Vizitator RIV2007 Postat Iulie 23, 2008 Partajează Postat Iulie 23, 2008 Dupa setarea bios-ului si restartarea PC aceasta placa de baza nu memoreaza setarile facute (adica revine la setarile de fabrica initiale), binenteles fara a efectua o manevra "clear CMOS". Estimand in acest caz problema, am inlocuit bateria CR2032 Littium, dar simptomul a fost acelasi. De asemeni, in urma unei setari si salverea acesteia cu "Save and exit", se intampla un fenomen de blocare, adica nu se produce restartarea pana ce nu se actioneaza butonul reset al unitatii.Ce parere aveti in acest caz ?Multumesc anticipat . Link spre comentariu
Dr.L Postat Iulie 23, 2008 Partajează Postat Iulie 23, 2008 pai placa e pcchips,deci o pocnitoarevezi condesatorii,schimba-i p-aia umflatio fi biosul corupt :smt102 Link spre comentariu
ALEKS Postat Septembrie 6, 2008 Partajează Postat Septembrie 6, 2008 PCChips sunt renumiti inca din vremea 486-ului, cu memorii cache false (doar integratele cu craci, fara pastila de siliciu in ele), trasee false pe placile de baza, cablajul subtire, sub standardele ISO si probabil si sub standardele de protectie 94V-0, si cu multe alte nebunii ce-si mai poate imagina omul (gen ROM BIOS lipit direct pe placa, nebagat in soclu, probleme de initializare a perifericelor), si lista poate continua la nesfarsit.Am avut de-a face cu asa ceva atunci.Dar, cum a zis colegul de forum de mai sus, poate ai scapat doar cu BIOS-ul corupt.Incearca sa rescrii ROM BIOS-ul.ALEKS Link spre comentariu
Golem Postat Septembrie 18, 2008 Partajează Postat Septembrie 18, 2008 PCChips, Matsonic si ECS Elitegroup sunt unul si acelasi lucru, brand-uri ale unei fabrici din Shenzen... Link spre comentariu
ALEKS Postat Septembrie 18, 2008 Partajează Postat Septembrie 18, 2008 Sunt mai mult de atatea care sunt acelasi lucru cu PCChips. Denumirile lor s-au pierdut in negura timpului, le stiam prin 1994-1996 cand a fost apogeul placilor de baza second-hand 486. Aveau chipset-uri de orice fel dar cand dezlipeai eticheta aparea un chipset anonim. De asemenea erau si unele pe care se vedea clar ca au fost remarcate. De obicei aveau stabilitate foarte proasta, sistemele se blocau des, BIOS-ul era rescris si modificat in asa fel incat sa nu se activeze cache-ul niciodata. M-am muncit sa dezlipesc un EPROM (da, NU aveau socluri) de pe o placa PCCHips si i-am comparat continutul cu originalul (tot AMI Color BIOS - unul din cele mai retarde BIOS-uri posibile in perioada aia, folosit pana si pe unele masini DEC - Digital Equippment 486), intr-adevar difereau. ALEKS Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum