Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Se poate converti o sursa asm in C ?

spinach

Postări Recomandate

Salutam,Deci :-am un cod , pare ca este asm , scris in un fisier pdf cu fiecare linie numerotata si cu comentari. ; din fisier se poate totusi copia- cum sa fac sa il convertesc in limbaj C , sa il modific si apoi sa il compilez?-eu cred ca prima etapa ar fi sa il transform in un fisier asm si apoi in fisier CCe parere aveti ?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mrt

4

• spinach

4

• Eugenn

1

• twitterfire

1

Top autori în acest subiect

Fisierul este un pdf in care este scris codul asm. Eu nu inteleg nimic in asm si pentru ca vreu sa il modific doresc sa il convertesc in C Deci :problema este cum se poate ajunge la un fisier C folosind un cod exprimat (adica scris) in un fisier pdf in limbaj asm ?

Link spre comentariu

Depinde de program, daca are si intreruperi, daca e grupat in subrutine, etc si de compilatorul de C folosit. In GCC / WinAVR e mai greu daca pui asm in sursa C, trebuie folosite niste reguli: constante de constrangere, definit ce registre afecteaza instr, ca sa stie sa le salveze, e greu.Daca programul e grupat logic pe subrutine se fac functii in asm care se cheama in C - exemple in doc GCC.In CodeVision trebuie incadrat de #asm #endasm.Pentru a face asa ceva trebuie inteles perfect prog, pentru a intelege ce registre afecteaza - unele din registre sint folosite specific de compilator la tranfer param functii, adresare etc.Lucrul in asm se merita daca sunt constrangeri stricte de timp in executie, altfel e mai usor de scris de la 0 in C.

Link spre comentariu

Cel mai bine e sa dai programul cuiva care stie asamblorul AVR dupa care se pot face relativ simplu ( nu si repede ! )organigramele rutinelor + constante , definiri de variabile etc. Cu organigramele cred ca poti sa faci programul in C .Vezi insa ca C pt. AVR are restrictii.E bine sa folosesti AVRstudio sau un compilator specializat pe AVR care te claxoneaza la greseli.Cate linii are programul in asamblor ?

Link spre comentariu

Sunt destule pt. asa o treaba. Mai curand defineste tema si fa tot programul de la zero , in C daca asta vrei si asta stii.Si mai e ceva : daca programul in asamblor a fost scris pt. un controler cu memoria program la limita , la rescrierea in C asteapta-te la un necesar de memorie semnificativ mai mare , poate chiar schimband procesorul.Asamblorul permite cel mai economic program cu cea mai rapida executie deoarece poti controla procesele la fiecare pas.Ce procesor e definit in program ?

Link spre comentariu
  • 4 luni mai târziu...
  • 3 luni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări