Vizitator occult Postat Iulie 20, 2008 Partajează Postat Iulie 20, 2008 Am si eu o intrebare daca ma poate ajuta cineva.... Calculatorul meu: Intel 3.0 Ghz, 1Gb Ram, video/audio onboard, Hdd sata 160 Hg, are o mica/mare problema si nu pot sa imi dau seama de ce... in momentul acesta il am deschi ...cu cooleru de pe proc scos. Problema mea e urmatoarea: acum cateva zile a inceput sa dea restart singur din cand in cand, mam gandit ah virusei.....am sa ii scot cand o sa am mai mult timp ... cu timpul sau mai bine zis cu 2 zile in urma a inceput sa fie mai grava de fiecare data ori se bloca singur ori dadea restart fara bluescreen sau ceva de genu ... a mai trecut o zi si problema a devenit seriasa ceea ce ma lasat putin nervos. Cand se blocheaza ecranul ramane plin de litere se linii orizontale si verticale in momentul acela mam gandit poate sa fie ori ceva problema cu driverele de la placa video/baza surpriza mea a fost cand am dat un ultim restart dupa multe incercari de reinstalare de drivere, ca in momentul in care a inceput sa faca boot adica ecran negru scris pe alb si inainte de a putea intra in bios ... sa blocat imaginea la fel sa facut cu linii orizontale si verticale si restart, apoi restart si restart unul dupa celalalt. Lam inchis pentru cateva minute ... aqm facut un reset de bios(scos bateria de 3,6v pt cateva minute) a intrar in windows BOOM sa blocat ... linii ... restart... boot bios blocat linii restart... o ardea numai asa. Primul lucru lam desfacut si lam curatat tot de praf (phiu ca era plin) Am scos o placa de 512 mB Ram si am testat ... gandinduma ca e ramul.a intrat in windows bam din nou aceeasi poveste.Bun atunci incercam cu cealalta .... aceeasi poveste... Ram-ul decei nu cred ca afecteaza si intrarea ... bootingul de bios...atunci am eliminat din prima ... drivere de placa de baza si video... am eliminat partea ca placa video e dusa... am eliminat ramul. Am deschis sursa de curent ... nici pic de miros de ceva ars ... Ultimul caz am scos cooleru de pe proc ...surprizaaaa pasta nu mai e pasta dar parca e o bucata de ghips deja uscata :P Intrebare intrebatoare ... lipsa/intarirea pastei termo contuctoare intre proc si disipator poate cauza problema descrisa mai sus? Va rog dativa parerea ... pt ca am nevoie de ajutor Link spre comentariu
Dr.L Postat Iulie 20, 2008 Partajează Postat Iulie 20, 2008 de obicei pasta aia se inmoaie la caldura,acum..sterge procul si radiatorul cu ceva benzina/alcool izopropilic si pune alta pasta(sau vaselina siliconica)vezi in bios temperatura procului,posibil sa fie racit insuficientvezi daca ai conzi umflati pe placa de baza/in sursamasoara tensiunile sursei(cu pc cu tot) cu un multimetru Link spre comentariu
Vizitator occult Postat Iulie 20, 2008 Partajează Postat Iulie 20, 2008 hmmm ...condensatorii is normali nu is umflati nimic ...maine am sa cumpar pasta si ii pun de curatat am curatat si disipatorul si procu ... am sa incerc sa si masor dupa ce ii pun pasta ... dar ma intreb inca ... supra incalzirea procului din cauza pastei care nah sa intarit si nu mai conducea caldura ...poate cauza problema de display ...adica erorile chiar cand facea boot biosul sau problema poate fi din alta cauza ... de exemplu chiar ramul sa fie dus sau placa de baza Link spre comentariu
Vizitator occult Postat Iulie 20, 2008 Partajează Postat Iulie 20, 2008 am verificat chiar acum sursa ... nimic nici urma de umflati Link spre comentariu
Vizitator occult Postat Iulie 20, 2008 Partajează Postat Iulie 20, 2008 okay am gasit o imagine cat de cat asemanatoare cu ce se intampla in windows ...si ce mi sa intamplat de cateva ori in timp ce face boot chiar la inceput biosul http://farm2.static.flickr.com/1435/825 ... 5a.jpg?v=0 Link spre comentariu
Vizitator occult Postat Iulie 21, 2008 Partajează Postat Iulie 21, 2008 hmmm asta ii chiar ce nu imi doream sa aud :P problema e asemanatoare celei din imagine .... in cauzl meu de fiecare data urmarea un Pathern adica pe timp de windows cand se bloca ori ecranul ramanea dreptunghiuri albe si albastre tremurand sau doar linii random orizontale si verticale... ca si cum ar fi fost de la placa video ... doar ca, cand mi sa intamplat pe timp de bios boot mam speriat rau de tot :O Link spre comentariu
Vizitator occult Postat Iulie 21, 2008 Partajează Postat Iulie 21, 2008 am gasit un tip de erroare foarte asemanator cu ce mi se intampla pe timp de windows... pt ca cu biosul doar literele cadeau putin mai jos dar nu se mai putea citii nimic doar ca problema din imagine zice el ca e de la placa video :O Link spre comentariu
Vizitator occult Postat Iulie 21, 2008 Partajează Postat Iulie 21, 2008 hmmm am terminat de pus pasta pe CPU ...lam deschis si cam dupa 3 tentative de boot pt reinstalare de windows ... din care 2 a dat restart singur a 3 oara a mers ... am butat windows xp pro de pe cd si calcu sa inchis singur :O Link spre comentariu
Vizitator occult Postat Iulie 21, 2008 Partajează Postat Iulie 21, 2008 problema isi poate gasit solutia din sursa ???? hmmm de exemplu sursa sa fie dusa... si sa nu dea destul curent placi de baza ? :\ Link spre comentariu
Dr.L Postat Iulie 21, 2008 Partajează Postat Iulie 21, 2008 ai masurat tensiunile sursei?ce puetre e si e cinezeasca sau non?nu mai fa posturi consecutive Link spre comentariu
Vizitator occult Postat Iulie 21, 2008 Partajează Postat Iulie 21, 2008 Allied ATX-350W-P4 PSU Tip: ATX Putere: 350 W Numar ventilatoare: 1 Voltaj: +3.3V 28A+5.0V 30A+12V 18A-5.0V 0.5A-12V 0.8A+5VSB 2A Conectori: 6 large 4-pin LP4 power connectors2 small 4-pin SP4 power connectors1 S-ATA connector Altele: 20+4 pin connector nam ajuns sa masor nimic...:( Link spre comentariu
Vizitator occult Postat Iulie 21, 2008 Partajează Postat Iulie 21, 2008 Problema rezolvata... profu. de electronica mia dat o sursa de 300 W noua cu toate ca a mea veche era de 350W am puso... merge am reinstalat windowsul si pana acum functioneaza totul perfect. Peste vreo ora ma duc la magazin sa imi iau o sursa nou de 420W 17 Euro sper sa fie sfarsitul problemei. Va multumesc pentru ajutor si pentru participare in problema. Link spre comentariu
Dr.L Postat Iulie 21, 2008 Partajează Postat Iulie 21, 2008 eu ti-am spus sa masori...bine ca ai gasit problemavezi sa nu iei una mai proasta ca aia pe care o aveai(care daca are 150w e bine) Link spre comentariu
Vizitator occult Postat Iulie 21, 2008 Partajează Postat Iulie 21, 2008 pai am gasit pe net la un magazin pe aici pe aproape una de 420W ATX cu 17 euroi :P ma duc imediat sa cumpar una ca, cu asta de 300W nu prea am incredere :P btw salutari de prin portugalia pt domnul fir(phear) cand am sa il apuc pe net mvai de el ca nu sia dat cu parera :P multumesc pentru ajutor incaodata Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum