Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

-URGENTA-Potentiomentru de volum stereo!!!

Vizitator addy_lg

Postări Recomandate

Vizitator addy_lg

Buna, Intr-un final am reusit sa ma inregistrez pe forum :yawinkle: si tin sa multumesc celor ce au facut posibila aceasta treaba. Acum insa am o problema si am nevoie de ajutor: de ceva vreme caut un potentiometru de volum stereo, logaritmic, cu actiune liniara (nu rotativ) de 10K. Piesa imi trebiuie sa o pot inlocui pe cea uzata, la o orga Roland E86. Avand in vedere ca e prinsa direct pe PCB si e supusa cel mai mult utilizarii, nu prea pot face improvizatii. Am cautat pe la Farnell, Schukat, dar nu am gasit... sau poate nu am cautat destul de bine. Daca m-ati putea ajuta mi-ati fi de mare folos. Cu stima si respect va multumesc!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Metallman

1

• zal

1

• paul14

1

• djdansmart

1

Top autori în acest subiect

Si cum ai dori tu sa te ajutam? Vrei sa ghicim noi ce model de potentiometru iti trebuie tie? Trebuia sa pui o poza cu acel potentiometru..altfel ma indoiesc ca vei gasi ceea ce cauti...

Link spre comentariu

Omul a spus ca are nevoie de un potentiometru rectiliniu (slide) de 10K - logaritmic.

De fapt era foarte bine daca puneai si o poza sa vada ochiul dimensiuni, etc.

Parca "rectiliniu" se numeste cel gen "volum" de la mixer...(am un mare lapsus acum dupa 56 de ore nedormite).

Si eu caut tot ceva de genu si nu gasesc mai nicaieri ceva de calitate.

Am gasit pe un site dar au insirat acolo foarte aiurea valorile (toate intr-un link):

http://www.syscomelco.ro/ProdusDetaliu.asp?ID=1948

Nu spun ca sunt de calitate cele de acolo dar in lipsa de altceva...

Daca mai stiti ceva magazine online unde se gasesc astfel de potentiometrii (ideal cu poze) ar fi de folos...

Link spre comentariu

si pe mine m-ar interesa doi potentiometri cu deplasare liniara, mono, de 50K si sa Nu fie logaritmic; daca aveti cumva sau gasiti pe vreun site va rog sa-mi spuneti si mie :partyman:

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

incearca totusi sa-l cureti pe cel vechi cu spray de contacte pana cand gasesti altul si il schimbi. poate nici nu e nevoie sa-l schimbi, acuma depinde care e problema.Bafta.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări