Vizitator innuendo Postat Iulie 22, 2008 Partajează Postat Iulie 22, 2008 Salutare tuturor.Domeniul electric si electronic pentru mine este ceva in ceata, de aceea, vroiam sa va intreb cateva intrebari, a caror raspuns nu vad unde l-as putea gasi mai usor. Ceea ce vreu sa stiu:Exista, in lume, amplificatoare de putere, ma refer un "convertor" de putere (W), care poate amplifica sa zicem 50 megaW in ceva mai mult, macar o crestere de 10, 15, 20? Daca da, ce dimensiuni ar avea un asemenea hardware? Unde pot citi mai multe, e vreo firma care comercializeaza asa ceva? E vorba de un proiect, pentru facultate, nici decum nu as cumpara asa ceva, motivele sunt evidente ).apoi:Turbinele de hidrocentrale. Stiu ca e o firma Voith care vinde asa ceva, insa nu dau informatii detaliate in ceea ce priveste dimensiunea uneia, indiferent ce putere ar genera. Cum pot afla mai exact ce dimensiuni au diferite turbine generatoare de putere de la 20 MW la 50 MW (mega :P).Nu stiu daca ma poate ajuta cineva, in ceea ce priveste o turbina. Dar, oricum, any hint may be helpfull :DCheers, Stefan, :supz: Link spre comentariu
d2134 Postat Iulie 22, 2008 Partajează Postat Iulie 22, 2008 Hidrogeneratoarele din gama asta de puteri se proiecteaza pentru fiecare caz in parte. Nu prea exista un proiect, un tip, standardizat asa cum e cazul motoarelor de mica putere, de exemplu. Turbinele si generatoarele electrice fabricate in Romania s-au proiectat si executat la Resita si cele pentru export si cele pentru sistemul national. Dimensiunile depind de sistemul de turbina (Kaplan, Francis, Pelton), de putere si de parametri hidraulici. Strungul carusel din sectia de unde se executau avea diametrul maxim de strunjire de 16000 mm. http://www.ucmr.com/download.php Link spre comentariu
Dr.L Postat Iulie 22, 2008 Partajează Postat Iulie 22, 2008 hmm,puterea nu poate fi amplificata :smt017 orice ai face,tot ai pierderieventual poti amplifica un semnal(ca in cazul amplificatoarelor-audio de ex),dar pe iesire ai intre 20 si ~90% din cat consuma de la sursa Link spre comentariu
Vizitator innuendo Postat Iulie 25, 2008 Partajează Postat Iulie 25, 2008 Multumesc, cred ca ma descurc in continuare. :smt006 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum