Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Constructia unui electromagnet de putere??

Vizitator tranzistor21

Postări Recomandate

Vizitator tranzistor21

Vreau ca construiesc un electromagnet de putere ,iar diametrul miezului sa fiie cam de 75 mm. (defapt vreau sa fiie rotund cu o inaltime cit mai mica)Nu am prea gasit detalii cum sa construiesc asa ceva si va cer umpic de ajutor:-ce material sa folosesc pt miez-ceva sugestii cum sa il fac cat mai subtire -ceva linkuri daca stiti -alte sugesti care m-ar putea ajuta.Vreau sa il folosesc la anumite aplicatii,iar pt bobinaj dispun de sarma de cupru pt bobinarea transformatoarelor.(diferite grosimi)

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mrt

2

Top autori în acest subiect

• mrt

mrt 2 postări

Vizitator tranzistor21

"La prima vedere pare ca vrei un electromagnet cu forta portanta mare la un consum redus."Da asa este. Aplicatia(aplicatiile )sunt mai mult dinamice (dar si statice, ma intereseaza mai mult cele dinamice ),iar alimentarea va fi facuta in unele cazuri cu CC si altele cu CA .Puteti sa imi dati niste idei ,niste formule de calcul (nu am mai prea lucrat cu ele si le-am cam uitat).10x

Link spre comentariu

Problema nu e simpla , cu toate ca unii ar fi de alta parere ( "un electromagnet e ceva banal , o bobina cu miez" )E foarte diferita abordarea CC fata de CA si la fel aplicatie statica fata de o aplicatie dinamica : in total ar fi deci cel putin 4 ( patru ) cazuri DIFERITE de proiectare ( chiar foarte diferite ! )

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări