porman Postat Iulie 22, 2008 Partajează Postat Iulie 22, 2008 Va salut, pentru cei care vor sa ma ajute am doua boxe pe 3 cai de 4 ohmieu as vrea sa modific sa fie pe 2 cai dar pe o impedanta de 8 ohmi. Dimensiunile interioare al incintei este 48 cm inaltime 28 latime si tot 28 adincime.Acuma dupa datele respective va rog sa-mi recomandati un dif pentru bass si unul pentruinalte. Momentan am montate un dif de bass de 20 cm, unul pt. medii de 10 cm si un tweeter de 3 cm.Nu stiu daca ar merge un dif de 25 cm, sau sa fie tot de 20. Astept citeva pareri in aceasta privinta.Am uitat sa intreb ar fi bine sa fie incinta inchisa, sau cu port basreflex?Am pus si o poza.Materialul din care este construit incinta este PAL dublu laminat de 2 cm grosime. Link spre comentariu
VTP Postat Iulie 23, 2008 Partajează Postat Iulie 23, 2008 As vrea sa fac o recomandare de ordin general, nu numai pentru acest caz:Inlocuirile de difuzoare in incinte existente NU SUNT RECOMANDABILE! Iata dece:- incintele sunt calculate pentru wooferul pus de producator;- e practic imposibil sa gasesti un alt woofer care sa se potriveasca in incinta data, astfel ca sa lucreze corect, atat in banda de frecventa cat si in putere;- la schimbarea wooferului ca impedanta: 4 > 8 ohmi sau invers 8 > 4 ohmi, se impune schimbarea retelei de separare, ceea ce este f. dificil daca nu se cunosc parametrii T/S ai difuzoarelor noi!Schimbarile dupa ureche duc la obisnuinte proaste, si ulterior, chiar o incinta de referinta de 100.000 euro va suna "prost" pentru ca nu va suna ca cea maltratata. Link spre comentariu
porman Postat Iulie 23, 2008 Autor Partajează Postat Iulie 23, 2008 Multumesc VTP pentru informatia data, numa ca incintele respective eu le-am facut dupa ochi deci nici macar nu au fost calculate pentru difurile ce sunt momentan instalat in ele.Pot sa spun ca suna bine faza e ca nu am amplificator care sa scoata pe 4 oameni asa ca m-am gandit sa schimb difurile pe 8 oameni. Acuma daca tot am acerste cutii facute vreau sa le folosesc sa nu fac altele noi.Macar as dori sa-mi spuneti ce tip de difuri sa cumpar ca de produse de proasta calitate m-am saturat. Link spre comentariu
ddeliciu Postat Iulie 23, 2008 Partajează Postat Iulie 23, 2008 Ca sa o faci de 8 ohmi si 2 cai tre sa ai 2 difuri de 4 ohmi legate in serie ! Cum adica statia ta nu scoate pe 4 ohmi? cam toate merg pe 4 si 8, ce statie ai ? daca vrei sa continui cu boxe la plesneala, insamna ca nu prea ai bani de bagat in boxe, ca altfel ai face o cutie noua, uitate pe la kon ce difuri de 8" au si un tweeter, in e posibil sa se auda ca un rahat ! In principiu e mai bine ca faci bass-reflex, ca majoritatea difurilor din ziua de astazi sunt concepute pentru astfel de cutii ! uitate pe www.telecomenzi.ro daca nu ai bani sau pe http://www.hi-end.ro/ daca ai bani ! Poti sa iei orice difuzor, la plesneala ca o sa se auda tot asa, la plesneala, tu poti sa fii multumit dar nu toti sunt multumiti ! Bafta ! Link spre comentariu
porman Postat Iulie 23, 2008 Autor Partajează Postat Iulie 23, 2008 Pina la urma ai dreptate ddeliciu in privinta calitatii.Adevarul este ca nu as vrea sa investesc mult in aceste boxe, dar cred ca la suma ce sunt dispus pentru a investi in ele mai bine imi cumpar la mina a doua o pereche de firma care cred ca va suna netsuperior fata de ce putem sa cumpar la banii astia.Ca amplifuri am mai multe mai precis Harman Kardon AVR20, TEAC AG-D8900, Pioneer VSX-916 Toate cer minim 8 ohmi. Multumesc Pentru sfaturi atit tie cit si lui VTP. Link spre comentariu
CBI Postat Iulie 23, 2008 Partajează Postat Iulie 23, 2008 daca nu ai bani si nu prea le ai cu mesteritul,iei un proiect deja testat si il pui cap la cap alternative:incinte sh in stare buna,si aici trebui sa stii dupa ce sa te orinetezi si sa nu iei tzeapa -incinte entry-level de la magazin:magnaturi 220 sau 880,daca mai te tine,wharfedale Daca iti place munca,diy cu pa800 si pct300,bookshelf bassreflex -4 mil difurile plus materiale -iesi f bine din toate pctele de vedere -nu exista ceva sa suna mai bine (atat incinte cat si difuzoare la bucata) -nici la pret dublu Incintele la mana a 2-a SH nu suna obligatoriu si bine daca sunt de firma,suna bine daca sunt construite cu simt de raspundere si macar un minim de materiale cat de cat de calitate.La peturi mici,uneori firma este doar un nume pe o lada (scartzaitoare de sunete) Era bine daca puneai si tu cateva detalii/poze cu respectivele cutii,precum volum,dim,materialul din care sunt facute apoi cati bani vrei sa investesti,cateodata se mai nimereste si poti pune si alt dif Pe 2 cai cu dif de 10" nu prea ai cum sa faci decat cu midwfer pro,cele hi-fi sunt f putine si accesibile ca pret care urca peste 2k sa-l legi cu un tw ,nici de cele de 8" nu stau mai bine,dar nici 3 cai nu prea ar fi de tine.Daca tot are gaura pt 8",astupi media ,dar deocamdata mai e mult pana acolo Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum