. Totusi daca spui ca firele sunt rosu si verde atunci 90% ca rosu este "+".Referitor la ultima intrebare: mufa jack o inlocuiesti cu mufa noua, deci mufa jack nu mai exista, o arunci! Lada o conectezi la mufa noua!

Link spre comentariu
Vizitator Talkabout

si inca o intrebare.. in acea mufa mama pe care o voi cumpara, intra orice fel de "bricheta" (ma rog, dispozitiv cu capat de bricheta)? adica merge si bricheta de la masina acolo?

Link spre comentariu
Vizitator Talkabout

am luat mufa asta mama de bricheta. acu mai urmeaza sa iau un alimentator de 12V si 4A/5A (aici nu stiu, cineva a zis ca 4A sunt cam putini, insemnand 48W, iar lada mea are randament de 48-50W. persoana aceea a zis ca amperajul oricum trebuie sa fie mai mare decat minimul cerut). daca tai cablul de la alimentator, unde leg cele 2 fire? (+ si -) in acea mufa? am desfiletat-o da nu stiu unde sa leg firele. mersi:)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări