cipa_maria Postat Iulie 22, 2008 Partajează Postat Iulie 22, 2008 am reconditionat doua incinte, difuzoarele fiind in stare foarte buna (doar putin prafuite) si ce a iesit se vede mai jos... astept sfaturi/critici/laude!! :smt007 Link spre comentariu
paul14 Postat Iulie 22, 2008 Partajează Postat Iulie 22, 2008 foarte bune boxele astea de la Electronica Industriala :smt007 Eu am acasa 2 perechi: una pereche Meloman cu tweterele schimbate si o mica problema la un dif de bass, da se aude si asa foarte bine(vibreaza peretii blocului) si mai am o pereche mai mica, model Diva de vreo 10VA da am stricat un tweter si un dif scoate un fel de barait daca este bass prea mult; per ansamblu se aud foarte bineSfaturi:1 nu prea stiu ce sa zic, decat sa le dai clasa la manelari cu ele si la astia cu siteme N.1 2 difuzoarele de bass rezista si la 80 WCritici: nu prea ai ce sa reprosezi inafara de twetere care au fost cam slabe la Electronica IndustrialaLaude: sa le stapanesti sanatos si sa dai cat mai multe chefuri :smt035 cu ele si sa nu te lase la greuPS: daca nu sunt prea indiscret cu cat le-ai luat si daca mai au toate difurile originale, in special ala de inalte? Link spre comentariu
radue Postat Iulie 22, 2008 Partajează Postat Iulie 22, 2008 Mie astea nu mi se par deloc boxe de chefuri.Sunt boxe de auditie. :smt039 Link spre comentariu
cipa_maria Postat Iulie 22, 2008 Autor Partajează Postat Iulie 22, 2008 amplificator de 15 w la ele, nu urc mai mult de 4-5w... de chefuri nici nu se pune problema, am alte zdranganele!le-am luat pe degeaba de la un nene care le tinea aruncate prin podul casei! :smt016 prima data aratau jalnic, dar dupa cateva luni bune de munca au ajuns binisor(zic eu).sper sa le am cat mai mult timp, se aud super si nu am ce sa le reprosez!!! Link spre comentariu
CBI Postat Iulie 22, 2008 Partajează Postat Iulie 22, 2008 trancote 'vintage' :smt015 :smt021 poate ar fi cazul sa asculti si ceva incinte acustice sa ai cu ce sa compari Adevarul e ca suna mai bine ca unitrele :smt033 Pt initiatorul subiectului as avea 2 mici critici,ca a cerut :de ce nu ai pus furnirul sau aucolantul ce e acolo ca nu prea se distinge in lungul 'fibrei',arata mai bine asa :smt031 si mufa langa filtre,mai jos undeva,ca filtrele sunt prinse in spatele magnetului wf-ului Mie astea nu mi se par deloc boxe de chefuri. Sunt boxe de auditie.:smt039 care auditie,radio romania actualitati ,parastasului M-as mira sa mai aibe cineva in stare perfecta de conservare dupa atatia ani tinand cont de cat de rpd se trosneau(desi aveau filtre frumos lucrate) Link spre comentariu
adircf Postat Iulie 22, 2008 Partajează Postat Iulie 22, 2008 CBI, mai sunt si unii oameni ce asculta muzica la volume mici. :smt021 Pt auditii la mine in camera folosesc un monitor jbl Control 5 si un sub tot de la ei, control 18 ( 8" :smt003 ). Cred ca nici 2 w nu dau in ele. Cateodata mai ridic din volum...dar in mare parte ascult incet. Daca vreau mai tare, stai linistit ca am 4 boxe de 100 db la 1 w la 1 m :smt027 15" plus driver de 2" Felicitari pt boxe cipa_maria. :yawinkle: Link spre comentariu
CBI Postat Iulie 22, 2008 Partajează Postat Iulie 22, 2008 Pai probabil nici tu nu te omori cu sunetul de inalta fidelitate.Atat timp cat nu se poate face diferenta intre cdda-ul original si un mp3 ,nu prea se pot numi incinte hi-fi.Tu ce parere ai?.Asta lasand carateristicile de pe hartieCe jebele,ce e aia :smt004 Lasa spl-ul deoparte ca nici eu nu ma omor(cred ca ai obs ca eu nu recomand difuri de sonorizare in apartament,chiar si modele de varf)Acum sa nu o iei ca pe un afront,dar 'clopotele' alea de 2" daca urla prea tare si prea mult cu timpul mai slabesc anumite subtilitati ale urechii,si e posibil sa mai si schimbe 'gustul'Incintele de sonorizare nu reprezinta pt toti auditie,referinta,placereDifurile din boxele EI sunt f prost lucrate,de aceea s-au si stricat,de la adezivi,suportul bobinei si pana la sarma.Atat s-a putut probabil la vremea aceea.Mie unul mi se luase intr-un timp de tot rebobinat partea de medii-inalte.Doar acel bas moale si lesinat a ramas de la ele ca amintireUn dif de calitate de 7" din zilele nostre papa pe paine acel 12" de Pmax 40wL-as fi felicitat si eu pe posesorul lor,dar doar daca erau facute de el :smt031 .Pana la urma nici nu a precizat in ce a constat aceasta reconditionare,ca din poze in nici un caz nu se distinge mai nimic(inafara de finisaj) Link spre comentariu
paul14 Postat Iulie 23, 2008 Partajează Postat Iulie 23, 2008 vezi ca acel dif lesinat cum ii spui tu are 80W nominal si 100W maxim Link spre comentariu
q_acdc Postat Iulie 23, 2008 Partajează Postat Iulie 23, 2008 amplificator de 15 w la ele, nu urc mai mult de 4-5w... de chefuri nici nu se pune problema, am alte zdranganele!le-am luat pe degeaba de la un nene care le tinea aruncate prin podul casei! :smt016 prima data aratau jalnic, dar dupa cateva luni bune de munca au ajuns binisor(zic eu).sper sa le am cat mai mult timp, se aud super si nu am ce sa le reprosez!!!Nu trebuia sa decupezi incinta in spate !Sa ai grija cu compresia(etansarea difuzoarelor si a mufelor,cu alte cuvinte: daca apesi membrana dif de joase ,revenirea membranei la pozitia initiala sa fie foarte lenta).Poti schimba dif pt medii cu difuri (se potrivesc in diametru si cu rila de cauciuc)din tv-uri Grundig .(metoda neortodoxa dar cu rezultate bune ,te scapa de sunetele suparatoare pe partea de medii) Link spre comentariu
radue Postat Iulie 23, 2008 Partajează Postat Iulie 23, 2008 vezi ca acel dif lesinat cum ii spui tu are 80W nominal si 100W maximMda, si diferenta de presiun acustica intre ele nu ajuunge nici macar la 6 dB.Eu nu am recomandat deloc difuzoare profesionale pt auditie ( in acest topic ), am spus doar ca acestea nu sunt boxe de chefuri.CBI, din partea mea poti sa asculti la ce vrei, eu ascult la ce-mi place.Sa nu incepem cu hi-fi si cu formate cu pierdevi vs formate fara pierderi ca nu ajungem nicaieri. Link spre comentariu
CBI Postat Iulie 23, 2008 Partajează Postat Iulie 23, 2008 vezi ca acel dif lesinat cum ii spui tu are 80W nominal si 100W maximDaca mai detii 'manualul' incintelor,iti recomand sa te uiti ca e data si scema filtrelor si puterile difurilor10w -tw,15 media si 40 wf.Deci sunt 40 w maxim,nominal,cum vreiIn caz ca nu vezi si pe el scrie 40VA,si pe incinte,iar amplificatorul a350 cu care erau la 'set' avea 2x35w @4ohmiDaca le-ai rebobinat tu atunci posibil sa aibe mai mult,desi m-as miraProbail nu apreciezi bine puterile pt ca la 40-50w fara thd din amp nu rezista prea mult timp continuu(in special mediile si tw)Sunetul este unul f 'cald',moale,cum s-ar mai putea zice,dar nu au rezolutie,transparenta si detaliu mai delocSunt mari pt ce fac.Si acum imi aduc aminte ce greu era sasiul ala la wf si magnetul ala abia tinea o surubelnita lipita pe el ,asa de putenic eraRadue,nu ai inteles ideea mea.Nici nu aveam de gand sa discut subiectul,dar unii tinem muzica asa cum a fost facuta,nu comprimata,si ar trebui sa se auda diferente daca boxele sunt de AUDITIE(care este un termen destul de complex). Link spre comentariu
radue Postat Iulie 23, 2008 Partajează Postat Iulie 23, 2008 Inteleg ce vrei sa spui si iti dau dreptate. Nu am inteles ideea anterioara. :smt006 Cand am spus de auditie trebuia sa mai dezvolt un pic termenul, deoarece nu sunt boxe de chefuri dar nici de pretentii audiofile, sunt boxe "casnice", care nu merita sa fie forjate. Link spre comentariu
cipa_maria Postat Iulie 23, 2008 Autor Partajează Postat Iulie 23, 2008 reconditionare insemnand: slefuit/baituit/lacuit/finisat! :goodman: nu am dat gauri in incinta, acela fiind orificiul pt conectori din fabrica!imi pare rau ca nu am poze cu ele de cand aratau jalnic(lacul decolorat, galbejit, cu picaturi de diferite vopsele)!atat timp cat ascult doar mp3 din pc nu vad de ce as investi miliarde; cam tot timpul il petrec la serviciu si apoi cu nevasta, deci nu ar avea rost!!! Link spre comentariu
adircf Postat Iulie 23, 2008 Partajează Postat Iulie 23, 2008 La faza cu orice dif de 7" bate diful ala.... aici nu-s deacord.In fine... eu nu ma cert cu nimeni. Cum ziceti voi asa sa fie :smt006 . Eu fac cum imi dicteaza mie urechea/mintea/banii Link spre comentariu
CBI Postat Iulie 23, 2008 Partajează Postat Iulie 23, 2008 man,am pretentii de la tine,ce naiba asa am scris eu,ca orice... :smt006 ,sper ca nu incepi sa pui si tu cuvinte-n 'gura' intr-adevar,fiecare cu urechile si gusturile lui,dar daca chiar esti pasionat,e mult pana asculti undeva si apoi numai acolo te gandesti trebuie sa si vrei ,indiferenta si ideile fixe nu aduc rezultate cipa_maria spre exemplu exagereaza putin si zice ca fara miliarde nu se poate ceva demn de hi-end nici cu conserve nu se poate,asa e,dar de la cateva milioane pana la inca cateva zerouri este distanta mare in cameara fac fata si bookshelfurile,nu trebuie basi de 12" pt un bas calumea,lada mare si nici einspe cai,nici spl si puteri pt defenestrat blocul nu se cearta nimeni,dar probail te-ai axat pe sonorizari si nu te intereaza,dar asta nu inseman ca nu exista sau nu se poate Unii prefara sa dea 150E pe un wofer pro de 15" ,usor, cu putere si spl mare,bobina mare,altii pe un chistoc de 7" pt ca de la ala obtine placerea pe care o cauta si nu are nevoie de ce ofera celelalt Care dintre cele 2 e mai bun?normal amadoua sunt,dar in zone diferite.Degaba pretul este corect la cel mare,daca nu e ce vreau restul..bla bla si bla... :smt035 :smt027 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum