Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

EI 40W

cipa_maria

Postări Recomandate

Si eu sunt de parere ca merg cele mai bine pe slujba de dimineata sau vecernie si radio romania actualitati.Am pus si eu mana pe o pereche: bas puturos, desi placut la ureche, nu gen bubuiala auto, medii cam infundate.E cineva interesat de niste melomane pt reconditionat? Au mici defecte, dar se pot remedia usor. Bas "cald" au si ele, incinta inchisa...etc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 26
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cipa_maria

6

• CBI

5

• radue

3

• paul14

3

Top autori în acest subiect

inca nu m-am gandit, trebuie sa vad exact care e starea lor.Sunt ale unei rude si stau degeaba de ceva vreme.Din cate stiu o inalta are probleme. S-ar putea sa fie probleme si cu suspensia unui bas, asta nu stiu exact.Oricum pretul va fi de la 200 in sus.

Link spre comentariu

CBI, nu-mi explica lucruri pe care le stiu.E ca si cum ti-as explica tie duma cu "Difuzorul potrivit in aplicatia potrivita"Sa iti dau un exemplu cand am zis ca nu chiar orice difuzor ar bate lada de 12" sau cat o fii.Decat ceva boxe elta concept sau stiu eu ce minuni cu petarzi de difuzoare.... mai bine 2 E.I.-uri ca si ale lui cipa-maria. Cam asa vroiam sa zic.Cui ii trebuie Hi-fi...n-are decat la boxe B & W cu cabluri din ulei de sarpe si spike-uri la pick-up pt un sunet mai bun.

Link spre comentariu

:smt018 de ce trebuie neaparat ceva nou si scump ca sa placa urechii?daca ai un equalizer si ai `simt` le poti corecta cum vrei...spui ca nu ai medii; bun .. ridici cativa db mediile.... si asa mai departe!eu tin totul la zero si pentru o camera de apartament e extrasuficient!!!am observat ca in zilele noastre ca sa ai ceva hi-fi trebuie de la nu stiu ce firma cu nu stiu cati euro... sa fim seriosi, `placerea` fiecaruia se obtine din lucruri diferite! :smt016

Link spre comentariu

adi,se pare ca nu ne intelegemdaca ajungem sa ne coboram la comparatii cu cotete din supermarket,pai eu ies din discutieboxele sunt vechi,nu au fost extraordinare nici la vremea lor,si din cauza materialelor slabe majoritatea sunt pe duca,deci nici vorba sa mai fie cam ca pe-atunciincintele nu au rafinament si rezlotie ,nu mai vorbesc de sounstage,ci doar sunt facute sa plac urechilor(unele care nu au ascultat altceva mai bun)nu stiu de unde ati ramas cu imprsia ca p hi-fi trebuie b&w..xx..sau zeci de milioane@cipa mariaiar ma repet,unde am zis eu ca trebuie ceva NOU si SCUMP ca sa fie bun/placa urechii?dar treaba e ca ce iese din acele boxe nu mai are nici o treaba cu inregistrarea intiala,ele doar asigura o reproducere proprie a semnalului,iar acest lucru nu este inregistrarea originala nici pe departeDaca nu stii,poate ca cu ajutorul uni eq(daca e bun de ceva)se mai pot corecta mici neliniaritati ale spectrului,nicidecum abateri de +/-10db,dar raspunsul tranzient nu se mai reface.Lesinat(sters,monoton) e sunetul din fabrica,colorat si cu rezonante,asa ramane.De stricat da,se mai poate stricaBoxele acestea nu au detaliu,de aceea nu supara urechea,nu stiu sa redea varfurile semnalului,automat mascheaza dinamica si armonicileMai exista o alta tabara,cei cu Unitrele,care si ei au aceesi conceptie,super scule,inca bat multe...desi la o comparatie cu o boxulitza de cateva sute de euro ramane undeva cu mult in urma la toate capitolele(poate mai putin galagie )Eu inteleg ca e frumoasa nostalgia asta,dar poate ar fi cazul sa mai ascultati si ceva care mai aduce spre hi-fi cat de cat(ca din cuvinte pretentii exista totusi)Sunt sigur ca oricata munca de convingere as duce eu,nu am cum sa va schimb parerile.Va spun ce mi-a zis si mie acum ceva timp VTP pe privat : invatatura are si dezvatz si obisnuinta e a doua natura a omuluiIntelegeti ce vreti,mie mi-a folosit

Link spre comentariu

cu prima ocazie cand prind putin timp liber ma apuc de pa800 si pct300 sa vad marea diferenta (in afara de medii care fac pariu ca au cu galeata)!!! :partyman:

Link spre comentariu

E mare diferen?a ?i n-au chiar a?a multe medii. Sunetul e foarte detaliat, dinamica bun? ?i nici la dB nu stau prost. Se poate face diferen?a între CD audio ?i un track ripuit în mp3 la 320kbps.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator sorin6

Pacat de munca depusa pentru a readuce la viata un produs "mort" inca din start (adica, de cand erau noi...)Arata "bine" (ma rog... depinde de gust), au fost mesterite cu talent, dar tot jafuri jalnice raman, ca in ziua cand au iesit pe poarta uzinei...Dar banuiesc ca le aveai sau le-ai obtinut pe de 3 ori nimica, si ca in plus, probabil ca nu e cazul sa arunci cu banii pe altceva, deci... e bine...

Link spre comentariu

Pacat ca nu ati apucat sa vedeti prototipurile, la TIB'80, nu se compara ca aspect desi constructiv erau asemanatoare, la ce a iesit apoi in productia de serie s-au schimbat multe, de la vopseaua cenusie tip Akai la furnir, a aparut tabla cu graficul frecventei si a disparut protectia cu ledul indicator si masca din burete a difului de bas. Difurile de medii sint pe acelasi sasiu licenta Philips ca si difurile de banda larga de 6,8 si 10W. Am avut 2 difuri de bas, Frez masurata era de 26,5-28Hz (28Hz in datele difului), i le-am dat unuia care si-a facut o boxa basreflex dubla (medii si inalte separate), in care baga un amplif de 2x100W si pot sa zic ca nu dau semne de slabiciune. Aia 40VA sint adevarati, nu vrajeala si tare cred ca sint masurati la sinus, nu la muzical. Referitor la filtre, erau concepute la mare arta dar realizate cu picioarele si cu piese diverse, ce au avut pe stoc. Unele bune bateau lejer legendarele Unitre, care aveau filtre foarte simple. Singurele filtre mai bune ca astea erau cele de RFT de 50W si cele de Radiotehnica de 90W. Stiu lautari care cumparau filtre pe sub gard la I.E.I. si nu ii pot suspecta de lipsa urechii muzicale.Parerea mea e ca au fost foarte bune ptr acei ani si in continuare si azi, cu conditia sa fie cit mai din primele serii, pina sa inceapa cu adaptari si economii. Ca nu mai sint la moda si s-au degradat urechile intre timp, e o alta poveste. :smt003

Link spre comentariu

Mersi la fel! :partyman: O complectare: chiar daca li s-a spus popular ''robotei'', forma aia in trepte au folosit-o si altii, Sony de exemplu, si avea rolul de a corecta diferenta de nivel acustic dintre joase si medii + inalte (treaba legata de ''spl'', cum se spune acum). De ''Nova 20'' isi mai aduce cineva aminte, ca astea au fost primele... ?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări