djgabryel Postat Iulie 24, 2008 Partajează Postat Iulie 24, 2008 Salut!!!Sa-mi spuna si mie cineva (cine stie) daca exista condensatori nepolarizati electrolitici. Am vazut pe unele filtre de boxe condensatori identici cu cei electrolitici dar mi s-a spus ca nu se poate sa fie si electrolitici si nepolarizati in acelasi timp. Rog pe cine stie sa dea un raspuns. Multumesc :smt006 Link spre comentariu
Stefan Postat Iulie 24, 2008 Partajează Postat Iulie 24, 2008 eu stiu ca exista ! sunt cap in cap in aceeasi capsula, sau armaturile invers.parca aveam unul pe acasa de 3V 2000MF mare si gri. scria pe el unpolarized (sau asa ceva). nu am inteles pentru ce e bun ! Link spre comentariu
djgabryel Postat Iulie 24, 2008 Autor Partajează Postat Iulie 24, 2008 Am mai vazut denumirea de condensator nepolarizat bipolar. este acelasi lucru cu cond. nepolarizat electrolitic? Link spre comentariu
zal Postat Iulie 25, 2008 Partajează Postat Iulie 25, 2008 Bipolar, nonpolar, sau alte denumiri cit mai comerciale, inseamna acelasi lucru, condensator elctrolitic nepolarizat. Totusi sa stii ca ptr filtre de boxe sint prosti, se pun acolo ptr ca sint ieftini si au dimensiuni mai mici decit cei tip mpp, mkt, mks, etc. Link spre comentariu
em2006 Postat Iulie 25, 2008 Partajează Postat Iulie 25, 2008 Exista condensatoare electrice bipolare de mai multe tipuri. Nu toate tipurile sunt proaste si nici ieftine, ci din contra, se fabrica la comanda speciala si tipuri folosite in aplicatii de putere, de o foarte buna calitate, care nu sunt nici pe departe ieftine. In colectia mea de piese rare puteti vedea exemplare ca si cel din poza, despre care va asigur ca v-ati face o parere excelenta dupa cateva teste. Multi ani am folosit masiv astfel de condensatoare, aplicatia principala fiind compensarea componentei continue in instalatiile de sudare prin procedeul WIG a aluminiului si a aliajelor acestuia. In instalatii despre care vorbesc, condensatoarele respective sunt plasate chiar in circuitul de sarcina, cel a arcului electric, deci sunt strabatute chiar de curentul de sudare (ALTERNATIV, la frecventa retelei). La o instalatie de 150A de pilda, sunt suficiente 15-20 buc ca si cel din poza, puse in paralel, deci fiecarui exemplar revenindu-i aproape 10 amperi. Actualmente, gratie solutiilor moderne din echipamentele cu invertoare, astfel de condensatoare au fost abandonate in aplicatiile de sudare WIG datorita pretului prohibitiv si e imposibil sa mai gasesti asa ceva, nu le mai fabrica nimeni decat la comanda speciala. 1 Link spre comentariu
djgabryel Postat Iulie 26, 2008 Autor Partajează Postat Iulie 26, 2008 Mda... deci sa inteleg ca exista...va multumesc pt raspunsuri. Am pus intrebarea deoarece am fost la un magazin de piese electronice din timisoara si le-am cerut un condensator electrolitic nepolarizat pt filtru. erau doi vanzatori si seful lor care cand au auzit au inceput pe rand sa rada de ce au auzit spunand ca e imposibil sa existe asa ceva. :smt021 Link spre comentariu
Mosu Tuti Postat Iulie 27, 2008 Partajează Postat Iulie 27, 2008 Draga djgabryel , imi pare rau ca intervin dar cred ca vanzatorii de la Timisoara au avut dreptate. Condensatorii electrolitici sunt formati dintr-o armatura pe care este depus oxid de aluminiu care are prop. semiconductoare. peste el se bob. cea de a doua armatura. Dielectricul este chiar oxidul mai sus mentionat. Astfel se pot realiza capacitati mari. Daca insa il alimentezi invers oxidul nu mai este izolator. Cel putin asa am invatat eu la sicoala. Daca crerzi ca tehnologia a evoluat asa de mult incat sa schimbe principiile de func. a unui elco. cred ca gresesti, mai ales ca daca ai cumparet de la RET. pot sa iti spun ca seful vanzatorilor stie ce spune, deoarece este prof. de electronica. Exista insa cond. cu alte tipuri de dielectric, care nu sunt electrolitici, nu sunt polarizati si au capacitati f. mari ptr. gabaritul lor. Prin anii 1940 cond. electrolitici aveau o singura armatura solida sub forma unei benzi metalice cu oxid depus pe ambele fete. iar cea de a doua armatura era o solutie lichida(?) care se usca sau curgea din cauza proastei etanseizari. Asta este motivul ptr. care s-a impamantenit termenul de "uscat " al cond. elco. Salutare ! Mosu Tuti. Link spre comentariu
d2134 Postat Iulie 27, 2008 Partajează Postat Iulie 27, 2008 imi pare rau ca intervin dar cred ca vanzatorii de la Timisoara au avut dreptate.Bine! dar atunci astia ce sunt? http://www.visaton.com/en/chassis_zubehoer/bauteile/elko_spezial/index.htmlSau, nu stie neamtul ce vinde dar stie romanul ce nu vinde... Link spre comentariu
gauss Postat Iulie 28, 2008 Partajează Postat Iulie 28, 2008 Pentru experimentari...poti sa improvizezi un "nepolarizat" din doua condensatoare electrolitice identice,de valoare dubla fata de cea care ai nevoie...legate cu terminalele "+" sau "-" comune!Avantajul este ca tensiunea de lucru se dubleaza.... Link spre comentariu
Mosu Tuti Postat Iulie 29, 2008 Partajează Postat Iulie 29, 2008 Salutare , salutare, d2134. Citeste bine ce spone neamtul "True bipolar smooth-foil capacitors", Da dar cum a invatat toata lumea cond. au ca dielectric, mica, hartie, folie de plastic si altele. Acest smooth-foil esta o folie de sinteza, nepolimerizata, care are cam aceleasi prop. ca si oxidul de Al. numai ca este izolator. Este gaselnita lui FRAKO si EPCOS. Acesti cond. se numesc electrolitici pentru ca nu au gasit alt nume ptr. ei. Cunosc f. bine smecheria asta. Daca vrei detalii, pe PM. Mai sunt si alti care au diode inauntru. Sa nu crezi ca mosu a murit, Mosu Tuti a muncit in cercetare si . . . . . nu a carat roaba. Salutare. Link spre comentariu
d2134 Postat Iulie 30, 2008 Partajează Postat Iulie 30, 2008 Acest smooth-foil esta o folie de sinteza, nepolimerizata, care are cam aceleasi prop. ca si oxidul de Al. numai ca este izolator.Deci romanul stie nu numai ce nu vinde dar si alte bazaconii...Neamtul nu stie dar face. http://www.mundorf.com/english/bauteile/kondensatoren/mcap-elkorechts.htm# Link spre comentariu
Vizitator cata_cata Postat Octombrie 18, 2010 Partajează Postat Octombrie 18, 2010 cautam pe gooagle ceva si vad aici ca se discuta despre condensatori nepolarizati! si inca o data,desi nu era nevoie,mi-am dat seama ce destepti suntem noi romanii,cum ne pricepem noi la toate si suntem gica contra!!!! poate in 2 ani de zile si-a dat seama domnul mosu tuti ca asa cum exista conzi electrolitici polarizati asa exista si conzi electrolitici nepolarizati. apropo...am un amplif cu 80% electrolitici nepolarizati...n-a luat foc ,n-a iesit fum ,ba chiar se aude fff bine! Link spre comentariu
Spitfire Postat Octombrie 18, 2010 Partajează Postat Octombrie 18, 2010 poate in 2 ani de zile si-a dat seama domnul mosu tuti ca asa cum exista conzi electrolitici polarizati asa exista si conzi electrolitici nepolarizati. apropo...amMacabru...userul "Mosu Tuti" ne-a parasit de ceva timp...nu stim daca si-a mai dat sau nu seama de existenta condensatorilor electrolitici nepolarizati...care vorba lui "zal" sunt mult inferiori fata de MKP, MKT. Link spre comentariu
zal Postat Octombrie 18, 2010 Partajează Postat Octombrie 18, 2010 Nu văd rostul comentariului de mai sus, chiar dacă ar fi fost ceva comic în posturile de acum 2 ani. Membrul numit Mosu Tuti, a decedat între timp. Ptr a nu deschide aici discuţii aiurea, presupun că cata_cata nu ştia acest lucru, de aceea îi recomand să ceară unui moderator să-i şteargă postul total neinspirat. 1 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum