Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

indicator treapta viteza

criss

Postări Recomandate

BunaAm un ETZ250 are doar martorul de neutral(liber) doresc sa fac un indicator de treapte viteza(deci 6poziti miar trebui: 5trepte am si unul liber).mentionez ca trebuie sa fie rezistent la ulei ca in cutia de viteza trebuie sa o instalez.la ce soluti as putea recurge?ceva idee ar fi binevenita.MultumescPS. am pus ceva poze poate va inspirtati si vedeti cum functioneaza cutia.Treptele le schimb ridicand in sus sin jos maneta schimbatorului(1jos...jumate de corsa liber, 2sus, 3sus, 4sus,5sus....si la coborare totul se desfasoara invers ex. sunt in a5 si vreau sa cobor la 1: 4jos, 3jos, 2jos, 1jos ). acea 'rotita' se roteste in sus sin jos precis nu stiu ca nu mam uitat dar nu cred ca face o cursa intreaga. cand ajunge acea rotita in dreptul senzorului(intrerupator) face contact la masa(rotita este acoperita cu plastic si doar acel loc este lasat liber)...asa semnalizeaza pozitia de liber.[attachment=2]HPIM5967.JPG[/attachment][attachment=0]neutral.JPG[/attachment][attachment=1]HPIM5964.JPG[/attachment][attachment=3]HPIM5959.JPG[/attachment]

Link spre comentariu
  • 8 luni mai târziu...
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• niq_ro

1

• criss

1

• 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator neutronu

Ma ajuta si pe mine cineva cu un montaj pentru identificarea pozitiei schimbatorului de viteze pe baza de senzori magnetici (6 la numar)

Link spre comentariu

o schema cu 4 viteze gasesti la http://www.niqro.3x.ro/trepte_viteza/viteza.htm doar ca e cu microcontacte..

se pot folosi foarte bine si senzori Hall si sa indice si mai multe viteze... daca am timp o sa "pictez" si asa ceva...

la http://www.wiring.org.co/learning/tutor ... grams.html e modul de conectare al senzorului Hall, daca permite curentul de iesire se poate pune in locul unui microcontact.. desi nu cred ca suporta...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări